nuci in miere

Creat de bee_lover, Februarie 13, 2008, 02:05:01 AM

« precedentul - următorul »

bee_lover

Ati auzit ca sunt la mare cautare in strainatate mierea cu nuci (nuci care inca sunt in "lapte" in parga sau cum vreti sa o numiti).

crombra

Confirm. La mine in Braila exista o firma greceasca care a facut o perioada export in Grecia de miere. Asta acum vreo 6 ani. Mergand la ei sa vand niste miere am observat ca imbuteliau miere cu nuci uscate si prajite in cuptoare.
Apoi au facut aceeasi chestie dar cu arahide.
Patronul fiind un cunoscut de-al meu, mi-a dat sa gust din ambele sortimente si pot sa spun ca sunt un deliciu. Cine n-a incercat combinatie i-l rog sa o faca si nu v-a regreta. De asemenea prin anii 1994-1995 D-ul Georgescu de la firma Apicola Pastoral din  Bucuresti vindea asa ceva in cateva magazine din Braila.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Confirm cele spuse, referitor la nuci verzi, in miere de albine:  Mierea find higroscopicaa, extrage iodul din nuca si alimenteaza glanda Tiroida cu iod. Toata cantitatea de sange din organism, trece din 17 in 17 minute prin glanda tiroida, de unde ia cantitatea necesara de iod, distrugand germinii slabi-- care au putut patrunde in sange printr-o rana a pielii, prin mucoasa nasului,a gatului sau prin absorbtia hranei inginerate ajunsa in tubul digestiv. Daca glanda are o secretie de iod normala, dupa fiecare 17 minute germinii devin din ce in ce mai slabi Mierea de albine se foloseste ca conservant a iodului, (nu ii da voie sa oxideze) si face transportul mai rapid al iodului la nivel celular.Mierea este un aliment ingerat de albine si organismul uman nu trbuie sa depuna nici un efort sa o transforme in energie, astfel ajungand la nivel celular in 12 minute, mai repede decat  perfuzia.Mierea la nivel celular face o permiabilitate a membranei celulei dand posibilitatea circulatiei unei cantitati mai mare de sange, care transporta mai mult oxigen, mai multe substante minerale etc. De aici si proverbul CAP de NEAMT  -- Mincand 2,8 kg. miere pe cap locuitor, are un creer oxigenat si mineralizat, care poate sa asimileze si sa creeze ATENTIE ! Iodul se consuma cu picatura. La 75 kg./corp se consuma o picatura, martea si vinerea Peste 80 kg. /corp se consuma 2 picaturi martea si vinerea 1)  Astfel se castiga energiea de care avem nevoie pentru activitatea zilnica.  2) Calmarea organismului si linistirea sistemului nervos  3) Creierul nostru functioneaza mai bine cand organismul este alimentat cu cantitatea de iod de care avem nevoie.
   PATEU   Miezul de nuca se da prin masina de tocat si se amestica cu miere cristalizat, in asa fel sa fie bine legat miezul Din acest amestec ia nastere un pateu excelent care se poate face senviciuri, la care se mai pot pune intre feliele de paine si fructe uscate, felii de mar, banane, stafide ,etc. Inafara ca este un bun aliment, are acelasi rol ca ( LUGOL)  IODUL.
        S-a constatat ca dispar paduchii dupa albinele care primesc in siropul de stimulare primavara si toamna cate 3 picaturi solutie LUGOL (se gaseste la farmacii, sau se prepara in farmacii) in 100 gr. otet la 10 litri sirop. Nu am incercat aceasta metoda, ca am dat la albine numai miere.