loca americana

Creat de dragos2006, Octombrie 28, 2007, 03:10:14 AM

« precedentul - următorul »

nicolaivictor

Buna ziua,

Stefan1, teoretic ai dreptate, dar am o intrebare:
Ai lucrat vre-o data vre-o mai multi ani de zile in stupina de mai mult de 100 familii de albine, ca sa nu zic mai mult?
Ai vedea atunci ca nu 6 spori fac legea..... cantitatea de spori din fecalele albinelor si matcilor este infima, si acesta se dilueaza pentru ca albina care face curat dupa matca nu merge imediat si varsa toti sporii in gusa larvei... si le nimereste bineinteles in varsta larvei care este cea mai sensibila..... atentie nu toate varstele larvelor sunt maxim sensibile la spori.... banuiesc ca stii ca la varsta de 4-5 zile larvele ce obtin si milioane de spori nu se infecteaza.......

deci ..... nu botcile (care au supravietuit varstei critice) si nu matcile = care au prea putini spori infecteaza familiile..... daca aveti bugete haideti sa facem un studiu.... un laborator gata sa cheltuie banii bugetati de dv gasim.....

D-le Kiwi daca tot asta e legislatia nu e spune nimeni sa nu o respecte..... eu am stupina de multiplicare autorizata, indemna..... doar afirmam un fapt, nu de toti cunoscut de altfel.....

Apropo cei ce au dubii pot testa singuri in conditii de stupina absenta/prezenta locilor si a pune un diagnostic prezumptiv, detaliile le gasiti aici:
http://www.apivetsrl.ro/cumpara/kituri-de-testare-loca-americana-si-loca-europeana-in-conditii-de-4914068

abeja

Sa  nu  fiu  rau ......mai  bine  tac ....si  totusi  dl  nicolaivictor o  fi  prof  in  bacilul pubian lotus?
Cu  dl  Stefan , nu  am  avut si  nici nu  am  curajul  sal  intreb  de  sanatate  ,cati  stupi are  sau  a  vazut.Daca  matale  domn Nicolai  vii  cu  fite .......cred  ca,ai  gresit  locul  ....pt  ca  posturile  de  smecheri  sunt  ocupate .Imi  pare  rau ,nu  te  lua  de  profesori si  fii  un  pic  mai  maleabil si  nu  casant  ca  ceara  cu  spori  de loca.Ok  si  vin  cu  scuzele  de  rigoare  pt  cele  mentionate  de  mine.
  Am  vazut  ca  fam  de  albine  duse  la  munte au  un  procentaj  mai  mare in  contaminarea  cu  loca ,comparativ  cu  cele  care  stau  in  calduri  de  40-45 grade. De  ce ?
O  fam  de  albine  se  poate  vedea chiar  la  prima faza  de  contaminare si  cu  mult  timp  inaite  ca  boala  sa  fie vazuta  de  ochiul apicultorului.Oglinda  stupului  iti  da  vestea chiar  si  cu  cateva  luni  inaitea chitului .PRO si CONTRA isi  au  locul  in  toate  discutiile asa  ca ....se  poate .Un  sfat :am  vazut in  mag(on-line)  dumitale miere  cu  catina si nu  stiu  daca  nu  ar  fi  mai  bine sa  faci  miere  crema .Mierea  crema  nu  lasa fructele,vanilia,scortisoara sa  pluteasca  deasupra  ei si  se  omogenizeaza  bine.IN  REST  SCUZE  SI  SPER  SA  NU  TE  SUPERI.

stefan1

  Nu ma supara discutiile contradictorii.
  Nu am facut eu experientele, insa e sigur ca datele pe care le-am postat sunt in urma unor experimente. Credeti ca procente de 93, 82 sau 68% au fost scoase asa, din burta? Se poate discuta doar de conditiile experimentelor, de eventuali factori de care nu s-a tinut cont. E de la sine inteles ca daca mierea infestata poate fi sursa de inbolnavire (cred ca stii metoda de infometare cu care unii autori recomanda sa se salveze albinele unei familii bolnave), deci daca mierea e sursa de inbolnavire, mult mai periculoasa este diareea, care contine suma sporilor mancati de o albina in urma consumului de miere pe toata perioada iernii.Infestarea larvelor se poate produce nu numai prin hrana ci si prin sporii aflati pe corpul albinelor doice. Ori albinele iau pe 'ghiarele' de la picioare din mizeria din petele de diaree si o pot introduce in celulele larvelor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)