Bio apicultorul, imagini

Creat de bio, Ianuarie 15, 2013, 07:16:34 PM

« precedentul - următorul »

bio

Azi mi-a cazut in mina o informatie care nu m-a bucurat deloc.... un tabel cu solele de rapita insamintate si ce insecticid s-=a folosit la tratamentul semintelor .
Din pacate toate firmele care cultiva terenurile din balta au tratat saminta cu NUPRID AL 600 FS... :sad:... care are ca substanta activa imidacloprid...aceeashi substanta care l-a tavalit pe colegul nostru Daniel Calmus la culesul de floare din 2015.
Imi aduc aminte cu tristete de pozele cu gramezile de albina moarta la acel cules tyoxic, postate de catre Daniel Calmus , am o situatie cam dificila ca nu am nici un petic de sola cu rapita netratata...:(

Culesul de rapita o sa-l fac in primavara aceasta..... la o margine de padure departe de orice sola cultivata cu rapita. Parca nu m-as risca sa duc ceva albine la cules de rapita...poate doar un pavilion sa vad cu ochii mei cum sta exact treaba.


Daca imi omoara culegatoarea la rapita.... nu mai vad cules la salcim @ Amorfa.....nu era cine stie ce cules dar erau bune citeva kile de miere... :sad:

nickialomita

Da....e jalnic ce ni se intampla. Si eu o sa fug sa nu stau la rapita . E prea periculos.
Stie cineva cat o sa mai fie derogare la substantele astea?

maximotgv

Nea Bio de unde ai luat tabelul ala?

tinumaftei

Asta ne face sa ne reorientam rappid spre alte meleaguri. Eu a luat o optiune pentru pom fructiferi unde nu se stropeste.

bio

Citat din: maximotgv din Ianuarie 14, 2016, 06:51:13 PM
Nea Bio de unde ai luat tabelul ala?

Asociatia apicola a facut o adresa catre Autoritatea nationala Fitosanitara--Oficiul Fitosanitar Ialomita si ei au dat catre apicultori un tabel tiparit pe coala A 4 cu tot ce este sola insamintata cu rapita trata cu neonicotinoide pe raza judetului Ialomita .

Citat din: tinumaftei din Ianuarie 14, 2016, 06:55:14 PM
Asta ne face sa ne reorientam rappid spre alte meleaguri. Eu a luat o optiune pentru pom fructiferi unde nu se stropeste.

Fericitule...:))... la ce  paduri si cite dealuri nelucrate ai in aceea parte de Dobrogea ai cules destul de bun de dezvoltare pina in salcim .

...nu mai stiu ce se mai poate culege prin viile oamenilor.

dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bio

E un tabel pe coala A 4.... nu este pe calculator...este o hirtie la mine in mina...

..hirtie emisa de catre Autoritatea Nationala Fitosanitara--Oficiul Fitosanitar Ialomita cu Nr de inregistrare 742/O/18.11.2015

Cred ca pe fiecare judet la Oficiul Fitosanitar exista tabel cu toate solele care au fost insamintate cu rapita tratata cu NUPRID AL 600 FS si MODESTO 480 FS...numai ca cineva sa le ceara ...cum la mine in judet le-a cerut asociatia apicola.

bio

..zile trecute am adunat propolisul din site..



bio

astazi am facut recoltarea primara a pasturii din niste rame.....-s-a obtinut in prima faza un produs brut care in citeva zile va fi bun pentru comercializare .


bio

#1629

Dupa selectarea pasturii din fagure se obtine o pastura cu umiditate destul de ridicata care este un produs perisabil daca nu este pastrat la frigider. De aceea, pentru a se obtine un produs mai usor de pastrat, pastura obtinuta se poate usca in uscatorul care il folosim si la polen sau alta varianta de pastrare: ...pastura se trece prin masina de tocat si se amesteca cu miere in parti egale .... apoi facuta bani... =D>

MirceaCalin

Doaaamne alduieşte-l pe nenea bio !!!
Frumoasă cantitate de propolis !

bio

Anul acesta nu am atit de mult propolis...  vreo ~ 30-35 de kile numai din sitele colectoare  ... se simte la productie ca am vindut multe familii anul trecut in primavara si roiurile nou formate au adunat dupa puterile lor.
Mai am citeva kg bune de propolis adunat din razuire rame, de fapt nu-l mai am ca l-am vindut......... si plus ce o sa mai adun cum vine caldura din ramele care le-am bagat in magazia de rame  ca nu am apucat sa razuiesc in toamna .

Cel mai mult propolis adunat intr-un an ... peste 80 de kg.

teoalbina

Citat din: pistol28 din Decembrie 11, 2015, 07:31:56 AM
Tot din prima zi in care albinele ies la zbor desfacandu-se ghemele de iernare, trebuie instalat intr-un colt adapostit de vant si cat mai insorit al stupinei adapatorul cu apa calduta si putin indulcita... Literatura de specialitate recomanda adaugarea a cca 4-5 grame de sare la un litru de apa...[/color]

http://www.rasunetul.ro/sosirea-primaverii-aduce-griji-si-munca-pentru-apicultori

Asa de mult? Eu stiam de 4-5 g la 10 litri de apa!

bio

Eu stiu de sare de bucatarie ca se adauga un 5 la mie in apa de baut si vor atrage mai bine decit adaugarea de miere sau orice altceva dulce.

...sa mai caut sa ma informez poate incep sa incurc--batrinetea..:(...

bio

selectarea primara a pasturii..... mai urmeaza alte operatiuni pina cind pastura va ajunge un produs bun pentru vinzare.

http://www.youtube.com/watch?v=WOmT1-pZhFI