O reteta bulgareasca

Creat de stefan1, Septembrie 01, 2016, 03:53:28 AM

« precedentul - următorul »

stefan1

 Din "Tribuna Sibiului"
  Medicina naturistă: O reţetă miraculoasă
C. MIERLUŞCĂ30.08.2016

Este reţeta unui bătrân apicultor în vârstă de 95 ani din Bulgaria, preşedintele Asociaţiei de Albine "Bagrem - 1899", Georgi Todorov, că aşa se numeşte autorul reţetei miraculoase; la vârsta de 95 de ani continua să îngrijească 140 de stupi aflaţi pe două câmpuri diferite. Zilnic, alerga kilometri întregi pentru a-şi îngriji albinele. Pentru a fi mereu tânăr şi activ, el dezvăluie reţeta miraculoasă care este compusă din următoarele ingrediente : 500 gr. miere, 500 gr. lămâi, 100 gr. polen şi o linguriţă de scorţişoară.
Într-un borcan cu capac se pune sucul de lămâie peste polen, ca să poată fi dizolvat, apoi se amestecă cu mierea. Se lasă amestecul timp de 24 de ore la întuneric în cămară. Se adaugă o linguriţă de scorţişoară. Amestecul miraculos este gata. Se va administra câte o linguriţă din acest amestec într-un pahar cu apă, care se bea cu 30 minute înainte de fiecare masă, dimineaţa, la prânz şi seara. Autorul reţetei spune că foloseşte acest amestec de 50 de ani şi nu s-a îmbolnăvit niciodată, dovadă fiind vârsta înaintată şi firea activă.

  http://www.tribuna.ro/stiri/timp-liber/medicina-naturista-o-reteta-miraculoasa-119209.html

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Hai sa va dau eu una romaneasca. Nu traiesti asa de mult, dar iti umpli burta.

- 2 kg de hering
- 2 morcovi
- 2-3 foi de dafin
- piper boabe
- 1-2 cepe
- otet
- sare
- miere / zahar (stiu ca aveti miere asa ca puteti exclude zaharul)
- 2-3 libnguri de ulei de masline
- o crenguta de marar
- o caserola

Se curata heringul. Nu are solzi, asa ca se curata usor. Preferabil sa incepeti sa il curatati dupa ce incepe sa se dezghete putin. Nu insistati asupra partii negre din interiorul burtii ca se desprinde greu. Taiati-l rondele si apoi frecati-l bine cu sare. Dupa ce il frecati cu sare si il lasati 20-30 de minute partea neagra de la interior se desprinde mult  mai usor cu cutitul. Curatati si faceti rondelele sa fie cat mai aspectuase (eliminati aripioarele, taiati partile caare atarna etc,). Apoi se taie ceapa pestisor. Morcovii se dau prin razatoarea mica. Intr-o caserola se aseaza succesiv: stratul de morcov fin taiat, stratul de ceapa, stratul de peste (spalat de sare). Apoi iar un strat de morcov, ceapa si peste. Se pun intre straturi foi de dafin, piper boabe, mararul. Dupa ce ati terminat de pus ingredientele, turnati mierea peste acestea (torn macar 4-5 linguri bune de miere). Apoi adaugati o compozitie realizata din o parte de otet si doua de apa, pana se umple caserola si acopera pestele si celelalte ingrediente. Se da la frigider si se lasa la macerat 24 h. Dupa perioada asta se poate consuma ca aperitiv in decurs de 10 zile. Cica nu traiesti 95 de ani, dar te saturi. :)

Sa imi spuneti daca v-a iesit.

PS: Reteta bulgarului pare plauzibila (lamaia are multi antioxidanti) dar eu am auzit ca acest bulgar a murit si el intre timp. Totusi sa nu uitam ca mai exista si alti factori care influenteaza longevitatea.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tinumaftei

E cam mult oțet, ai putea zice că este oțet cu hering !

oroles

Citat din: tinumaftei din Septembrie 01, 2016, 11:23:37 PM
E cam mult oțet, ai putea zice că este oțet cu hering !
Daca te uiți pe sticla de otet ai sa vezi ca la murături se recomanda aceeasi proporție. De fapt reteta e o marinata la rece. Heringul iese la fel de bun ca al celor de la Bonito/Salmar. Ca si cost e undeva la  19 ron si iti iese 1,5 kg de hering. Daca ai cumpara gsta făcut ai da peste 50 de ron.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tinumaftei

De gustibus non est disputandum!

roi_ag

Citat din: oroles din Septembrie 01, 2016, 11:01:45 PM
Hai sa va dau eu una romaneasca. Nu traiesti asa de mult, dar iti umpli burta.

- 2 kg de hering
- 2 morcovi
- 2-3 foi de dafin
- piper boabe
- 1-2 cepe
- otet
- sare
- miere / zahar (stiu ca aveti miere asa ca puteti exclude zaharul)
- 2-3 libnguri de ulei de masline
- o crenguta de marar
- o caserola

Se curata heringul. .
Eu fac si din macrou, fără morcov ,miere.

oroles

#6
Am facut si eu din macrou, dar oparit. Nu imi place la cald deoarece toata grasimea se ridica deasupra lichidului de marinat. Am sa incerc si la rece cu macrou.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani