pret produse bio

Creat de dragos2006, Octombrie 17, 2007, 03:30:28 PM

« precedentul - următorul »

D006

...stiu ca pt a produce bio trebuie sa schimbam multe prin stupina..trebuiesc niste investitii ...trebuiec cheltuiti bani si ceva de munca...
   ...DAR CA SUNT PRETURILE ORIENTATIV ?-la produsele obtinute....

balasbebe

La Apis blaj, daca esti agreat pe banii lor, primesti 50%  in plus, si garantia ca poti preda mierea. Trebuie sa fii agreat de ei. Ei te subventioneaza, daca faci un grup bio

D006

im Lumea Apicola nr 6-luna oct 2007..la pag 9 pret miere bio la Apiprodex Tg Mures 5,2 poliflora la bio...5,5 tei la bio...8 salcim la bio..preturi lei/kg...

D006

la blaj a dat un prieten mierea la bio si a platito cu 7.5 ron salcimul
stiu 100%

Kov iulian

Acum vorbeam cu un var de al meu care lucreaza in franta , iar el a cumparat de la un magazin bio situat undeva intro localitate la 15 KM de Paris . A cumparat un kg de miere bio de salcim la pretul de 12 euro .

stupar

Pretul de achizitii cat o fi la ei?Posibil sa fie de la noi mierea.De la 3,4 eu la 12 eu,prea de tot!Mierea de salcam este bio indiferent ca de la o stupina bio sau nu, provine.Daca totii in program bio face pastoral la rapita si Fs practic sant iesiti din program bio. :redcard:

Obombo

Citat din: stupar din Iunie 30, 2011, 09:27:31 AMMierea de salcam este bio indiferent ca de la o stupina bio sau nu, provine.
Nu e chiar asa, intra mai multi factori in joc nu doar sursa de nectar, ca sa nu vorbim de faptul ca daca salcami se gasesc pe marginea strazi numai bio nu sunt.

stupar

La marginea strazii nu maduc in pastoral,cu 100 de familii.

orbanstefan64

BIO = politica ieftina .......fara sa intram in amanunte  :nod: :nod:

Kov iulian

Sunt de acord , si eu am aceasi parere , pina nu se fac si ferme agricole bio nu vom avea miere bio si nici stupi bio .

Obombo

Citat din: stupar din Iunie 30, 2011, 07:35:57 PM
La marginea strazii nu maduc in pastoral,cu 100 de familii.
Sunt convins, era doar un exemplu si dupa cum am mai spus nu se poate numi bio o miere doar pentru ca este de salcam.
Citat din: orbanstefan64 din Iunie 30, 2011, 09:41:53 PM
BIO = politica ieftina .......fara sa intram in amanunte  :nod: :nod:
Nu sunt de acord. Mie subiectul mi se pare important.
Citat din: Kov iulian din Iunie 30, 2011, 10:15:31 PM
Sunt de acord , si eu am aceasi parere , pina nu se fac si ferme agricole bio nu vom avea miere bio si nici stupi bio .
Nu sunt de acord nici cu asta, cred ca fiecare trebuie sa faca tot posibilul pentru a produce miere (dar si alte produse apicole si nu numai) cat mai "curate" fara sa astepte ca "alti" sa faca ceva mai intai. "Bio" nu este doar o eticheta care poate aduce un castig in plus, este inainte de toate o mentalitate, care din pacate in Romania nu este foarte raspandita. Un exemplu ar putea fi un user al acestui forum cu un nick foarte promitator dar care nu se sfieste sa spuna ca arunca PET-uri prin padure, lucru care spune totul despre idea sa vis a vis de filozofia bio. De altfel este suficient sa cumperi o salata din piata, de la "tarani" ca sa te lamuresti cum se rezolva problemele agrotehnice in Romania: chimicale cat cuprinde si "dupa mine potopul". Sa te plangi de OGM-uri, de poluare, de E-uri si de alte alea nu are nici o valoare daca continui sa dai cu Amitraz prin stupi. Solutia cea mai convenabila pe termen scurt nu este intotdeauna alegerea cea mai fericita si istoria este plina de exemple.

bucovineanu

Pentru a obtine miere "vie" trebuie ca albinele sa nu intre in contact cu nici un fel de produse chimice, nici in stupi, nici in afara lor. Ori atata timp cat nu s-a descoperit un tratament natural eficient in lupta cu varoa si atata timp cat albinele aduna nectar din plante care au fost tratate cu chimicale, sau cresc pe soluri ce au suferit tratamente chimice, mierea bio e doar o himera.

Obombo

Citat din: bucovineanu din Iunie 30, 2011, 11:16:41 PM
... nu s-a descoperit un tratament natural eficient in lupta cu varoa ... plante care au fost tratate cu chimicale, sau cresc pe soluri ce au suferit tratamente chimice...
Exista si tratamente bio antivarroa, fie chimice fie biomecanice dupa cum exista si plante netratate care cresc in zone nepoluate. Nu exista scuze pentru refuzul de a face tot posibilul pentru a pune pe masa alimente sanatoase.

bucovineanu

Sunt de acord ca in Romania inca mai exista zone nepoluate, chiar beneficiez de o asemenea zona, dar nu se stie pentru cat timp. Stiu deasemenea ca exista tratamente "bio" antivaroa, dar din pacate sunt ineficiente.

Obombo

Citat din: bucovineanu din Iunie 30, 2011, 11:37:15 PM
... in Romania inca mai exista zone nepoluate, dar nu se stie pentru cat timp.
Tocmai de asta este necesara o schimbare a mentalitati, pentru a nu ne trezi ca traim intr-un desert chimic.
Citat din: bucovineanu din Iunie 30, 2011, 11:37:15 PM
Stiu deasemenea ca exista tratamente "bio" antivaroa, dar din pacate sunt ineficiente.
Pentru mine este o noutate, din cate stiu exista tratamente bio antivarroa cu aceeasi eficienta ca a celor chimice dar cu avantajul ca nu duc la aparitia unor suse de varroa rezistente, cum o sa se intample in cativa ani cu  amitrazul si fluvalinatul care vor trebui inlocuite cu alte chimicale. Exista si tratamente "bio" care sunt apa de ploaie, exista altele care cer mai multa munca si organizare, exista multe alternative in locul chimiei ieftine si rapide. Depinde de fiecare, ce vrea sa produca si implicit sa manince, sau ca sa ating o coarda sensibila, ce vrea sa de copiilor sa manince. Un faguras imbibat de coumaphos plin cu miere contaminata cu neonicotinoizi?