amorfa

Creat de dragos2006, Iunie 29, 2009, 12:21:55 AM

« precedentul - următorul »

D006

http://ro.wikipedia.org/wiki/Amorf%C4%83_arbustiv%C4%83

anul acesta am amplasat o nou stupina la oltina - calarasi exact pe malul borcei. cand am ridicat caturile cu mierea de la salcam (cam tarziu 05.06), am avut o surpriza sa vad ca ceara are o tenta rozalie. am gustat si mierea, care si ea are o aroma aparte. anul viitor am sa incerc experimental sa obtin un esantion.
poate unii au experienta mai mare si ne poate prezenta experienta lor legata de amorfa.

D006

Mierea de amorfa este rosiatica . Ma mir ca esti din Calarasi si pana acum nu ai produs miere de amorfa ! Eu stiu catva apicultori din zona Jegalia  - Borcea care an de an fac miere de amorfa.

D006

amorfa este specifica pt lunca dunarii. toate locatiile mele pana anul asta au fost la 30 km de dunare. anul acesta este primul am cand am fixat o locatie in lunca dunarii. eu asteptam pe cineva care sa povesteasca din experienta personala despre acest tip de cules.

Adrian Roman

Azi a-nceput sa infloreasca amorfa . Veselie mare pe albine.. Salcamul roz a inflorit a doua oara de cateva zile, dar degeaba .

stefan1

Deci la a doua inflorire salcamul roz nu mai secreta nectar? Probabil nici polen.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Adrian Roman

Am pus pe Sunphoto poza cu salcamul din fata casei, la prima inflorire. Repet , e vizitat cu placere de bondari , dar de albine, doar sporadic . Am urmarit o albina cu atentie , se pare ca nu poate sa deschida floarea ca sa ajunga la nectar. Bondarii o deschid si intra in floare.

stefan1

Citat din: Adrian RomanAm pus pe Sunphoto poza cu salcamul din fata casei, la prima inflorire. Repet , e vizitat cu placere de bondari , dar de albine, doar sporadic . Am urmarit o albina cu atentie , se pare ca nu poate sa deschida floarea ca sa ajunga la nectar. Bondarii o deschid si intra in floare.
Interesanta observatia. Se poate totusi sa fie mai multe specii de salcam roz (asta imi pare de o culoare deschisa) si altele sa fie mai bune pentru albine.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Adrian Roman

Am citit undeva ca exista salcam alb, roz si rosu. La toate se indica faptul ca sunt melifere, mai mult sau mai putin. Poate ca "asta roz" e de fapt "ala rosu", mai stii ? Da, tot degeaba... :razz:  :hi:

andrei_salaj

bondarul o deschide datorita greutatii sale...el e si o minune a naturii.dati un search pe google daca nu stiti de ce. :wink:

D006

Cum arata amorfa?

Adrian Roman

Ptr d-l Valceanu , intrati pe Sunphoto la mine, am pus poze. :hi:

D006

Amorfa anul acesta :

D006


sfantul spiridon

ar fi interesant de plantat dar cred ca stiti ca este invaziv...apropo cam ce productie credeti ca da?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

milu56

Ce ne spun rusii despre amorfa:
Amorpha fruticosa (Amorpha fruticosa L.) - Shrub, Sem. leguminoase, Max. 2-3 m. Frunze compuse, imparipinnate, florile sunt colectate în pensula groasă proximală apicale, mici, intunecate-violet. Fructe-pod, conţine 1,2 seminţe. În Ucraina, a fost găsit în regiunile centrale şi de sud. Folosit ca un ornamentale şi de protecţie a solului-p-rea. Extrase din coji de fructe sunt folosite in medicina. Înfloreşte mai-iunie, 12 - 15 zile. Flori de Albine AK colecta o mulţime de polen si nectar. O floare prevede 0,098 mg de zahăr în nectar, şi saharopro-ductive 1 ha de plantaţii este de 25-30 kg.
23. Dictionar-manual privind apicultura ", AI Cherkasova, IK Davydenko şi alţii, Kiev, "Harvest", 1991