PNA 2014-2016

Creat de costelinni, Noiembrie 22, 2012, 10:58:55 AM

« precedentul - următorul »

filip

pharaonu75
Din cate am inteles eu nu o sa hartuiasca taranul,acel ce nu cere nimic.Se focalizeaza atentia pe cei care primesc.Ca producator  ai 2 variante sa vinzi: La procesator ori in piata pe baza de CARD In ambele esti monitorizat.Deci se cunoaste cine produce ori cel care doar SUGE. :D
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ciucur

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 31, 2013, 03:17:23 PM
Citat din: ciucur din Ianuarie 31, 2013, 02:58:49 PM
1. Din cate stiu Europa este unul din marii importatori de miere din Rusia si China.
...
2. Sa presupunem ca in jumatate de tara va fi vreme buna si in cealalta va fi rea, la salcam de exemplu. Unii apicultori vor vinde mai mult altii mai putin. Consider discriminatorie subventionarea pe kg de miere vanduta.

3. Mai corecta ar fi subventia minima pentru toti stupii care sa ajute in tratamente si minim necesar si apoi un sistem care sa recompenseze performanta daca aceasta exista. Sa vezi miere 'inmultita' daca se da subventia pe kg de miere.
...

1. Dar stii si faptul ca marii smekeri din UE si-au deschis propriile ferme apicole in China, iar mmierea ieftina cumparata de la chinezi o introduc in UE ca fiind mierea produsa de ei, evitand astfel plata taxelor pentru marfurile non-UE? Crezi ca ar avea nevoie de cresterea productiei de miere ieftina in Romania, care sa ii concureze?

2. In jumatatea de tara unde va fi vreme rea, crezi ca se vor inghesui apicultorii sa cumpere material biologic? Daca nu ai productie inseamna ca nu ai bani, deci nu iti arde sa iti dublezi efectivul din ograda, care apoi ce sa faca? Sa someze? Iar tu sa bagi alti bani in hraniri de completare si in pregatirea pentru iarna?

3. La subventia per stup, romanul va diviza in primavara toate familiile in 3-4, va declara efectivul si va cere crotalii, va solicita subventia, iar apoi va face unificari ca sa poata sa scoata si ceva productie. Se va complica inutil, in incercarea de a mai scoate cativa bani in plus de la stat. Daca s-ar gasi un sistem eficient de monitorizare a numarului de familii, ar merge si varianta asta de subventionare, care mi se pare oricum mai buna decat cea pe segmente care se practica acum.
Daca s-ar subventiona per kg de miere, vei solicita factura in momentul vanzarii catre procesator, iar acesta nu va fi fraier sa cumpere mierea contrafacuta, pentru ca ramane cu ea pe stoc. Va cumpara doar miere curata. Cine va dori sa "inmulteasca" mierea folosind tot felul de manarii, nu va avea cui sa o vanda.

Domnule Pharaonu75,

1) Nu stiu despre smecherii care au ferme in China si introduc ilegal miere in Europa.
Pentru ceea ce nu stiu nu contraargumentez, insa mi-e greu sa cred ca asta se intampla la scara mare si in tarile germanice.
Sa zicem ca aveti dreptate.
2)Nu m-am referit niciun moment la achizita de material biologic. Ma refeream ca cel 'pedepsit' de vreme va vinde mai putine kg de miere si deci va primi mai putini bani in comparatie cu cel 'norocos' in cazul subventiei pe kg de miere vanduta.
3)Sa presupunem ca X este si procesator si apicultor. Cumpara pe firma de procesare miere de la noi, iar de la stupina lui baga miere contrafacuta. Le amesteca, le ambaleaza si le pune pe raft in Supermarket. Primeste bani pe 'siropelul' lui din stupina?

Nu intentionez sa ma contrazic cu nimeni. Asa cum au scris colegii cred ca e imposibil de facut un sistem infailibil pentru ca romanul are in ADN instinctul de a pacali legile/regulile.
Eu doar incerc sa inteleg ce se intampla in acest moment fiind foarte la inceput cu apicultura.
Si incerc sa ma pun si in locul celor care trebuie sa gandeasca aceste reguli. E greu.
Cele bune.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

ionel07196555

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 31, 2013, 12:30:25 PM
Dar subventia per kg de miere facturat? In felul asta toata lumea ar cere factura pentru a primi subventia, statul isi va incasa banii cuveniti din tranzactii, ar scade evaziunea, s-ar incuraja cresterea productiei.
Iar cresterea productiei nu se poate realiza decat cu cresterea efectivului de familii, ceea ce va duce la cresterea cererii de material biologic, cutii, rame, faguri, etc. Din vanzarea acestora statul isi va lua iar partea, deci ar iesi in castig mult mai mult decat daca subventioneaza stupinele de multiplicare.

Dar la subventionarea per kg de miere/polen/propolis este totusi o problema majora: crescand productia, vor creste si exporturile, ceea ce inseamna concurenta pentru coana UE, lucru pe care aceasta nu il doreste. Ea ne vrea saraci, sa ne zbatem in mocirla si sa fim piata buna de desfacere pentru marfurile ei.
Poate de aceea se si respinge cu atata inversunare subventionarea per familie de albine sau per kg de miere.
la cele zise de tine as mai adauga eu cu riscu de a lua suturi :
1 } inpozitu sa il plateasca achizitoru [are o armata de contabili ----statu control usor ] stuparu sa vada de treaba lui

2} tratamentu sa intre la subventie total

3 {analizele si asistenta sanitara subventionata

4{1. 2 . 3 totul in functie de ce se preda + cu obigarea procesatorului la plata cand  se ridica marfa

mph

s-a stabilit urmatoarea intalnire pentru discutii cu MADR?

gmadalin

Salut! Am publicat aici procesul verbal la proiectul de PNA 2014-2016


http://www.curademiere.ro/proiectul-de-finantare-prin-pna-2014-2016/

cristipep

Daca trebuia sa primeasca 1500 sa primeasca 1500 eu nu sunt deacord cu lozinca ......"bine ca iai primit si pe astia"  cand e vb sa dai bani la stat ....iti ia si dobanda daca nu decartezi la timp.

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 22, 2012, 08:10:43 PM
  tot ai primit ceva , nu era mai bine sa nu primesti nimic ?

bio

Citat din: gmadalin din Februarie 13, 2013, 02:29:41 PM
Salut! Am publicat aici procesul verbal la proiectul de PNA 2014-2016
...

..si viitorul PNA se pare ca are acelashi scop ca actualul PNA.... Sa nu lase I.C.D.A. si Combinatul Apicol sa "moara" ....numai ca acum, la imparteala banilor mai apar si alti citiva noi "musafiri"
...tot e mai bine cu doar cu "citiva musafiri" decit sa se imparta banii la toata lumea care are familii de albine.

La negocierile  pe actualul PNA din partea apicultorilor a fost ACAR .....si ACAR nu-si putea lasa fara bani I.C.D.A.-ul si Combinatul care numesc conducerea ACAR.
I.C.D.A. si Combinatul apicol, traiesc si vor traii din PNA deoarece fondurile ii ajuta sa isi vinda produsele.
Daca subventia mergea spre familia de albine, apicultorul se orienta spre ce avea el nevoie sa i-si cumpere si marfa produsa de catre ICDA @ Combinat isi gasea mai greu beneficiar.
Sa luam cei 6 RON pe familia de albine dedicati luptei contra VAROOA... Toti cei care si-au luat un aparat tip "FURRETRO" nu vor mai da in veci cu VARCHET si acei 6 Ron ii puteau cheltuii mai bine investindui in ce aveau ei  nevoie ...dar citi bani se spala cu VARACHETUL ??.. care este si scump si greu de aplicat.

De ce in apicultura nu se poate acorda subventia pe familia de albine..??..Simplu, deoarece  am avut la negocieri ACA care are in spate si I.C.D.A.-ul si Combinatul....iar mai nou aceeashi schema apare si cu multe din noile asociatii apicole care au in spate oarece SRL.


.... la vaci sau alte animale, ...s-a putut acorda subventia de cap de animal ca asociatia lor de profil nu au in spate FARMAVET-ul sau nu stiu ce Combinat care produce medicamente, hrana sau utilaje pentru profilul lor.

La alte animale mai putin la albina, se acorda subventia pe animal deoarece  acele specii nu au asociatii cu interese in manipularea banilor ...iar in cazul albinelor se va perpetua boala veche a ACAR.   De ce sa impartim la toata lumea cind putem sa "impartim intre noi"...:))..sa ne asigure statul banii pentru ce producem noi.

mph

Seara buna dragilor,


ASTEPT PROPUNERI CONCRETE , PERTINENTE SI APLICABILE  IN FAVOAREA APICULTORILOR INDEPENDENTI.


In situatia de fata este clar ca sunt mai multe categorii de beneficiari care negociaza, fiecare in interesul sau Asociatiile sunt mai bine organizate si au mijloacele necesare pentru sustinerea punctului de vedere, care este diferit de al micilor producatori neafiliati la acestea.


In acelasi timp trebuie sa fim constienti ca forma asociativa este aceea care, ne convine sau nu, reprezinta viitorul in  cadrul schimbarilor din cadrul global. Diferendele apar in momentul in care aceste forme asociative devin un fel de colosi care folosindu-si resursele ajung sa dicteze legi in defavoarea micilor producatori care vor sa ramana independenti.
Globalizalea vine peste noi fie ca vrem fie ca nu, Uniunea Europeana dicteaza cadrul general de organizare insa noi trebuie  sa gandim in termenii raportului risc/recompensa (sa ne punem ouale in mai multe cosuri)
Avem o datorie morala sa dezvoltam un numar cat mai mare de producatori independenti care sa echilibreze balanta si sa ne asigure un fel de garantie in caz de extrema urgenta.
Acesti mici producatori sunt, un fel de societate civila, care a tacut, nu s-a organizat si acum incepe sa se simta defavorizata. In momentul in care societatea civila se organizeaza atunci ea poate sa dicteze pentru ca de fapt ea reprezinta majoritatea. Asociatiile  consumatorilor isi impun prin forta interesele  peste politicieni si peste multinationale asa ca cei ce au ochi sa vada si cei ce au urechi sa auda !






pharaonu75

Citat din: mph din Februarie 21, 2013, 09:02:39 PM
...
In acelasi timp trebuie sa fim constienti ca forma asociativa este aceea care, ne convine sau nu, reprezinta viitorul ...

Pe Ceausescu l-au impuscat si au distrus C.A.P.-urile. Acum sunt bune formele asociative? Cat de curva poate fi coana europa? Sau S.U.A.? Nu trageau ele niciun folos si au pus-o de-o lovitura...  :rusine:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

Citat din: mph din Februarie 21, 2013, 09:02:39 PM
Seara buna dragilor,


ASTEPT PROPUNERI CONCRETE , PERTINENTE SI APLICABILE  IN FAVOAREA APICULTORILOR INDEPENDENTI.
....

Vorbind cu mai multi APICULTORI si cind spun APICULTORI ma refer la cei care se ocupa efectiv de albine si traiesc dupa vinzarea productiei si cel mai buna forma de acordare a banilor in apicultura, care ar ajuta cel mai mult dezvoltarea apicultorilor, este acordarea subventiei pe familia de albine asa cum se face si la ceilalti crescatori de animale din Romania.

Si cind spun asta stiu ce vorbesc. Sunt un apicultor care acum 14-15 ani am vindut o Dacie si doar cu acei bani si cu foarte multa munca, am facut tot ce am acum.
Nu am luat 141 ca am prea multe familii de albine si nici 112 ca am prea multi ani.

Si ar mai fi multi tineri apicultori care sigur i-ar ajuta mai mult subventia pe familia de albine decit PNA-ul care ii obliga ca cumpere ce vor sa vinda cei care hotarasc PNA-ul..

marian ivan

Am si eu o rugaminte daca se poate> poate sa-mi spuna cineva care sunt sumele de bani decontate/produs in cursul anului anterior prin pna?

Multumesc.

mph

sunt uimit de faptul ca pana acum n-am primit niciun raspuns la faptul ca m-am oferit sa ajut




Toata lumea isi da cu parerea de pe ,margine iar cand este vorba sa punem ceva concret in aplicare, fiecare are altceva de facut.


NU VA MAI PLANGETI FRATILOR......VA MERITATI SOARTA!


PACO

#207
Citat din: bio din Februarie 21, 2013, 09:44:49 PM
Citat din: mph din Februarie 21, 2013, 09:02:39 PM
Seara buna dragilor,


ASTEPT PROPUNERI CONCRETE , PERTINENTE SI APLICABILE  IN FAVOAREA APICULTORILOR INDEPENDENTI.
....

Vorbind cu mai multi APICULTORI si cind spun APICULTORI ma refer la cei care se ocupa efectiv de albine si traiesc dupa vinzarea productiei si cel mai buna forma de acordare a banilor in apicultura, care ar ajuta cel mai mult dezvoltarea apicultorilor, este acordarea subventiei pe familia de albine asa cum se face si la ceilalti crescatori de animale din Romania.

Si cind spun asta stiu ce vorbesc. Sunt un apicultor care acum 14-15 ani am vindut o Dacie si doar cu acei bani si cu foarte multa munca, am facut tot ce am acum.
Nu am luat 141 ca am prea multe familii de albine si nici 112 ca am prea multi ani.

Si ar mai fi multi tineri apicultori care sigur i-ar ajuta mai mult subventia pe familia de albine decit PNA-ul care ii obliga ca cumpere ce vor sa vinda cei care hotarasc PNA-ul..


si eu zic la fel dar cica banii din pna sunt dati pentru niste masuri concrete( varooa, pastoral etc), conform directivei europene X si nu pot fi dati ca si subventie per stup.
  produsele de la pna nu ti le baga nimeni pe gat, vezi ca mai nou factura va fi pe numele apicultorului deci fiecare cumpara ce vrea.

pedro

 mph

cred ca o subventie pe "venituri realizate" ar impaca si statul si apicultorul!
declari ca ai facut zzzz kg miere, vanzari de x familii sau/si y roi si alte w,q, k etc
PRIMESTI subventie pe zzzz,x,y,w,q,k

(apoi platesi impozit pe zzzz,x,y,w,q,k
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!

mph

saptamana viitoare merg la cineva de la juridic sa vad care sunt variantele conforme cu politicile Uniunii Europene in privinta Politicii Fiscale si a celei Agricole.
Daca sunt prevederi care interzic subventia pe familia de albine cautam variante ajutatoare in asa fel incat banii sa ajunga la producator si la procesator in proportiile stabilite, raportat la munca depusa si la riscul asumat de fiecare. cand vom incuraja munca si recompensa pe masura atunci ne va fi bine tuturor.


SI DACA TOT SE DISCUTA ZILELE ASTEA DESPRE MODIFICAREA CONSTITURIEI ROMANIEI EU PROPUN URMATORUL LUCRU:
TOATE INSTITUTIILE STATULUI SA FIE OBLIGATE PRINTR-UN ARTICOL UNIC SA AIBA FUND ANTIVAROOA!