sa confectionam un colector de polen performant

Creat de zgl, Noiembrie 22, 2007, 11:40:55 PM

« precedentul - următorul »

gheco

Citat din: vs din Mai 20, 2010, 12:17:35 AM
Am dat de producatorul placilor active tip Salaj. Culmea e din Cluj si merge si pe la targurile apicole mai mult la Blaj. Important este ca trimite si prin posta celor care doresc. Eu sunt nou pe acest forum insa mi-am permis sa il invit printre noi si pe el.

Cine este si cum poate fi contactat? Prezinta aici pentru toti care ar putea fi interesati.
Toate bune
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

D006

  Sunt zeci de modele de colectoare de polen la noi in tara , pana acum cel mai eficien s-a demonstrat a fi cel cu placa activa tip Salaj cum apare in poza. La colector sunt decisive trei lucruri :
                                1) placa activa
                                 2) metoda de lucru
                                 3) uscarea.

Restul sunt treburi colaterale , gen ca il facem din lemn sau plastic. Cu cimitir sau nu , etc.

Bătrânul

 Am costatat ca cei care au cumparat stupul  batrinului cu fund antivaroa si rama hranitoare au un colector de polen performant!  :rotfl: Punind rama intre fund si cuib nu trefuie decit sa aseze placa activa care costa 2,5 lei dupa modelul din fotografie. Sub sita in fanta pentru inchiderea de iarna puneti tava.  :wink2: :hi:

D006

   Sa presupunem ca acea placa activa este buna , ce ne facem cu toate rezidurile care cad in polen ????   :limba:

Bătrânul

Am primit un model de colector tocmai din SUCEAVA ! Este foarte fain seamana perfect cu a lui Combra cu diferenta ca tunelul de legatura face parte din corp. Ii vom face in plus lateral doua orificii pentru  trintori ( daca cineva nu va dorii ii astupa cu o bucatica de burete). Incercam s-l scoatem cu plasa cu tabla cu placa activa cu tot la 30 lei. E mult ?

Bătrânul

Va prezint noul colector extern

Bătrânul

colector profesional de fund Tip SANDU

Bătrânul

Cel mai simplu si mai ieftin a lui Batrinul

Bătrânul

Polenul se colecteaza intr-o cutie care intra in fanta pentru placa de inchidere pentru iarna (cei care au stupul batrinului cu fund antivaroa stiu de fanta). Pozitia se schimba la repaos prin inpingerea celori doua cuie care ies pe urdinis cu 2 cm mai inaintru. Acest colector a fost conceput sa nu va coste decit placa activa ! Va voi arata efectiv la tirgul din Bucuresti nu pentru a vinde ci pentru a copia patentul . Pretul este un zimbet :)

centrulapicol

   In sfarsit am ajuns si eu pe aici ... Placile active tip Salaj le gasiti la mine... ma rog, si la mine. Gaura placii este de 4,6mm nu 4,9mm. Placile de ACA sunt cu gaura de 4,9mm, iar cele de eurohonig de 5,2mm. Daca cineva este interesat de apologetica marimii origiciilor  vo spun ... daca nu , nu va plictisesc.
Cu stima
                          ing. Radu Pandrea

pharaonu75

Spuneti tot ce stiti... doar de asta suntem pe forum, ca sa impartasim unii cu altii informatiile pe care le detinem! Nimeni nu plictiseste pe nimeni! :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

centrulapicol

  In urma trecerii albinelor prin orificii, acestea se largesc. La placile care le produc eu, de la 4,6 (placa noua) la 4,9 dupa 3 ani ... ajungand peste 5 mm dupa 5 ani.Daca cineva spune ca albina se chinuie sa intre pe 4,6 mm ... da, se chinuie mai mult pe 4,6 decat pe 5,2 si mai putin decat pe 4,2 . Totusi, eu sunt interesat si de randament, care scade mult cand gaurile se maresc, de aceea schimb placile o data la 3 ani.
Cu stima
                          ing. Radu Pandrea

centrulapicol

   Placa si gratarul sunt cele prezentate la inceputul acestui "topic" in poza postata de catre ZGL. Dimensiunile sunt de L=240mm , l=90mm. (28 * 11 randuri de gauri). Are nervuri pe ambele parti. Grosimea placii in dreptul gaurii este de 1 mm iar nervurile sunt de 5 mm pe cate o parte. Cum spuneam ... sunt placile active tip Salaj (Oros) . Am incercat sa incarc poze si din alte unghiuri... insa nu am reusit
Cu stima
                          ing. Radu Pandrea

centrulapicol

   Eventual intrati pe viitorsanatos.ro la sectiunea apicultura-produse pentru apicultura, si acolo veti gasi mai multe unghiuri si descrieri.
Cu stima
                          ing. Radu Pandrea

centrulapicol

Nu intrati ... ca vad ca inca nu au fost puse pe site. Eventual incercati maine. Cat despre dimensiuni ... o singura placa, nu este suficienta pentru o familie puternica. Astfel, o placa si jumatate (prelungite pe lungime) ajung la dimensiunea a doua placi active ACA puse una langa alta pe latime. Cel mai incicat, pentru un colector de fund, este sa folositi doua placi.
Cu stima
                          ing. Radu Pandrea