turtele proteice

Creat de dragos2006, Octombrie 23, 2010, 07:30:41 PM

« precedentul - următorul »

pistol28


Citat din: stefan1 din Februarie 29, 2012, 12:21:13 AM
Uleiul de catina este foarte scump. Stiam de 140 Euro/litru. oare merita folosit? In plus nu e solubil in apa. In turte poate merge, dar in nu stiu daca si in sirop, sau se ridica la suprafata si se da doar la primul stup.

Catina uscata
Se asaza boabele de catina pe o tava. Se incinge cuptorul la temperatura maxima, se baga fructele pentru a suporta un soc termic scurt de 100 de grade. Apoi temperatura se coboara la 50-60 de grade (treapta mica a cuptorului). Cand fructele sunt uscate, se scot si se lasa sa se raceasca. Se macina fin, prin rasnita de cafea. Se conserva in borcane de sticla. Praful e bun pentru ceai: o lingurita de pulbere se opareste cu o cana de apa in clocot. Se lasa sa se infuzeze, apoi se bea.
Efect: mareste pofta de mancare, rezistenta la efort fizic, intelectual. Are efect anticonstipant.
Preparatele de catina au efecte benefice si in starile de stress. Nu se consuma mai mult de o data pe zi, pentru ca sunt foarte energizante si pot tulbura somnul (nu trebuie consumate dupa ora 23.00).
Informatii suplimentare se pot obtine prin intermediul revistei "Formula AS". Actiune terapeutica

sursa cu mai multe date aici:
http://www.mierealbine.ro/catina


Cand fructele sunt uscate....... Se macina fin, prin rasnita de cafea  si se pune in turte.
CATINA = polivitamina naturala
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

johnysibiu

Eu am aparat pt deshidratat fructe cumparat de la defunctul "Plus".Are sase sertare si nu este mare smecherie (un ventilator cu aer cald).Cu el usc si polenul. Catina deshidratata o tin in borcane ermetic inchise si fac cu ea infuzie cand am nevoie.Interesanta chestie cu rasnitul.

kamy

 nu stiu cum sa va spun da io nu iubesc gustul la srotul de soia si bag seama nici mustele mele,dar nici io nici ele n-avem ce face pt ca feedbee-iul e plin de asa ceva,da mi-amintesc ca am incercat odata cu tata si-am pus faina de malai macinata cu ciocanele si cernuta prin sita deasa umezita cu nitel sirop in tavi pe lazi,albinele au cam purtat inauntru si culmea nau iesit purcei ci tot puiet de albine,asta a fost demukt pe vremea lu nea nicu,n-am mai incercat de atunci acuma santem in democratie s-ar putea sa aiba si albinele gusturi mai rafinate!

Obombo

Citat din: cheregi ioan din Martie 09, 2012, 08:52:52 AM... acuma santem in democratie s-ar putea sa aiba si albinele gusturi mai rafinate!
Cred ca au aceleasi gusturi peste tot.
Albine la "cules" malai: api e mais

ion patrut

poti sa dai turtele iarna a fost grea si au mancat de au rupt eu am pus cate o turta pe 20 februarie si deja au mancat-o azi pe la amiaza intentionez sa mai dau cate una(in jur de 1 kg) pe familie

albinasebes

turte energo proteice gata preparate in afara de feed bee  sunt pe piata?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

johnysibiu

Muieti sunt posmagii? N-am auzit.

STROE STEFAN

Citat din: CRISTIAN71 din Ianuarie 06, 2011, 06:08:56 PM
Chiar nimeni nu-mi poate da un raspuns ?
SE POATE COMANDA LA SC AGSIRA SRL CRAIOVA  SACUL DE 10 KG = 90 LEI
SA VA AJUTE DUMNEZEU
0749423102
[email protected]

Bogdan Apiary

NU inteleg de ce se spune ca drojdia de bere inactiva este buna numai pentru formarea corpului gras si mai putin pentru a creste puietul, iar laptele praf degresat ar fi mai bun. Care este explicatia? In cartile de specialitate nu se face aceasta diferenta. Ambele produse sunt recomandate ca inlocuitori de polen doar continutul in proteina difera 44% pentru drojdia de bere si 32% pentru laptele praf.
Dar faina de soia ati folosit pentru turte proteice ce parere aveti?
Multumesc anticipat pentru raspunsurii.

stefan1

  Bun venit, Bogdan!
  Drojdia de bere si laptele praf au proteine diferite si de aceea sunt diferit folosite de albine. Nu este totul procentul de proteine, ca in cazul asta am putea da carne la albine, ca doar contine proteine.
  Polenul are compozitia optima de substante necesare albinelor pentru propriul consum dar si pentru cresterea puietului. Chiar si polenul, cu timpul isi pierde substantial din calitati, desi nu pierde procentul de proteine, de unde se vede ca nu e totul cantitatea ci si calitatea.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Bogdan Apiary

Bine v-am gasit.
Stiu ca vorbiti din experienta proprie, dar ati facut cumva vreun test in privinta asta sau exista ceva studii pe acest subiect?
Daca ar fi sa mergem pe calitate cea mai aproape de polen mi se pare soia pentru ca e vecetala, drojdia de bere si laptele praf avand origine animala. Am vazut intr-un filmulet ca se pune accent pe vitaminele din drojdia de bere, nu se pot inlocui cu un supliment de vitamine?

Obombo

Drojdia de bere nu are origine animala, este o ciuperca. Amestecul mai multor substante diferite are ca scop crearea unui surogat cat mai asemanator polenului, deoarece luate in parte nu satisfac necesitatile albinelor. De fapt nici in preuna, polenul poate fi inlocuit doar de... polen, dar pe timp scurt un surogat e mai bun decat nimic.

gheghe

    ".....O.Wahl privind eficienta substituientilor in cresterea puietului..... daca rezultatele obtinute prin folosirea unui amestec de soia ,drojdie si lapte praf le consideram 100%, la folosirea fainii de soia puietul crescut este in procent de numai 77%,la drojdii de 67%,iar la laptele praf de 37%."A.Malaiu.