Ati folosit faguri de la combinatul apicol ?

Creat de dragos2006, Noiembrie 13, 2010, 09:46:01 PM

« precedentul - următorul »

balasbebe

Am carat  faguri de la Blaj, am dat mana cu Rascanu mi-a promis ca sunt buni, dar tot asa ca si de la alte firme. Nu merita efortul sa scriu pe aici, deoarece nu pot sa demonstrez. Este cuvantul meu ...............
Poate ve-ti crede ca vreau sa fac o reclama proasta, dar sunt convins ca si alti apicultori  au patit la fel, dar nu-si spun oful. Stiu ca nu ar fi luati in seama sau ar pica pe locul III.

D006

  Daca eu mi-as exprima parerea despre fagurii produsi in Romania cred ca mi-as lua o mie de injuraturi la fel cum am patit atunci cand mi-am exprimat parerea despre mierea romaneasca .
   Cum spunea si maestrul , mai bine ma abtin !

tepes v



domnu bebe , si eu am avut faguri prabusiti in stup si nu unu sau 10 ,tot ce am crescut in 2010 si au fost plini cu miere s au rupt .... (s au prabusit ) am avut peste 150 de faguri prabusiti faguri pe 1\1 si 3\4 teapa a fost luata de la un bostinar care a oferit foite la schimb pe faguri vechi.
[/quote]
giurgiu

tepes v

giurgiu

tepes v

giurgiu

D006


balasbebe

Nu are nimic insarmarea verticala cu acest fenomen numit prabusirea fagurilor, si mai ales ca doar cativa  si nu toti.

Ai mare dreptate Dragos, mai bine discutam altceceva. Fenomenul se cunoaste dar noi nu putem discuta nimic. Nu avem dovezi privind seriozitatea unora.

bucovineanu

Sigur are influenta tipul de insarmare. La insarmarea verticala vor aluneca mult mai usor. Cea mai buna insarmare e cea mixta. 4-5 sarme orizontale si cel putin 2 oblice. Pana acum cativa ani insarmam numai orizontal si se mai rupeau rame la extras. De cand am pus si 2 sarme oblice pe verticala nu se mai rup ramele la extras.

balasbebe

De la Faget pleaca tiruri intregi cu rame insarmate vertical. Oare daca ar avea probleme nu ar insarma altfel?
Pe mine nici un stupar nu ma va convinge ca doar tipul de insarmare este de vina. Cred ca este a treia oara cand scriu ca daca insarmarea verticala este de vina s-ar prabusii toti fagurii.

Obombo

Apropo de temperatura, pe aici nu e chiar ca in Siberia si totusi faguri se insarmeaza doar in vertical. Nu am auzit pe nimeni sa insarmeze in orizontal iar insarmarea incrucisata ar crea probleme la montarea fagurilor artificiali si cu toate astea, am auzit de un singur apicultor care a avut un singur fagure colapsat, fara sa miste stupul din loc. Un eveniment mai mult unic decat rar, despre care cred ca am scris pe undeva.

Obombo

Citat din: romikele din Februarie 01, 2012, 11:37:51 PMA da vina pe faguri e la fel ca a acuza preseditele tarii ca e vinovat de fenomen  :wink2:
Daca stai si analizezi bine problema s-ar putea sa ajungi la concluzia ca e chiar asa :rotfl:.

stefan1

  Principalul fapt pe care eu il apreciez la fagurii artificiali este rapiditatea cu care sunt luati in lucru si rapiditatea cresterii. In ambele aspecte fagurii Apisrom imi par superiori celor folositi anterior (de obicei ETTA).
  Problema prabusirii fagurilor e mai stringenta la cei care fac pastoral. Sigur si modul de insarmare are rolul lui, ca si grosimea sarmei. Daca se foloseste si zigrinator (ondulator), normal nu ar mai trebui sa fie nici o problema. Doar daca eventual sarma nu a fost incorporata bine in fagur sau a fost ros fagurul pe traseul unor sarme (cand se pun in gol de cules).
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

balasbebe

Daca as fi miscat stupii as fi inteles cauza. In 2010-11 am insarmat numai ramele cu 5 randuri orizontal

jonny_it

Citat din: balasbebe din Februarie 02, 2012, 08:18:21 AM
Daca as fi miscat stupii as fi inteles cauza. In 2010-11 am insarmat numai ramele cu 5 randuri orizontal

Permiteti-mi sa va dau un sfat legat de insarmarea ramelor.
Nu mai folositi capse pentru sarma daca doriti sa nu se mai taie fagurele si nu intindeti la maxim sarma; cum asa? .. chiar daca sarma este fixa la capete daca ea este intinsa foarte bine tinde sa se miste prin capse. Daca nu este intinsa bine fagurele are o oarecare elasticitate si la extractie, transport,etc se misca putin fara sa se taie.
Eu nu folosesc de ceva timp capse, adica las sarma sa intre in lemn, nu am mai avut rame rupte la extractie sau la transport.

Revin cu un desen  :)

:hi:

florin_apis

Eu am inceput sa insarmez vertical in urma cu 10 ani,in acelasi timp am avut si rame insarmate orizontal.Insarmarea verticala are avantajele ei.Probleme cu fagurii nu am avut pana in vara trecuta cand s-au rupt si fagurii in care au fost crescute doua,trei generatii de puiet.
Cred ca este o problema cu fagurii pe care ii folosim.