TUTUNUL CA TRATAMENT IMPOTRIVA VARROA

Creat de morozan simion, Noiembrie 12, 2012, 06:48:32 PM

« precedentul - următorul »

morozan simion

nici macara acolo dorine! pentru ca nici macar cei care propovaduiesc numele lui stau cu un ochi la faina si cu unul la slanina :nono:

Obombo

Citat din: morozan simion din Noiembrie 13, 2012, 07:34:38 PM
...din punctul meu de vedere 90% din produsele care se gasesc sub sigla ecologic bio sunt din cele modificate genetic,infectate sau mai bine zis neecologic...
Nu mai bateti campii mai oameni buni. Daca nu vreti sa produceti sau sa consumati bio nu e nici o problema, nu e obligatoriu, da' nu vorbiti despre bio precum vulpea lui La Fontaine despre struguri.

Cred ca vreo afumatura cu tutun am facut prin '90 cand tineam stupi la bunicii sotiei, care cultivau tutun, dar nu mai tin minte bine ce si cum, de unde si concluzia ca n-am obtinut cine stie ce rezultate demne de luat in seama. Tin minte doar ca eram foarte optimist in legatura cu tratamentul asta alternativ despre care citisem, cred, in "Apicultura in Romania". Nu pot sa controlez, ca nu am revistele la indemana.

morozan simion

tind sa cred ca tot varachet forte este solutia ideala, administrat in limitele admise isi face treaba bine
vad ca nimeni pana in prezent nu a dat un raspuns ferm cu privire la aceasta planta , cine stie poate apara cineva cu experienta
o seara frumoasa

ghimpati

folosit acum multi ani in urma nu am gasit varachet randament scazut munca multa

Carciog Eugen

                               Exista mai multa plante care dezvolta insecticide, dar numai dupa formarea fructului, pentru protejarea lui. De exemplu cautati pe net frunzele de mesteacan culese dupa august, crizantema culeasa toamna tirziu, dar si tutunul brut cules dupa terminarea infloririi toamna tirziu, care pus in apa, solutia  pusa apoi pe foita pentru varachet sa va asigure o solutie. Deci este vorba de momentul culesului, cea mai mare parte din plante dezvoltind insecticide de protectie pentru fruct. Pe net insecticide naturale din plante. In state se obtin pe scara industriala.

pistol28

miercuri, 9 decembrie 2009
Ce inseamna miere bio ?
Multi clienti ma intreaba la targuri:
1.cum adica e mierea bio ?
2.Si de unde stim noi pe unde a zburat albina ?
3.Mierea care nu e bio, nu e naturala ?

1. Mierea bio (sau mierea ecologica) este obtinuta cu respectarea unor conditii destul de stricte (ca si la alte alimente agricole), dintre care va enumar aici doar cateva:
- stupina trebuie sa fie amplasata intr-o zona ecologica, adica fara factori poluanti industriali, sau culturi intensive care sunt tratate cu pesticide. In concluzie trebuie sa fie o zona "salbatica"...si cum agricultura la noi in Romania se mai practica doar prin putine locuri, har Domnului, e plin de locuri "salbatice". Aceasta zona este verificata de organismul de certificare ca indeplineste aceste conditii, si se pot chiar preleva mostre din sol si din apa pentru verificari.
- nu este voie sa se faca tratamente asupra albinelor cu antibiotice de nici un fel, ceea ce face destul de dificila tratarea lor impotriva paduchilor. Cei care fac miere bio pierd anual multe familii de albine, tocmai pentru ca nu au voie sa le trateze. Aceasta de fapt este una din conditiile esentiale ale produselor bio din agricultura: acea de a nu avea in continut reziduuri de antibiotice. Aceste reziduuri consumate in mod frecvent timp de mai multi ani, si cumulate de la mai multe alimente, pot afecta organismul, slabindu-i imunitatea, precum si puterea de reactie la tratamentele efective cu medicamte - antibiotice.
- ceara folosita la faguri nu are voie sa fie decat ceara obtinuta din stupina bio
- mierea trebuie extrasa si depozitata doar cu utilaje de inox (nu plastic sau aluminiu)
- un organism de certificare ecologica verifica pe parcusul anului toate aceste conditii si multe altele, si preleveaza pentru analize mostre din miere si ceara.
2. Albina nu zboara decat pe o raza de 3 pana la 5 km in jurul stupinei, astfel ca acea zona pe o raza de 5 km este verificata daca indeplineste conditiile ecologice cerute.
3.Faptul ca o miere este nu este certificata ecologic, NU inseamna ca nu este naturala. Natural - inseamna ca a fost obtinuta de albine, si ca nu i s-au adaugat nici un fel de ingrediente (zahar sau sirop de glucoza).
Deci, si mierea conventionala este naturala 100%, doar ca aceasta miere nu a fost urmarita in tot procesul ei de obtinere, de la florile de pe care s-a cules polenul pana la ambalajul in care s-a pastrat mierea.
Astfel stand lucrurile, este evident ca recomandat este sa cumparam si sa consumam doar miere bio, despre care stim ca s-au luat toate masurile necesare pentru ca acea miere sa nu contina nici un fel de factori nocivi pentru om.
Uneori si mierea conventionala de la unii apicultori poate fi la fel de curata ca si cea certificata BIO, doar ca poate acel om nu a avut timpul sau banii necesari pentru a trece prin procesul de certificare ecologica (care nu e nici unsor, nici ieftin, si implica si destul de multe birocratie).
Eu am dorit mai mult sa explic lucrurile cat mai simplu pentru cei neavizati, dar asta nu inseamna ca nu puteti gasi o miere de calitate pe marginea drumului: este posibil....orice e posibil pe lumea asta...DAR, nu veti avea niciodata nici un fel de certitudine ca intradevar este un produs de calitate.
De ce sa nu-i ajutam pe acei apicultori care si-au investit timpul, banii si energia in a demonstra ca produc miere bio, si deci au obtinut un Certificat de Producator Ecologic ?
Daca e sa aleg BIO, atunci o sa caut doar mierea cu eticheta ce contine sigla "ae", pentru ca in felul acesta ii ajut pe cei care au investit, si au demonstrat ca produc o miere pura.
Publicat de Honey Queen la 06:14   Etichete: miere bio, miere ecologica, miere naturala, produse bio
http://despremiere.blogspot.ro/2009/12/ce-inseamna-miere-bio.html
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

silviu_birlea

In cartea "Albinele si...NOI" de C. Antonescu, Buc. 1979, pentru paduchii albinelor sub numele de "Brauloza" (asemanator cu Varooa) se recomanta tratamentul cu tutun! Dar pt. Varooa nu e valabil, ramanand doar "Varachet" sau daca vreti Bio, cu "BeeVital" unde specifica producatorul ca e Bio/Eco/Natural/etc!

costelgeorgel

Citat din: morozan simion din Noiembrie 12, 2012, 07:33:13 PM
nu ma deranjeaza, dar daca vorbim de ecologic nu prea merge, este un tratament chimic
E drept ca tutunul si ecologia este ca baba si mitraliera

ion patrut

intradevar tratamentul cu tutun pare a fi ecologic dar trebuie sa ne gandim ca despre asa ceva se vorbea prin anul 1956 pe cand paduchii nu aveau rezistenta la tratamente din zilelele noastre.Dea lungul timpului toti daunatorii au creat rezistenta la tratamente asta este valabil si pentru varooa.Tutunul nu omoara paduchii ci doar ii ameteste si daca nu iai scos imediat din stupi dupa ce ai dat cu fum si au cazut de pe albine mai mult ca sigur vor urca din nou deci dupa parerea mea ar trebui sa ramanem la insecticidele cunoscute pentru a nu pierde familiile de albine

bucovineanu


Obombo

E probabil ca tutunul sa dea rezultate impotriva braulosei, e putin probabil sa fuctioneze cu varroa, eu cel putin nu cunosc studii care sa afirme asa ceva. Nu este vorba de o noutate, se vorbeste de vreo treizeci de ani, daca ar fi fost eficient s-ar fi vazut pana acum.

O substanta naturala nu este in mod automat folsitoare sau nedaunatoare. Nicotina este o otrava foarte puternica.

morozan simion

eu am deschis acest topic pentru a clarifica faptul ca tutunul nu poate combate combate varooa asa cum nici stupui prof ursu nu este in masura sa faca acest lucru

johnysibiu

Acum , sa fim cinstiti, nici o substanta cunoscuta pana in prezent nu este eficace 100% impotriva vaarozei .Totusi aplicarea prin rotatie a mai multor substante tine sub control acest fenomen.

Parerea mea, ca biolog (na, ca mi-am dat cu firma in cap) este ca, solutia ecologica impotriva vaarozei se va gasi tot acolo de unde a plecat dupa ce se vor gasi factorii limitatori ai ecosistemului din care face parte.

Intrebarea este, tutunul ca planta, este unul dintre acesti factori?

Carciog Eugen

                           Oameni buni, tutunul este o planta ca toate celelalte, ca macul, cinepa, etc. Toxic este ceea ce rezulta prin arderea incompleta, fumul si mai ales gudronul. Nicotina se refera la acidul nicotinic combinat in diferite substante. Cititi va rog prospectele de la medicamente si vedeti cit de des apare in ele notiunea de nicotinat. In medicamente nu mai este toxic? In solutia macerata de tutun sint cu totul si cu totul alte substante decit in fumul si gudronul de tigara, unele si ele bune altele rele. Problema este de modul de a-l doza, pe foita de varochet si ars sau numai pe foita. Totul este sa se incerce, dar ma indoiesc sa aibe rezultate a la long.

ilay

eu am auzit de tratamentul cu radacini de hrean uscate si taiate maruntel si de fiecare data cind lucrati cu fumul pe linga putregai mai puneti si putin hrean se spune ca ajuta  :thanks: