Stup model -Batranul-

Creat de mmacreanu, Februarie 01, 2013, 07:43:15 PM

« precedentul - următorul »

Apicotef

preturile la usa gaterului sunt cele pe care l-am scris mai sus....asta daca nu cumva busteanul este furat din padure....si intr-adevar briceagul ar scadea mult costurile  :wink: dar numai sa fie lama ascutita bine....si sa aiba si tirbuson  :rotfl:

... si daca tot ne contrazicem va provoc sa scanati niste facturi sa vedem si noi costurile astea mici de care discutati....nu de alta dar sa cumparam si noi tot de acolo...s-ar putea sa vina si ITRSV-ul sa cumpere...

Nu-mi plac polemicile....asa ca hai s-o lasam moale cu tonurile astea....

Va doresc sanatate !
Cu stima !


PACO

#16
 din 2.5 metrii cubi se fac 50 stupi pe 10 rame dadant + 50 caturi 1/2. iar pretul pt. 1 metru cub este 7 mil uscat.Deci scandura costa undeva in jur de 40 lei per stup sau poate chiar mai ieftin , depinde fiecare de unde , cum si in ce cantitate se cumpara scandura.

RazvanTi

metrul cub verde este 6 mil. (pret aci la targ cu lemnul adus de la munte)
uscatul la cuptor e 1 mil de metru cub tot asa aci la noi
deci nicidecum 12 mil pretul tau...
plus ca se pune problema productiei
un atelier care nu face altceva poate "toca" intr-o luna un minimorum de 10 metri cubi de lemne
fa un calcul acum si vezi ce iese. :hi:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Bătrânul

Apicotef te ajut eu sa intelegi ! Cu bani multi orice "destept" poate cumpara !  Fii atent : SE CUMPARA SCINDURA LA ORICE LATIME SI LUNGIME LA PESTE 100 mc DE ODATA . ( iti dai seama de diferenta de pret) Poate sa cumpere asa intrucit are propria uscatorie si PROPRIUL UTILAJ DE LIPIT PANOURI LA CALD SI SUB PRESIUNE ORIZONTALA SI VERTICALA . Odata panourile lipite se debiteaza dupa dorinta FARA PIERDERI ( la unele elemente  sint utilizabile si bucati de 5 cm ) Asa ca nu fii rautacios mai bine gindeste . In ce priveste umiditatea (pentru circotasi) MEGETI IN FABRICA LA RECEPTIE , BAGATI UMIDOMETRUL IN FIECARE BUCATA SI NU PRELUATI ELEMENTELE PESTE 10% umiditate . Uscarea se face la 8% dar pe vreme asa umeda lemnul revine la 8-9 %.  :thanks: :bravo:



Apicotef

#19
D-le Batranul departe de mine gandul de a fi rautacios si nici pe departe nu comentez legat de produsele dvs...nu am folosit...nu cunosc....nu am nici o parere....comentariul meu e lagat in general de stupii ieftini si de genul de producatori de care probabil si dvs.v-ati izbit.

Legat de preturi nu e vorba de faptul ca dau bani multi necunoscatorii, asa cum afirma un domn mai sus....ci mai degraba de calitatea cherestelei si gradul de uscare.. Calitatea costa si e valabil peste tot !

Acum nu contrazic pe nimeni care probabil gaseste mai ieftin sau cumpara fara acte sau cine stie ce ocolisuri contabilicesti....dar mi-e greu sa cred ca 1 m.c. de cherestea uscata brad costa doar 700 lei asa cum sustine  RazvanTi

...si inca ceva... SCANATI DOMNILOR NISTE FACTURI CU SUPERPRETURILE ACESTEA SI POSTATI-LE....SA NE CONVINGEM TOTI SI SA STIM SI DE UNDE CUMPARAM ... sa fim transparenti

Cu stima!

dodo79

nu stiu de ce dar la fiecare topic se gaseste unul (fara atac la persoana) care sa faca socoteala altuia.domnilor acesta este stupul,acesta este pretu.iti convine il cumperi,nu iti convine il ia altul.topicul este deschis ptr informare asupra calitatii si al modului de lucru.cred ca stie d-nu Batranul sa se calculeze si sa nu iasa in pierdere.asa ca sa lasam pe cei care il folosesc sa isi spuna parerea despre el si pe cei care vor sa cumpere sa intrebe.
ca o paranteza.daca cumperi lemnul de la Baumax il iei si la 2000 mc.calcule se pot face.stie Batranu ce are de facut.
Repet:nu vreau sa atac pe nimeni la persoana.

stefan83

Sunt de aceeasi parere cu Apicotef. Ieftin inseamna calitate slaba.

Dar poate nu ne pricepem noi la afacerile cu lemn.

Totusi cei ce se dau profesionisti si afaceristi pe-aici....poate ne lumineaza si pe noi cu ceva poze si explicatii ale procesului tehnologic de productie precum si achizitionare a lemnului de la bustean pana la produs finit....ca sincer nu prea inteleg nici eu cum cu 2 parale investitie scoti super produs si presupun si in profit.

Si in plus de asta...si eu sunt curios sa vad ceva facturi. Evaziunea e in floare.

...sau si mai bine luati degetele de pe tastatura...si vedeti-va de treburile voastre...nu mai mintiti lumea

Pace tuturor...

sorinma

Pretul este si in functie de calitate dar diferenta este de la stadiul de prelucrare .Cand cumperi chitul gata de ansamblat .... nu e la acelasi pret cu scandura din gater  :hi:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

dodo79

tocmai ce spuneam.nu stiu de ce va intereseaza procesul tehnologic.asta poate doar dacavreti sa va apucati si voi.ar trebui sa lasati voi mana de pe tastatura si sa va vedeti de treburile voastre daca nu vreti sa ajutati la topic.faceti alt topic despre procesul tehnologic si poate va ajuta careva.
d-nu Batranul,poate le spuneti si cat talaj si rumegus ati scos prin prelucrare :P.sa va faca ei socoteala cu cat ati vandut rumegusul si ati mai recuperat din bani cheltuiti. :D
iscoadele astea strica romania.

pharaonu75

Citat din: Apicotef din Octombrie 03, 2013, 10:09:57 AM
....dar mi-e greu sa cred ca 1 m.c. de cherestea uscata brad costa doar 700 lei asa cum sustine  RazvanTi

Si eu pot confirma cele spuse de RazvanTi, deoarece locuiesc in acelasi oras ca si el si cumpar cherestea din la acelasi loc.
Metrul cub de cherestea este 6-6,5 milioane, iar uscatul este 1 milion.

Ma mai costa transportul, insa fiind distanta mica pretul este undeva sub 1 milion.
De aici rezulta un total de 8-8,5 milioane pentru cheresteaua adusa in "buza" circularului. Daca se cumpara mai multi metri cubi, pretul de transport se imparte si rezulta un pret mai mic /metru cub.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

La Giurgiu cheresteaua este 580 lei metru cub ,dar depinde de comercianti la unii poti sa alegi, altii nu te lasa.
Cat despre uscare baieti mosului trebuie sa intelegeti ca lemnul este format si el tot din celule,o celula uscata in timp si ingalbenita difera de o celula uscata rapid ,ultima daca simte umezeala tinde sa revina la starea initiala.








pharaonu75

Citat din: marian sima din Octombrie 03, 2013, 12:15:47 PM
...
Cat despre uscare baieti mosului trebuie sa intelegeti ca lemnul este format si el tot din celule,o celula uscata in timp si ingalbenita difera de o celula uscata rapid ,ultima daca simte umezeala tinde sa revina la starea initiala.

Mariane, ai perfecta dreptate, insa discutam despre costuri.
In plus, arata-mi unul care face zeci/sute/mii de stupi anual, folosind cherestea uscata natural, in timp!

Toata lumea usuca lemnul fortat, asa ca stupii cumparati de la oricine de pe piata au aceeasi tendinta de revenire la o umiditate relativ apropiata de cea initiala a cherestelei folosite.

Parerea mea este ca diferenta de pret a stupilor este data in primul rand de preturile de achizitia a ameteriei prime.
Este normal ca cei de la munte, carora practic le creste padurea in curte, sa achizitioneze lemnul mai ieftin decat cei de la noi de la campie, pentru ca au costuri de transport si adaosuri de intermediari mult mai mici.
In al doilea rand preturile difera si din cauza calitatii executiei si a finisajelor. Aici cei cu utilaje profesionale si cu buni meseriasi au de castigat.
In al treilea rand pretul mai este afectat si de adaosul pe care si-l baga producatorul.
Daca ai rulaj mare, vanzand multi stupi, iti permiti sa tii si pretul mai jos... castigi putin/stup, insa la la un numar foarte mare de stupi se strange o suma frumoasa. Daca vinzi putin si scump, ai castig mare /stup insa pierzi din clienti, iar la final ai profit mai mic decat cel cu pret mai scazut.
Dar astea le stii deja, pentru ca esti producator si comerciant!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

RazvanTi

nenea apicotef...
eu nu vorbesc din auzite...
am vorbit DIRECT la gater si 1mc de scandura mi l-a scos la banii aia.
cu scandura taiata la grosimea care o vrea muschii mei si cu materialul ales (i-am zis clar ca nu am nevoie de rebuturi ca nu fac cotete ci stupi.
si unde ma pui ca in banii aia intra si transportul din covasna pana in curte la mine...

deci... se poate muuuuult mai ieftin decat 170-180 orizontalul la ACA
deunazi facusem un calcul de curiozitate si fara sa pun mana de lucru si curentul iesea un stup corp si cat 1:1 12 rame la 40 ron (aici intra TOT. suruburi, lipici, balamale, foraibar, etc.)
sa nu-mi spui mie ca restul pana la 120-140 (cat e unul pe la atelierele de tamplarie) reprezinta mana de lucru si curentul ca le mananc la micul dejun...
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Bătrânul

dodo  :hi: Chiar asa . Fabrica are un partener care face peleti din rumegus  50-50% CISTIG  :wink2: :limba: nO AM DIVULGAT SI PE ASTA   :welcome:

marian sima

Sfatul meu pentru cei care achizitioneaza stupi din scandura uscata fortat este sa-i bage in parafina cu ceara.

Sant of topic dar va spun una.
Prima mea ocupatie dupa ce m-am eliberat din armata a fost de drujbist,pe timpul acela era Drujba 4 si Uralul de la Rusi,dabia pe la ocol incepuse sa bage Husqwarna ,eu am fot primul particular din sat si din zona care cumparase suedeza, capatasem experienta cu un rezervor de 600 de gr taiam o remorca lemn de salcie pentru foc.

Pentru a nu avea tapas cu lumea ca a fost 5 m pe remorca sau mai putin eu luam bani dupa cata benzina consumam si un rezervor consumat costa 20 de lei in bani de acum.

Dupa un timp mai cumpara unul o suedeza omul habar nu avea de ascutitul lantului dar ma intreaba pe mine cat taxez clienti,eu baiat sincer ii spun ca 20 de lei de rezervor.

Intr-o zi merg pe ulita biserici si aud galagie mare ,ma apropii si un om din sat se repede la mine.

-Mariane nu mi-ai taiat tu pana acum remorca de lemne cu 20 de lei?
Eu ii raspund ca DA.
-Pai uite Costel a taiat doi busteni i sa terminat benzina din rezervor si i-mi spuna ca astia doi busteni taiati costa 20 de lei .
Ma bufnit un ras de nu stiam cum sa-l ascund ca sa nu supar oameni.
Am luat drujba si i-am aratat lui Costel cum se ascute lantul.
De atunci Costel a schimbat 4 drujbe suiedeze si un sthil eu am schimbat de 3 ori segmenti la a mea si Costel nu a taiat lemne cate am taiat eu.


Costul e dat de achizitia materiei prime,mana de lucru ,curent si consumabile,de tehnica si miscarea muncitorului,un muncitor care nu cunoaste meserie creste costul consumabilelor,foarte mult conteaza si rulajul.

Chestia"Santem prea saraci sa cumparam ieftin ''este pentru oameni care nu prea stau pe ganduri la cea ce achizitioneaza.

De acea avem trimise din afara lucruri care nu sant de calitate dar sant la pret piperat.

Nu intodeauna ce e si scump e bun sau ce e ieftin e prost.

Trebuie sa stii ce vrei .

Sper ca nu v-am plictisit.