Rame

Creat de filip, Octombrie 06, 2007, 04:36:52 PM

« precedentul - următorul »

D006

ce pendular aveti dl-e Cristi?...am avut 2 luate de la rusi, dar s-au stricat...si mi-am luat acum o jumatate de an tot de la rusi un...fiolent--ceva profesional...asta merge STAS...
  Am luat si o trusa din magazin...ceva made Austria dar pendularul din ea nu ma tinut mai mult de 1 an....Avea si putere de doar ..parca 350 de wati..

D006

- am un abricht de la rusi, dar cu lagarele cam busite (se impune schimbat, are 15 ani si mai si pisca)
- pendular bosch 850
- freaza de 1050 w cu freze de 8 mm
si altele flex, bormasina, aparat sudura. imi place sa-mi rezolv problemele singur.

D006

..ale mele, pendularele ..primele erau cu puteri de max 500 de wati...si nu au rezistat...asta care il am acum are 750 de wati ..si e  solid
  Multi prieteni de ai mei au fost undeva ..in Vilcea ..si spre iesirea dinspre Craiova este un magazin de scule SH-uri aduse din UE...si au cumparat tot felul de scule care ne-ar fi foarte folositoare...
  Este cineva din zona...mai este magazinul?..informatia o am de anul trecut...

PricopArthur

Am o combina de tamplarie de la rusi. Include circular, abric, strung, bormasina.
Masa circularului e fixa. Pt a o ridica folosesc distantiere, a.i. panza care iese afara sa fie cat am nevoie.
Din scandura de 24 mm latime tai cupoane la36,5 - 37 mm latime pe care apoi le tai in doua. Obtin astfel baghete cu latimea de 36 - 37 mm si grosimea de 10 - 10,5 mm. Apoi imi fizez inaltimea ramei pe care doresc sa o confectionez, si tai la lungime toate baghetele, obtinand astfel lateralul de rama brut. Reglez circulrul sa pot taia 2 fasii din lateral, a. i. sa imi ramana mijlocul de 20 mm. Taietura nu o fac pana la capat, insemnez pe circular pana unde trebuie sa inaintez cu taietura, astfel imi ramane distantierul hofmman. Dupa ce am taiat toate lateralele, le mai iau odata la mana si pe fata circularului tai stinghiuta ce am decupat-o anterior, si dau forma curba a lateralului.
Le lustruiesc putin pe o piatra de polizor sau flex.
Miere multă şi inimă curată!

D006

...de asta imi place pe forum...am invatat sa fac si rame...baieti le luam piinea timplarilor  :rotfl:  :rotfl:

PricopArthur

De la mine nu au luat prea multi bani.
Dint-un mc de cherestea faci  cam de 10 ori mai multe lazi decat daca ai cumpara de la magazin.
Munca nu se pune.
Miere multă şi inimă curată!

D006

interesanta metoda, dar un pic cam riscanta pentru degete, dar merge.

PricopArthur

Eu mi-am asumat riscul. Cand nu aveam circularul meu, mi-am si impiedicat degetele de panza. Dar merg inainte. Cu toate protectiile de rigoare. :)
Miere multă şi inimă curată!

v.vlad

Oameni buni ! Am inteles metoda de a face singur rame. Pana acum mi le-am cumparat ,dar cu timpul nu-ti mai permiti . Nevoia te invata sa te descurci .  N-am inteles insa un lucru : cum faceti ( daca mai faceti ) daltuielile pt imbinarea lateralelor cu stinghiile superioare si inferioare.

PricopArthur

Le poti face pe fata panzei circularului, sau poti renunta la ele. Letisorul inferior cu latimea de 20 mm, si il poti bate in 2 tinte.
Miere multă şi inimă curată!

puiu

Cele mai bune rame sunt cele executate de tamplarii specializati in confectionarea stupilor,iar daca au stupi cu albine ce sa mai zic? Nu sunt de acord cu cei ce-si fac ramele singuri din punct de vedere economic.

PricopArthur

...nu am nici o calificare de tamplar dar cu putina vointa poti face nu numai rame.
Miere multă şi inimă curată!

bee_lover

Frumos lucrat in dinte de lup ... astea pana nu putrezeste lemnul nu se desfac.Frumos. Pacat ca necesita timp mai mare decat cele in falt... si nu se mai fac asa.

PricopArthur

Cu un fierastrau pendular montezi cam 10 - 15 pe zi. Cu 3 pendulare cam 20. Nu mai trebuie sa reglezi inclinatia panzei.
Ai unul pe stanga, unul pe dreapta si unul drept. E rapida montarea.
Cu taieturi facute perfect treaba merge ca pe roate. Nici nu iti vine sa te opresti.
Mai apar greseli care te ambitioneaza. Si la cea prezentata sunt cateva. Nu am ales-o special.
Miere multă şi inimă curată!

D006

depinde ce vrei sa faci. pentru cineva care iese la pensie imaginati-va un loc ca acesta :
- o casuta linga padure cu 2000 mp teren, meri, caisi, ciresi, o magazie -atelier cu toate sculele necesare(circular, abric ap.de sudura si toate sculele uzuale)racord electric, telefon, fintina.in fata casei, printre pomi 40 de stupi biziind de albine.in pod porumbei,iar in cusca lui, prietenul credincios "bobita". ei, ce spuneti?
:)