Mortalitate excesiva la floarea soarelui

Creat de Kov iulian, Iulie 12, 2015, 11:50:41 AM

« precedentul - următorul »

cipik

Asa cum spunea si Eugen B trebuie sa vedem mai departe de neo.............. Albina ca si orice vietate in evolutia ei a avut de trecut peste niste praguri, pe care le-a trecut. Corect ca pe la americani s-a dat vina CCD pt disparitia albinelor, daca era asa de ce au dispărut toate? Natura isi urmează cursul si doar cel puternic rezista, noi trebuie sa ne asiguram ca suntem printre ei.
Ce putem face noi, simplu sa eliminam pe rând factori care sunt nocivi. Cand zic noi nu ma refer doar la apicultori ci si la fiecare om, companie, tara.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

bio

...in toata UE se spune ca mare parte din  neocotinoidele sunt interzise de ceva ani.
Oare aia sunt chiar atit de nestiutori de au interzis astfel de substante..???

In Romania se umbla cu tot felul de derogari,... specifice unui stat mafiot .


viorel55

                Un film foarte interesant                                                                                                                                                                 https://www.youtube.com/watch?v=r8boPb-w9VM&feature=youtu.be&t=754

Kov iulian

Citat din: MirceaCalin din August 06, 2015, 11:20:40 PM
Sunt cam off-topic, scuze, dar am văzut şi eu ceva aici:

http://www.agroinfo.ro/vegetal/exclusiv-fermieri-aveti-derogare-pentru-folosirea-neonicotinoidelor-la-tratarea-semintelor-de-rapita

CitatComisia Europeană a eliberat o autorizație temporară pentru folosirea neonicotinoidelor la tratarea semințelor de rapiță. Autorizația este eliberată pentru 96 de zile. Expiră pe 30 octombrie 2015.

Comisia Europeană a autorizat folosirea a două produse de combatere a dăunătorilor la cultura de rapiță însămânțată în toamna anului 2015, și anume Modesto 480 FS și Nuprid Al 600 FS. România a notificat Comisia Europeană la solicitarea Asociației Producătorilor Agricoli și a Asociației Producătorilor de Semințe.

La mine in localitate, intr-un avizier in fata primariei a aparut ceva legat de tratamentele de rapita si aceste derogari pentru fermierii .


Eugen B

Se vor da derogari pana nu vor nai fi albine, dupa e posibil sa  se trezeasca.

brianoo_bz

Insecticidul pe baza de neonicotinoide este chiar un pericol real care il traim si nu avem ce face
pana anul asta nu am crezut ca este chiar asa de periculos dar uite ca o simt pe pielea mea , am fost la floarea soarelui plantata din samanta tratata cu asa ceva , primele simtome au aparut imediat dupa o ploaie manifestate cu mortalitate la urdinis si albina care nu mai era primita in stup apoi depopulare , matcile parca au dop nu mai oua asa cum trebuie cu toate ca am inceput stimulare cu sirop de zahar si protofil de la 1 August ,populatie inca mai este dar nu cum trebuie din 12 rame sunt acoperite decat 6-7 rame , ce ma mira este ca stimularea facuta o data la 3 zile Nu are efect matcile parca nu au chef de munca
polen intra in stup albina zboara dar .......
Probabil asa o sa cam patim de acum inainte

mariusb

buna ziua,
De cateva zile de cand am adus spupii din pastoral gasesc foarte multe albine la urdinis moarte care mai dau din picioare, in jur de 10-15 pe stup.sa fie vreo bloala ceva?

Kov iulian

Acum cateva minute pe postul national de televiziune  TVR 1 la emisiunea de stiri au dat un reportaj in care reprezentanti Romapis au vorbit despre dezastrul din acest an datorat insecticidelor neonicotonoide.

Au aratat chiar o albina cum se bațaia anemica pe o floare soarelui.

Pana m-am gandit la o metoda sa inregistrez stirea in direct aceasta  trecut, daca o gasiti pe undeva pe tvr plus haideti sa o promovam.

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Kov iulian


filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)


pistol28

Insecticid AGITA

insecticidului din produs – thiametoxam- care ataca sistemul nervos central. In maxim 60 de secunde mustele nu isi mai pot coordona miscarile, zboara haotic si in final mor.

Tiametoxam este un spectru larg, insecticid sistemic, ceea ce înseamnă că este absorbit rapid de plante și transportate la toate părțile sale, inclusiv polen, în cazul în care se acționează pentru a împiedica hrănirea insectelor
FAO a descris tiametoxam ca non-toxic pentru pești, dafnii și alge, ușor toxice pentru pasari, foarte toxic pentru musculițe și acut toxice pentru albine.

http://www.covera.ro/casa-si-curte/pest-control/insecticide-casa/insecticid-agita-65-g_9409/
https://en.wikipedia.org/wiki/Thiamethoxam
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi