Fonduri europene şi nu numai...

Creat de romikele, Iulie 02, 2010, 07:54:12 AM

« precedentul - următorul »

dan sebastian

O mașină cu remorca si motostivuitor e voie ?
Un teren nou ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Eugen B

Teren ii voie. Multe lucruri cica nu mai sunt voie. Problema mai e si alta, vei fi obligat sa dai miere de 6mii euro la proiect de 40mii. Daca mierea va fi 6-7 lei trebe sa dai cei putin 4t. E o schmecherie si asta. Daca va fi mierea tot asa nu ma bag in asa ceva

Closcutz

Ii belea mare cu impunerea asta de a da miere in valoare de 6000€. Daca zicea 2 -3 tone de miere la peste 200 de stupi trageai si indiferent cum era anul atingeai cota....dar daca pretul se tot duce in jos...tu sa fii obligat sa dai mierea la samsari fie ca-ti convine, fie nu. E pericol mare. S-ar putea sa fii nevoit sa umbli pt miere de dat la samsari pana iti vine rau!

tinumaftei

Dacă ești PFA sau II, poți avea casă de marcat si nu e musai să dai la samsari. Dacă nu ești plătitor de TVA, problema e rezolvabilă ușor.

daniel.arad

Daca va poate ajuta noi am pus in proiect urmatoarele achizitii:
Pompa dozator si masa rotativa pt ambalarea mierii
Centrifuga reversibila
Sistem transport stupi Apivera
Laborator extras miere
Panou fotovoltaic pastoral
Minicamera decristalizare miere
Topitor si presa ceara
Banc de descapacit
Maturatoare miere
Cantare pastoral sms
Colectoare polen
Uscator polen
Hranitoare
Achizitie teren pentru vetre temporare si baza melifera....
Asta e tot...40.000 Eu.

tinumaftei

Pai daca iei 40000 si ii dai pe toți înapoi (nu toate achizițiile sunt necesare), rămâi de fapt cu obligațiile contractului, obligatii pe care de fapt nu le aveai înainte. Care este ajutorul? Aproape toate obiectele din lista la furnizorii cu factură au preturi super majorate. Un panou fotovoltaic pe olx este 550 lei, cu factură același obiect 1200 lei. Dacă din suma proiectului nu rămâne nimic lichid mai bine lipsa. Înseamnă că de fapt singurii câștigători sunt furnizorii.

Closcutz

Pai ce credeati ca inseamb proiectele astea si apicultura? Sa va spun cine castiga cel mai bine din proiectele astea?! Absolut toti cei care nu transpira la 40  de grade: dr veterinar, cei care scriu proiecte, statul ca ia impozite, tamplarii ca au de lucru, magazinele care vand sarma, cuie, faguri, tratamente, ace si tot felul de maruntisuri... samsarii cine vreti, dar stuparului ii ramane mierea amara si praful de pe toba!

bmdna

Marele castigator este statul. El castiga de la toti, si de la tamplar, si de la veterinar si de la scriitorul de proiecte si de la toate magazinele, chiar si de la apicultor. Marele pierzator este apicultorul care s-a angajat in proiect, care mort-copt trebuie sa indeplineasca planul de afaceri la care s-a angajat, altfel va trebui sa dea banii inapoi...
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

agalofteanu

Citat din: romikele din August 06, 2016, 11:24:16 AM
Este vorba de domiciliu, sediul fiind mentionat pentru cazul cand acesta coincide cu adresa de domiciliu.

Multumesc frumos pentru lamurire!

stefyazzurro

Cât % din prima tranșă de la submăsura 6.1 (în valoare de 30.000 euro) se pot folosi pentru cheltuieli cu transport, medicamente, hrană etc.?

Eugen B

Eu cred ca nimic. Dar poate stie cineva mai bine. Consumabilele nu se mai pot trece in planul de afaceri. Medicamentele le iei prin pna si la transport iti decontraza apia o parte din motorina daca faci demersurile necesare

daniel.arad

Eu cred ca totusi adevarul e pe la mijloc.
Daca tot facem apicultura, in general se stie ca la peste 200 de familii albine trebuie implicata in diverse momente si familia iar cei care traim doar din asta e abusurd sa afirmi ca 40.000 Eu, chiar daca toata suma se investeste in achizitii pentru apicultura nu ar fi mare lucru....

Eu spun ca e mare lucru ca un tanar, cazul baiatului meu, pasionat de apicultura care administreaza de ani de zile propii stupi asa cum poate, sa poata sa se doteze cu absolut tot ce este mai important pentru o ferma apicola...

Pe de alta parte e drept ca trebuie sa vanda 3 Tone de miere pentru transa a doua de 10.000 Eu dar si aici trebuie spus ca nu te obliga nimeni ca mierea asta sa o vinzi in primul an dupa primirea celor 30.000.Eu dar ce e mai important la cele 3Tone pe an la peste 200 familii sa zicem ori 150 familii, de cand fac apicultura 1989 nu am avut an sub 20 Kg familie in conditii de pastoral...

Referitor la taxele catre stat este drept ca trebuie platite, dar sa fim seriosi sumele nu sunt asa colosale...

Eu mai de graba cred ca multi ar lua bani Europeni pe apicultura dar de fapt nu sunt nici apicultori adevarati nici nu vor sa foloseasca banii in domeniu ci in alte investitii...ceea ce nu e corect...

E absurd sa doresti dezvoltarea unei afaceri in apicultura, sa vina cineva sa zica dau eu banii dar fa un plan corect si concret de dezvoltare si investeste toti banii acolo si sa spui nu, ca fac eu cu banii cum cred....

Daca banii ar fi ai nostri noi cum am proceda....

Daca exista o mare problema la fonduri europene aceea este ca aceia care verifica proiectul si aproba ce sa cumperi ori nu, habar nu au de apicultura si ce e necesar la o ferma apicola ori nu este necesar....aici ar trebui ca sa aiba oameni care stiu ce inseamna fiecare domeniu de proiecte....

Stima.

tinumaftei

Adevarul este la locul lui! Numai compromisul este undeva la mijloc!!
Sunt unul dintre cei care au facut proiecte mai intai pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru clienti. Primul proiect a avut nr. 000001 si a fost pe SAPARD cu mai bine de 10 ani in urma.
Dupa atatia ani si un portofoliu de peste 30 de proiecte cu un volum de finantare de peste 12 milioane de euro, din care 4 [o finantare totala de aprox 400000 euro] pentru familia mea, pot sa spun ca am ceva experienta.
Ce pot sa spun? Faceti proiecte!!! ......daca aveti deja o afacere care merge struna, aveti un capital serios si suficienti bani lichizi.
Cu alte cuvinte, aceste proiecte sunt pentru "bogati". Sa nu va imaginati ca amarasteanul care are o idee si vine cu un proiect va iesi "bogat" din acest proiect.
Aceste proiecte sunt foarte rigide. De la momentul depunerii proiectului pana la primirea ultimilor bani trece in cele mai multe cazuri oportunitatea lui, dar "beneficiarul" ramane cu toate obligatiile.
In orice afacere, nevoia de echipamente pare una la anul zero (si lipsa de experienta) si pe parcurs constati ca ai cumparat (sau ai de cumparat) echipamente care nu iti mai folosesc si vei fi obligat sa faci cheltuiala acea inutila pentru ca in marea majoritate a cazurior nu se pot face schimbari. Din experienta mea cu diversi clienti pot sa spun ca peste 30% din echipamentele achizitionate nu vor fi folosite eficient si reprezinta in fapt o cheltuiala fara folos.
Marea majoritate a consultantilor nu cunosc nici o meserie, nu sunt nici agricultori, nici ingineri de industrie alimentara, (nici apicultori-in cazul nostru). Ce sunt? In general economisti, care stiu sa aseze pe hartie frumos niste vise!
In ce ma priveste nu cunosc nici 15% din beneficiarii acestor fonduri care sa fie cu adevarat avantajati de ele.
Poate sunt eu ghinionist.
Voi reveni daca voi avea timp cu exemple concrete pe proiecte din apicultura.
Cu stima

Eugen B

Aveti mare dreptate si inca ceva. Daca ii zice la 6.1. Instslarea tanarului fermier de ce iti cere deja sa ai tot. Ar trebui cu bani lor sa te instalezi. Eu cum am venit dd la oras de unde sa scot atatia stupi?
Proiectele sunt pentru cine deja are multe.
In fine. Se vede ca cine le face nu are nici un habar

romikele

Proiectele nu sunt destinate celor ce nu au nimic, deoarece sansa ca ei sa devina eficienti si sa se dezvolte este foarte redusa.
Proiectele sunt destinate dezvoltarii exploatatiilor existente, nu sunt ajutoare sociale.