Fonduri europene şi nu numai...

Creat de romikele, Iulie 02, 2010, 07:54:12 AM

« precedentul - următorul »

Muntoiu Radu

#540
In UE ai intrat,
bani n-ai castigat !

Bani la UE ai dat,
inapoi nu i-ai mai luat !

Prea multe fonduri ai luat,
acum ti s-au taiat !

De UE ai ascultat,
mare teapa ai luat!


Muntoiu Radu

#541
De alogeni te-ai lasat manipulat,
La blugi ca'n Vest ai visat,
Pentr-o ruda de salam te-ai rasculat.

De Ceausescu-n 20 Decembrie n-ai ascultat,
Pentru un kil de portocale l-ai tradat,
Si de craciun ca pe-un porc l-ai injunghiat.

La studenti te-ai uitat,
Cum minerii i-au masacrat,
Ce vroiau nu te-ai intrebat,
Tradatorii tot i-ai votat.

M-as fi gandit c-ai invatat,
Dupa 20 de ani de furat,
Sa nu pui botu' la orice rahat,
Si sa nu te mai lasi manipulat.

Degeaba am sperat,
Nu mai e nimic de salvat.

romikele

Spune drept, în ce-ai călcat
De ești așa inspirat,
Răzvrătit și supărat?

Când toate s-au întâplat,
Oare pe unde-ai umblat,
De ești așa ofticat?

istodorescu vasile


dan sebastian

0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

catalin.diac

A aparut ghidul pentru instalarea tinerilor fermieri masura 6.1. Nu ati incercat inca nimeni sa ne spuna si noua . Am inteles ca trebuie 247 de familii. Daca stiti ceva spuneti-ne si noua

Muntoiu Radu

CUm explicam mai in spate, uite de asta ni s-au taiat noua fondurile UE :

The Telegraph: Apicultorii romani dau lectii britanicilor in ceea ce priveste productia de miere

Apicultorii britanici au inregistrat o scadere dramatica a productiei de miere, din cauza lipsei sprijinului guvernamental si a faptului ca omologii lor din UE primesc mai multe ajutoare europene. Printre popoarele care au invatat sa-si imbunatateasca productivitatea datorita fondurilor europene se numara si Romania, de la care englezii au de invatat, relateaza The Telegraph.

Dupa un an dezastruos pentru productia de miere, apicultorii din Marea Britanie se intreaba cum au reusit mai multe state membre UE sa atraga fonduri europene, iar ei ba. Ne dau exemplu pe noi si pe vecinii unguri, uitandu-se la productivitatea crescut din ultimii 10 ani.
Asociatia Apicultorilor Britanici a raportat recent o scadere a productiei anuale cu 72%, in mare parte "datorata" climei nefavorabile. Din acest motiv, se uita cu jind la tarile din estul Europei, care au reusit sa atraga fonduri frumusele de la institutiile europene pentru dezvoltarea acestui sector.
"Ne-ar placea sa vedem fonduri guvernamentale care sa ajunga direct la apicultori, si nu la firmele de cercetare ori la ONG-uri ori universitati, ci direct la oricine care produce miere, in propriul stup", explica James Hamill, proprietar al magazinului Hive Honey Shop, din sudul Londrei.
Romania este un exemplu pentru englezi, avand in vedere ca am atras de doua ori mai multi bani europeni in ultimul deceniu. Intre 2000 si 2010 tara noastra producea 24.700 de tone de miere. Europa ne-a promis insa mai multe fonduri nerambursabile pana la sfarsitul lui 2014. 3,4 milioane de euro urmeaza sa ajunga in conturile apicultorilor romani pana la finalul acestui an, urmand ca si in 2013 sa beneficiem de acelasi ajutor. In acest ritm, productia de miere a Romaniei va continua sa creasca in urmatorii ani.
Peste 80% dintre productia de miere aflata pe rafturile magazinelor din Marea Britanie este reprezentata de importuri din tarile UE, printre care si Romania, explica Patrick Robinson, director operational al Rowse Honey, care sustine ca deja se observa avantajele de care beneficiaza apicultorii romani.
,,Folosim in special miere romaneasca, precum miere de salcam, de tei sau poliflora. Cu ajutorilor fondurilor europene, Romania incurajeaza apicultorii sa-si dezvolte activitatea, iar numarul lor este in continua crestere", adauga Robinson.
Pentru a intelege mai bine cum reusesc romanii sa-si creasca productia de miere, jurnalistii britanici au realizat un reportaj in Maramures.
Francisc Eget (65 de ani) le-a aratat englezilor metodele traditionale de producere a mierii. ,,In Romania exista apicultori foarte foarte buni, care realizeaza productii masurate in mii si mii de kilograme. Sunt convins ca multe tari pot invata de la romani. Pe albine trebuie sa le iubesti. Fara iubire, nu merge, ca intr-o casnicie", a declarat apicultorul roman, citat de The Telegraph.

18 noiembrie 2012

Cipi

Daca fonduri nu se mai dau pentru stupine mici, ar putea sa dea niste imprumuturi fara dobanda sau cu dobanda mica pentru cei care chiar iubesc albina, nu fondurile.

Eugen B

As vrea si eu un raspuns concret. Daca accesez tanar fermier cu optiunea 40mii euro stie cineva exact nr de stupi de la care trebe sa pornesc si la cati trebuie ajuns?

dan sebastian

Du-te la fostul Apdrp la consultanta și îți zic ei. Nu uita să încerci să faci o combinată cu păsări, cai, bovine, plantație pomi ca altfel e greu de realizat. Ține cont și de ce impozite ai de plătit. Multă baftă !
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Eugen B

Nu am ce sa bag altceva. O sa merg sa ma intetesez cand am drum pe acolo.

Dan Pașca

Din ce am inteles trebuie in jur de 200 stupi,si cresterea nu o sa mai fie pe jr.de familii,  o sa fie pe productia de miere anual(  care nu ii deloc mica ,undeva la 5 t anual,justificat cu Op. banii prin banca,nu mai.mere cu factura si chitanta de mana) si o sa fie monitorizarea 7 sau 8 ani, deci in 8 ani platesti la stat de iti sar capacele,,i sunt niste aberatii ,intradevar ii vorba si de bani multi,maxim ziceau ca e 60 000 Euro, merita incercat de e foarte greu,cum zicea si colegu incearca la AFIR ca iti dau informatii mult mai complexe

Eugen B

Eu stiu ca s-au facut ceva modificari. Oricum vom vedea. Daca stiu ceva voi spune.

daniel.arad

Eugen, am fost la Arad si trebuie 235 fam pentru 40.000 Eu.
Impozitul este la norma de venit.
Daca vrei suna-mă pentru detalii...seara după ora 20.
Tel 0740201707

Eugen B

Ok. Cu prima ocazie te sun. Am si eu ceva treburi acuma. Dar te voi suna