lapte praf integral

Creat de apicultori amatori, Ianuarie 16, 2016, 12:12:34 PM

« precedentul - următorul »

apicultori amatori

ce parere aveti despre laptele praf integral cu grasime 15% este bun de folosit in retete. astept sugestii va multumesc anticipat

mmacreanu

nu 15% grasime este prea mult pentru albine!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

Bistriteanul

Citat din: apicultori amatori din Ianuarie 16, 2016, 12:12:34 PM
ce parere aveti despre laptele praf integral cu grasime 15% este bun de folosit in retete. astept sugestii va multumesc anticipat

S-a discutat mult despre procentul de grasime din lapte.  Unele sortimente de polen contin mai multa grasime decat cei 15%care se gasesc in  laptele pe care doresti sa-l folosesti.  Procentul de grasime care se va regasi in turta obtinuta este nesemnificativ.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

calmusdaniel

E foarte bun,dar numai sa aiba peste 30% proteina.

Eugen B

Eu nu ma bag, dar nu cred ca stuparii care au ceva stupi si experienta nu pot pune pe 10-12 stupi colectoare si sa faca polen de calitate care ulterior il vor baga in turte.

bio

... si din produsele stupului mai putem adauga in turta si un 1-2% apilarnil . Am citi ca administrarea de apilarnil in hrana albinelor ar creste cantitatea de laptisor de matca secretat de catre albine si vor hranii matca in modul  turbo .

Am adaugat anul trecut apilarnil in turtele proteice administrate in primavara albinelor si a fost bine . Am avut ceva surplus de apilarnil ca altfel nu as fi dat .

Eugen B


bio

In cel mult jumatate de ora de la recoltare il bag in lada frigorifica la -15 de grade si acolo sta pina in momentul vinderii sau folosirii la diverse preparate ...sau pina in momentul cind il bagam in turta .


Eugen B


ciucur

Mi-au ramas doua pungi de 1 kg cu lapte praf degresat din iarna 2014/2015. Or mai fi bune? Cum imi dau seama daca nu mai poate fi folosit in turta proteica?
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

bio

Citat din: Eugen B din Ianuarie 18, 2016, 07:07:07 PM
Ok. Deci congelator

In cartea APILARNIL spune ca temperatura de pastrare ar fi intre -5 si -15 grade. Mai spune ca din momentul recoltarii in termen de 5 ore trebuie sa ajunga in congelator .

Deasemenea tot in aceea carte se mai da si un alt procedeu: S-ar amesteca apilarnil 1/1 cu miere si se pastreaza la frigider .--asta nu am incercat .

Dan Pașca

Polenul care se da la.albine il pastrati in congelator sau il uscati? ,  daca in congelator cum il administrati,?  Se poate macina abia scos din congelator?

bio

dau la albine ce polen am in acel moment.... acest lucru depinde in mare parte de cum merg vinzarile adica dau la albine ce polen am in acel moment in depozit.

Polenul crud am grija sa se decongeleze sa poata fi amestecat cit mai bine in pasta... de multe ori incep malaxarea azi si o termin chiar si miine... ca in tot acel timp polenul sa se decongeleze. Sa nu se intleaga ca invirte malaxorul sau betoniera 24/24 ore ...Mai invirt, mai iau o pauza si tot asa pina imi iese ce doresc eu.

Polenul uscat .... am o moara cu ciocanele si-l dau prin aceea moara amestecat cu zahar.
Zaharul @polen sunt macinate multumitor .

albinasebes

malaxor de panificatie folositi?
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

bio

Citat din: albinasebes din Ianuarie 20, 2016, 12:13:17 PM
malaxor de panificatie folositi?

Sal,  Albina... folosesc atit malaxorul cit si betoniera.

in actiune malaxorul..http://www.youtube.com/watch?v=JACfRs29JZc

si betoniera,...nu stiu unde as avea imagini sau filmare..