PROPOLISUL

Creat de dragos2006, August 27, 2009, 02:42:23 AM

« precedentul - următorul »

MOTANUL

Pai eu am gasit 2-3 persoane care sa discute de propolisul fara alcool. Restul fac cu alcool si eu nu vad nici o problema. E bun si asa.
Mie personal imi place mai mult gustul fara alcool.

Si unde gasesc apa asta de propolis? Macar sa am un termen de comparatie.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

pyth

Citat din: MOTANUL din Noiembrie 27, 2016, 11:49:13 AM
Am facut primul meu propolis dupa urmatoarea reteta:
1. Pus propolisul recoltat la congelator
2. Rasnita pana a ajuns ca zaharul pudra
3. Pus intr-un borcan cu miere

Fata de mierea cu propolis cumparata de la magazin asta a mea are o amestecatura de propolis cu ceara (e neplacuta desi probabil este sanatoasa).
Cum fac sa separ-elimin ceara astfel incat sa ramana propolisul curat?

Dupa ce l-ai macinat bine il amesteci cu apa. ceara se va ridica deasupra, propolisul la fund.
Il pui la uscat si ai propolis in proportie de 80-90%.
Uite aici:
http://www.youtube.com/watch?v=HouLh19r26E

roi_ag

Citat din: NYK74 din Noiembrie 27, 2016, 03:21:21 PM
Citat din: roi_ag din Noiembrie 27, 2016, 02:21:00 PM
Lași să se decanteze bine ca în poză .
Eu nu îl macin, îl pun mai mare.
Il pui mai mare în alcool,nu în miere .
Nu prea vă înțelegeți  :)
Scuze nu am deschis topicul că-mi dădeam seama.Eu pun tinctura în miere.

bucovineanu

Pentru a prepara miere cu propolis e nevoie de propolis care sa nu fie amestecat cu ceara care se pune in congelator, dupa care se marunteste si se amesteca in miere cristalizata. Daca se pune in miere fluida propolisul se va ridica la suprafata.

bmdna

Sa va spun ce am facut eu. Am pus propolisul in congelator, l-am scos si l-am maruntit bine, apoi am facut un fel de miere - crema, amestecand miere lichida cu miere cristalizata de rapita in care am turnat propolisul. Apoi am pus amestecul in borcane de 320 ml si imediat la frigider. E adevarat ca s-a ridicat o mica parte din propolis deasupra, totusi, cea mai mare parte a ramas prins in masa de miere. Si chiar am avut success cu produsul, am mai avut cereri dar am terminat propolisul...
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

NYK74

Citat din: roi_ag din Noiembrie 27, 2016, 08:05:14 PM
Citat din: NYK74 din Noiembrie 27, 2016, 03:21:21 PM
Citat din: roi_ag din Noiembrie 27, 2016, 02:21:00 PM
Lași să se decanteze bine ca în poză .
Eu nu îl macin, îl pun mai mare.
Il pui mai mare în alcool,nu în miere .
Nu prea vă înțelegeți  :)
Scuze nu am deschis topicul că-mi dădeam seama.Eu pun tinctura în miere.
Așa puneam si eu tintura în miere dar am o perioadă ca nu suport gustul de alcool,așa că am pus propolis mărunțit în miere fluidă ,dar se întîmplă ce au zis ceilalți colegi..
Pe viitor voi face si eu cu miere cristalizată +propolis făcut  praf . :hi:

oroles

Eu amestec o sticluta de tinctura cu suc de catina (50%) si miere (50%) si 50 grame polen. Nu se simte gustul de alcool. Nu gasesc reteta cu apa de propolis. Stiu sigur ca apa se incalzea. Cand o gasesc o postez.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

MOTANUL

Asa m-am gandit si eu ca daca incalzesc apa separ usor de tot ceara de propolis. Dar nu stiu in ce masura isi pierde proprietatile.
Si eu caut sa nu le pierd. Plus ca am observat ca in ceara este un gust un pic diferit de rest. (ceva iute).
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

MOTANUL

Citat din: pyth din Noiembrie 27, 2016, 08:04:03 PM

Dupa ce l-ai macinat bine il amesteci cu apa. ceara se va ridica deasupra, propolisul la fund.
Il pui la uscat si ai propolis in proportie de 80-90%.


Pare destul de simplu - am sa incerc si eu la anul.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

oroles

22 % din principiile active ale propolisului sunt solubile in apa si numai apa. Nu înțeleg de ce lumea recomandă alcool 96% cand ala are doar 4% apa  si nu poate extrage toate cele 22% principii active solubile in apa. Întotdeauna am folosit alcool facut de mine de 70-80 de grade si a iesit foarte bine.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

MOTANUL

In filmulet arunca apa si ce este deasupra si pastreaza doar sedimentul de pe fundul vasului.

Asta inseamna ca pierde tot ce s-a dizolvat in apa si ramane cu restul 78% (sedimentul nedizolvat)
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

stefan1


  "Folosit din cele mai vechi timpuri, propolisul este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut, fiind totodată un aliat natural puternic în lupta cu răceala și gripa.

Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene.

Excelent antiviral, antiinflamator, propolisul stimulează formarea de anticorpi, fiind extrem de benefic pentru întărirea sistemului imunitar.

Are, de asemenea, acțiune analgezică, antiinflamatoare, antimicrobiană, anestezică și cicatrizantă, este eficient în tratarea febrei, răcelii și gripei, virozelor respiratorii, tusei, bronșitei, pneumoniei, faringitei, sinuzitei, gastritelor și ulcerului de stomac, colitei, enterocolitei, paraziților intestinali, infecțiilor reno-urinare, precum și în tratarea eczemelor infecțioase, micozelor, rănilor deschise și arsurilor, gingivitei, parodontozei și altor probleme ale cavității bucale.

De altfel, studiile recente arată că propolisul distruge 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite și alte 30 de tipuri de virusuri.

Mai mult, propolisul acționează eficient împotriva bacteriilor dăunătoare, fără a le distruge pe cele bune, cum se întâmplă cu antibioticele obișnuite.

  https://www.doctorulzilei.ro/propolisul-cel-mai-puternic-medicament-antiinfectios-cunoscut-cu-eficienta-dovedita-in-peste-200-de-boli/
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)