• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Facelia melifera

Creat de stupAS, August 26, 2013, 01:21:58 p.m.

« precedentul - următorul »

gelu


catel

Aprilie 21, 2014, 02:58:40 p.m. #16 Last Edit: Aprilie 21, 2014, 03:24:42 p.m. by romikele
Oameni buni, nu mai oferiti informatii dupa ureche sau ca si Ponta. Macar la sfarsit scrieti si voi ceva de genul: "asa am auzit si io", "am gasit scris pe blogul unui pustan", s.a. Voi nu va ganditi ca aici citesc stupari care o sa puna in aplicare ceea ce scrieti ?
Pt samanta de facelia trebuie pregatit foarte bine terenul. Ii indicat sa bagati si ceva azotat (mai ales cu fosfor) pt a tine umiditatea in sol. In ziua cand pregatiti terenul (discuit, grapat,) ii indicat sa si semanati, sa nu pierdeti umiditatea din sol. Dupa ce ati semanat, terenul trebuie tavalugit pt ca samanta de facelia fiind mica, sa fie in contact cu pamantul. Rasare si fara tavalugire, dar mai tarziu si neuniform/ Facelia este rezistenta la seceta si rasare si pe seceta, dar ajunge sa rasara dupa 10-14 zile pe timp de seceta.
Primele flori nu apar la 45-55 de zile de la rasarire, apar la 45-50 de zile de la insamantare, in functie de cat de bine este pregatit terenul, cate ploi a prins terenul de cand ii bagata samanta in pamant, daca i-am data sau nu azotat, ... depinde de mai multe lucruri.
Cat despre recolta bogata de nectar, ea trebuie impartita la cele 25-40 de zile de cules. Eu zic sa ne bucuram in primul rand ca au activitate, iar matca depune oua la foc automat si nu reduce ponta.
Haideti sa nu ne mai furam caciula unul la altul si daca postam ceva sa fie realitatea, sa invatam ceva.
Paste fericit tuturor !

Un zbor la facelia gasiti aici :
https://www.youtube.com/watch?v=2B9i24izpLs

http://youtu.be/2B9i24izpLs
Sa fii DOMN ii o-ntaplare, sa fii OM ii lucru mare !

happy

Citat din: delorin I din Octombrie 28, 2013, 02:20:08 a.m.
Salut! Eu am plantat facelia tanacefolia in mai multe faze, dupa eliminarea unei culturi de cartofi!Mentionez ca este in plina inflorire o parte- cultivata cam in luna iulie, este foarte bine vizitata, iar o alta parte este in curs de crestere! Am plantat-o la 700 m altitudine- in zona Comanesti Bacau! A rezistat mai multor faze de bruma pana acum in timp ce restul de plante nimerite in cultura- dovleci si buruieni, au fost nimicite!Sunt curios cum va evalua peste iarna cea care nu va apuca sa infloreasca inca!

Cum se comporta facelia din toamna?A rezistat peste iarna ca rapita?
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

silvius

Citat din: gelu din Noiembrie 23, 2013, 01:31:19 a.m.
....cineva spunea ca dupa semanat e musai o tavalugire cu tavalugul ca altfel cica nu rasare...o fi adevar sau minciuna ?...poate cineva confirma sau infirma?...

trebuie acoperita in ce mod doresti ca sa rasara
http://www.youtube.com/channel/UCR3DP1eqZG_3QABNhd6pz_g";  - Poti vizita si canalul meu YouTube :)

relucardei

cine a semanat facelia ce randament a dat se merita

Eugen B

Facelia e foarte cautata de albina si multe alte insecte, nu stiu ce suprafata iti trebuie sa faci productie