Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

tinumaftei

Cu excepția kurzilor din Syria care luptă pentru o tara a lor, toți ceilalți care luptă împotriva lui 'al Asad sunt teroriști si fundamentaliști islamici. Așa că singurul factor de stabilitate acolo este Asad, care mai este si președintele legitim. Până acum nu a fost pus sub acuzare internațională. Regimul lui aasa ticălos cum este, este cel mai apropiat de valorile occidentale. Este singura grupare care îi protejează pe creștinii sirieni, care sunt acolo din vremuri apostolice. Despre ce vorbim?

mape 48-petru manea

Citat din: filip din Decembrie 22, 2016, 03:58:13 PM
Nu e asa simplu sa accepti si sa desemneziun premier de religie musulmana cu un sot SIRIAN.
Presedintele trebuie sa primeasca un punct de vedere din partea serviciilor sectete .............
L-o fi verificat sri si pe luteranul Johannis ? cu sotie penala (vanzari copii,fals in inscrisuri oficiale )

andreiu

        Dar de ce avem neaparata nevoie de posibile incurcaturi diplomatice ? Potrivit uzantelor si cutumelor internationale, premierul este desemnat in persoana presedintelui partidului care castiga alegerile. Ei bine, din motive de - in cazul nostru interdictie prin lege - Dragnea nu poate fi desemnat. Normal ar fi ca urmatorul la comanda partidului, adica un primvicepresedinte sau un vicepresedinte  sa fie desemnat din oficiu de presedinte. Cred ca Ioha ar face bine sa procedeze astfel si sa-i lase sa si-l invalideze singuri in parlament.

mape 48-petru manea

Scrie in constitutie ca presedintele alege din PSD pe cine vrea el ? 

filip

Citat din: mape 48-petru manea din Decembrie 22, 2016, 05:28:28 PM
Scrie in constitutie ca presedintele alege din PSD pe cine vrea el ?
ARTICOLUL 85

Numirea Guvernului

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

andreiu

    - Exact. O alta varianta si mai interesanta ar fi nominalizarea lui tariceanu. Sunt doua partide in coalitie, unul dintre presedinti are interdictie prin lege . Logic si cu respectarea constitutiei, desemnarea este pentru celalalt presedinte de partid din coalitie. Si atunci o sa vedem mare distractie in psd. Il pica in parlament pe tariceanu ?

andreiu

    Sau o varianta si mai interesanta. Intre timp coalitia s-a marit, a aparut si udmr. De ce sa nu desmneze pe Kelemen Hunor ? Ungurii reprezinta un procent semnificativ superior fata de turco-sirieni-tatari.

stefan1

Citat din: tinumaftei din Decembrie 22, 2016, 04:40:58 PM
Cu excepția kurzilor din Syria care luptă pentru o tara a lor, toți ceilalți care luptă împotriva lui 'al Asad sunt teroriști si fundamentaliști islamici. Așa că singurul factor de stabilitate acolo este Asad, care mai este si președintele legitim. Până acum nu a fost pus sub acuzare internațională. Regimul lui aasa ticălos cum este, este cel mai apropiat de valorile occidentale. Este singura grupare care îi protejează pe creștinii sirieni, care sunt acolo din vremuri apostolice. Despre ce vorbim?

  Situatia in Siria este mai complicata decat spui. Opozitia moderata sustinuta de SUA si (mai retinut) de europenii din UE nu sunt considerati teroristi. In Alep erau de fapt aceste forte, sprijinite de americani. Putin, care se teme ca pierzand pe Bashar el Assad isi pierde influenta din zona, a venit cu forte considerabile in sprijinul presedintelui sirian. Ca sa nu starneasca ostilitatea americanilor, ziceau ca ei lupta contra Statului Islamic, care a ocupat zone foarte mari din Siria, profitand de faptul ca armata siriana se lupta in special cu opozitia moderata. Inca de la inceput rusii bombardau doar in parte pozitiile ISIS iar alte raiduri erau contra fortelor moderate sprijinite de americani; ba bombardau si convoaie alimentare si de Cruce si Semiluna Rosie, tot ce ar fi intarit pozitiile opozantilor lui Bashar. Cu ajutorul masiv al rusilor, fortele guvernamentale au reusit sa recucereasca Alepul iar americanii nu au mai putut obtine decat promisiunea ca luptatorii moderati infranti in Alep vor fi lasati sa plece din oras, la fel ca refugiatii, promisiuni de fapt incalcate frecvent in urmatoarele zile dupa acord. Atentatul din Turcia contra ambasadorului rus a fost tocmai pentru implicarea Rusiei in infrangerea moderatilor din Alep (cum a si strigat atentatorul). Pe de alta parte intre Turcia si Siriaau fost si exista mari tensiuni. E o comunitate kurda puternica in zonele vecine Turciei, zone unde se refugiaza frecvent forte kurde ostile guvernului turc din militiile PKK. De fapt poporul kurd, impartit in patru tari:Turcia, Irak, Iran si Siria, e unul din cele mai nedreptatite popoare din lume. Desi cred ca sunt peste 30 milioane, nu au o tara si nu au avut decat perioade foarte scurte. Lupta lor pentru libertate este rau privita de toate tarile unde stau, pentru ca daca ar forma un stat ar trebui sa ia din teritoriile actualelor state din zona. Kurzii au fost una din putinele forte care s-au opus expansiunii ISIS in Irak si in nordul Siriei si Turcia ar fi trebuit sa ii sprijine, ca si ea lupta contra ISIS si in plus e un important membru NATO. Totusi a avut o atitudine revoltatoare. De exemplu la atacarea de catre ISIS orasului Mosul din Irak, locuit si aparat cu mare indarjire de kurzi, Turcia nu a vrut sa sa intervina deloc si nici pe americani nu i-a lasat sa-i ajute de la baza NATO din vecinatate, desi Turcia se era luptat cu ISIS pana atunci. Au lasat pana kurzi din Mosul au fost complet decimati, in ascuns chiar ajutand fortele ISIS. Si recent in nordul Siriei, forte turcesti sprijinite de aviatie au dus operatiuni contra kurzilor din zona sub pretextul luptei antiteroriste si cu mare greutate a fagaduit ca isi va retrage trupele de pe teritoriul sirian.
  Evident Prim-Ministrul turco-tatar propus de Dragnea, cu sot sirian, ar putea sa fie in atentia serviciilor secrete si din Turcia si din Siria si din SUA si poate si din Rusia. Se zice ca doar doamna ar fi functionat in nu stiu ce agentie de stat si deci a fost verificata de Securitate. Nu e acelasi lucru cand esti Prim-Ministru si trebuie sa fii certificat ORNISS si ti se aduca la cunostinta cele mai importante secrete de stat, ba chiar sa aduci la indeplinire hotarari dintre care unele sunt in legatura cu NATO. Se poate deci ca o tara din cele implicate sa fi cerut lui Iohannis prudenta in legatura cu aceasta numire. Se stie ca Basescu a avut o relatie speciala cu Bashar al-Assad, contrara politicii generale NATO si chiar a cerut prudenta in masurile contra acestuia. Si eu am spus ca nu inteleg insistenta cu care americanii vor sa il schimba pe Bashar, vazand ca fortele care l-ar inlocui sunt si mai greu de controlat decat acesta si avand experientele din Egipt, Libia si chiar Irack. Destul ca Basescu s-a supus cu greu liniei NATO in privinta lui Bashar si nu e exclus sa fi folosit pe sotul doamnei Shhaideh pentru un canal neoficial de comunicatie cu Bashar, tinand cont ca acesta (sotul) a fost o vreme functionar intr-un minister la Damasc. Sunt speculatii in cautarea unei explicatii a amanarii numirii prim-ministului si dupa ce a spus seara trecuta Dragnea, ca nu crede ca e lucratura serviciilor noastre secrete ci poate ale unei tari straine. Acum se vede ca daca PSD-ul se prezenta la primul rand de consultari initiat de Iohannis, se castigau cateva zile pentru aceste clarificari.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tinumaftei

1. Dacă aceste grupări insurgente din Siria sunt sprijinite de democrații occidentale nu trebuie să le innobilam cu adjectivul "democratice". Ele au făcut prăpăd pe unde au fost fiindcă de fapt sunt mișcări fundamentaliste arabo-islamice. Fata de satele de creștini sirieni s-au comportat  ca si ISIS.
2. În Siria au fost mișcări de "primăvară arabă" dar contestatarii lui Asad nu sunt oameni cu viziune europeană ci islamiști fundamentalisti. Ca o paralelă cu evenimentele din decembrie 1989 e ca si cum împotriva lui Ceaușescu s-ar fi ridicat niste staliniști cerând mai mult gulag, mai multă colectivizare etc, nu tineri care au cerut libertate, dreptul la libera circulație, dreptul de a practica liber religia etc.
3. Asad a avut relații încordate si cu Israel si cu Turcia (care consideră Siria o provincie pierdută pe nedrept). Prin urmare, nu trebuie să ne mirăm de poziția anti Asad a democrațiilor occidentale care au încercat să scape de Asad. Dar pe cine pun în loc? Pe unii mai fanatici? Este Irakul un loc mai bun si mai sigur fără Sadam Husein? În Irak au murit câteva mii(poate zeci de mii de oameni din cauza lui Sadam) dar după plecarea lui Sadam de la conducerea Irakului au murit mai mult de un milion de persoane din Irak, mii de soldați occidentali si chiar și militari români. Sigur, în tot acest timp petrolul irakian a curs, firmele occidentale au luat contracte frumoase cu noul star irakian..Sa nu trăim în iluzia că cel care are forța are si dreptatea!
4. În ceea ce o priveste pe doamna, ea a lucrat în guvernul României, întâi că secretar de stat, apoi ca ministru plin, caz în care a și depus jurământul în fața lui Iohanis. La acea dată era căsătorită tot cu actualul soț, care are si cetățenie română și care lucrează în prezent pentru administrația publică din România!! Dacă președintele zicea despre nivelul de securitate atunci nimeni nu comenta, dar acum se vede cu ochiul liber ca Iohanis are indigestie..

andreiu

       Interesant schimb argumentat de idei ! As ruga inca un erudit al forumului, dr. Oroles sa faca si dansul un comentariu, pe aceasta tema.

stefan1

  Potrivit Declaratiei de avere pe 2015:
  Veniturile obţinute de Sevil Shhaideh în anul fiscal precedent depăşesc 300.000 de lei, din care 56.364 de lei reprezintă salariul de la Ministerul Dezvoltării, iar 247.800 de lei a încasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări) la EximBank SA.

  Poate si asta sa fi fost un motiv pentru care Dragnea a refuzat pana in ultimul moment sa spuna cine va fi prim-ministru. Adica a castigat aproape de 5 ori mai mult decat din salariuldin Minister pentru ca era membru intr-un comitet!!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

tinumaftei

Citat din: stefan1 din Decembrie 23, 2016, 09:43:41 AM
  Potrivit Declaratiei de avere pe 2015:
  Veniturile obţinute de Sevil Shhaideh în anul fiscal precedent depăşesc 300.000 de lei, din care 56.364 de lei reprezintă salariul de la Ministerul Dezvoltării, iar 247.800 de lei a încasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări) la EximBank SA.

  Poate si asta sa fi fost un motiv pentru care Dragnea a refuzat pana in ultimul moment sa spuna cine va fi prim-ministru. Adica a castigat aproape de 5 ori mai mult decat din salariuldin Minister pentru ca era membru intr-un comitet!!
Contraargument: Acel comitet era al statului român, condus de KWI si primul ministru Dacian Ciolos. Dacă aveți o întrebare pentru nivelul acestor venituri ar trebui să ne răspundă guvernul în funcțiune.
Si daca tot punem o întrebare guvernului în funcțiune poate îl întrebam si de ce încasează dl prim ministru salariu si de la Bruxelles în timp ce lucrează la guvern?

stefan1

  Contraargument la contraargument. Toate acele indemnizatii babane sunt din posturi din partea statului roman oferite clientilor politici care cred ca dau mai departe din ele. De fapt daca vedeti (nu am dat toata declaratia de avere, dar credeti-ma) Sevil are in banci cca 500.000 lei, care ar fi castigul ei din nici 2 ani., ori iti trebuie ceva efort sa poti cheltui sume asa mari de bani. Deci eu sugerez ca a mai dat din acele indemnizatii babane .
  Faptul ca sub Ciolos a primit acei bani este o dovada a ceea ce am mai spus, Ciolos in toata guvernarea nu a vrut sa se puna rau cu PSD, care putea in Parlament sa il 'tranteasca' si in general nu a schimbat oamenii gasiti in acele functii banoase, pusi de Ponta si PSD, lucru care chiar i-a fost reprosat de liberali, ca fac guvernare cu multi PSD-isti in functii importante, in timp ce ce propaganda PSD-ista ii bestelea cu orice ocazie.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

andreiu

#2864
    Dragi colegi, partida de sah politic romanesc este de-abia la inceput. Au fost efectuate doar miscarile de deschidere. Dragnea a sarit de la inceput ( cu ) calul - un superb exemplar din rasa araba, de fapt tatarasc, dar si cu gene lungi siriene.  Miza pe forta animalului si abilitatea acestuia de a se strecura silentios printre liniile  inamice. Dar acesta a facut o miscare gresita si a calcat ( sau s-a cacat ?!) pe uniforma nebunului, care a dat ordin (s) pionilor sa atace la baioneta. SRI s-a sculat din somn si acuma se spala pe ochi. Nu stim inca in ce directie o va lua. Codruta este cred ochi si mai ales urechi. Este sigura ca va auzi muult mai multe.