Andreiu Oprea

Creat de andreiu, Martie 25, 2013, 09:16:15 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: andreiu din August 29, 2013, 11:02:45 PM
        Ieri si azi am dat ultimele ratii de sirop la albine. De acum inainte, pe masura ce dispare albina de vara voi proceda la restrangerea progresiva a cuiburilor, cu trecerea ramelor rezultate dupa diafragma, pentru concentrarea rezervelor pe cele 6-7 tame 1/1 de iernare.

Uite un exemplu foarte bun pentru a argumenta de ce am dorit ca la profilul fiecarui membru al forumului sa fie completata localitatea/zona in care isi are stupina. Lucrarile apicole difera de la o zona la alta!
Andreiu a terminat cu hranirile de completare, iar in zona mea nici nu se pune problema de asa ceva.

Eu am stupii la Dunare, iar ieri am facut o revizie sumara la stupi.
Situatia se prezinta astfel:
- stupi pe 12 rame DB;
- 8 rame full de puiet, avand coronite cu miere pe max. 1/3 din suprafata;
- 2 rame cu 66% pastura, restul miere;
- 2 rame full cu miere, capacite pe 90% din suprafata;
- cules bun de nectar si polen.

Nu am vazut niciodata primavara pe picioarele albinelor grauncioare de polen atat de mari, cum am vazut la sfarsitul asta de august.
Din cauza faptului ca in primavara lunca Dunarii a fost in mare parte inundata, flora a fost intarziata si am vazut acum palcuri de amorfa inflorita, care sunt o comoara pentru albine.
Eu mai astept cu completarile si daca natura ma ajuta, s-ar putea sa nu mai fie cazul sa dau sirop.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bismark

   La fel si la mine,ieri m-am uitat la ele cum se inghesuiau sa intre care mai de care incarcate cu polen.Nu stiu de unde il aduce ca in afara de niste bostani nu prea am mai vazut flori.Iar despre tratamente nici gind pina iese tot puietul.La prima vedere nu am observat paduchi.Cred ca o sa mai dureze cel mult o saptamina dupa cum arata puitul pina eclozeaza.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

       Ce n-as da sa am si eu o Dunare la Dupapiatra ! Fericitilor !!! (Asta-i prima injuratura ce mi-a venit pe moment ).  :razz:  :hi:

andreiu

       M-am calmat urmarind niste imagini nocturne splendide, acompaniate de o muzica linistitoare.

andreiu

       Si la mine se mai aduce putin polen galben, dar activitatea este foarte slaba, spre deloc. Intr-un fel, imi convine situatia, ma multumesc cu puietul care a iesit recent si cel care se mai afla in diferite stadii. Prefer sa intru in iarna cu ceva mai putina populatie (5-6 intervale) dar neuzata deloc, iar ponta matcilor sa o fortez in martie-aprilie.

andreiu

        Asadar, misiunea mea in perioada imediat urmatoare pe linie de apicultura va fi urgentarea acoperirii cu miere capacita a tuturor fagurilor pe care albinele au concentrat rezervele de pastura si insemnarea acestora pentru ca la aranjarea finala pentru iernare acestea sa fie amplasate corect. Familiile cu matci batrane vor fi unificate cu  nucleele pe doua - trei rame 1/1, in care am matci tinere.

bismark

   Fratelo,depinde de zona, asa cum spune si Pharonul, ploile din ultimul timp a revigorat multe plante, azi am fost sa culeg porumbul si am vazut multe plante de cimp inflorite.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

        Ai avut recolta buna la porumb ? L-ai cultivat individual, sau in asociatie ?

bismark

   La noi e ceva cum nu o sa vina sa credeti ,pamintul este in asociatie,ei ara,seamana,recolteaza,tu te duci si iti ei numai produsul.Pe linga aceste lucruri cine a vrut sa-si opreasca ceva pamint (o vatra de sat-10 ari) in care poti sa-ti pui ce vrei tu-vie,porumb,fasole etc.asociatia iti ara,seamna si tu iti ei tot acasa.Ce este in asociatie primesti numai o parte din productie dupa ce se scade costul lucrarilor.De exemplu,anul trecut la griu sa primit 600kg la ha,la FS, 55 litri ulei la ha. Anul acesta s-ar parea ca la griu va fi 1500 kg.la ha., iar la floare peste 70 litri la ha.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

andreiu

        Duminica seara am trecut prin emotii cauzate de imposibilitatea de a accesa forumul. Daca initial mesajul afisat era 'inaccesibil' , dupa cateva incercari acesta a devenit ' interzis' . Necunoscand bucataria interna a site-ului si serverele utilizate, am crezut initial ca este vorba de o sanctiune impusa mie de catre administratori si cautam sa depistez cauzele posibile. Am presupus ca am abuzat cu numarul de postari si mai ales de faptul ca in ultimele zile din august am atasat mai multe filmulete primite pe mail de la prieteni. Ma intrigat insa idea de a fi scos brutal din forum, fara o atentionare, fara sa mi se explice ce si unde am gresit. Mi se parea imposibil ca oameni ca Romikele, Pharaonu, sa fie in stare de asa ceva. Am rasuflat usurat cand ieri seara, dupa ce am vorbit la telefon cu Bucovineanu :hi: apoi cu Stefan Orban,  :hi: am inteles ce s-a petrecut in realitate.

mape 48-petru manea

Deci grija la numarul de postari  =D> ^:)^
Si eu am tras o sperietura cand eram "tanar "incepator pe acest forum
Apiardealul este un forum serios si condus de oameni seriosi  :nod: :hi:

romikele

Problema a fost ca eu eram plecat la stupina cand mi-au trimis email de atentionare ca au blocat contul si motivele... au trecut cam 8 ore pana am vazut, dar abia spre dimineata am reusit sa-i contactez pe chat.
Imi era ciuda ca au blocat tot contul si nu aveam cum sa comunic problemele... de accea acum in caz de avarii ne putem intalni pe apiardeal.bluepink.ro si discutiile vor putea continua acolo, initial fara atasamente, pana voi putea pune totul la punct.

andreiu

           Cam acest tip de rame ar trebui sa fie in mijlocul cuibului de iernare, cel putin cate doua in fiecare familie.

andreiu

         A venit si vremea recoltei la alune. Cativa aluni dintre cei altoiti cu doi ani in urma au produs primele alune. In poza se poate observa diferenta intre aluna salbatica, autohtona (cele doua din mijloc) si aluna provenita dintr-un soi nobil.

andreiu

         Din greseala am dublat poza cu samburii. Aceasta este cea la care m-am referit.