COOPERATIVA ,,CASA MIERII" SLOBOZIA -IALOMITA

Creat de BOB0, Decembrie 12, 2010, 11:04:29 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Exista o lege   http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_2088/p_1/Legea-cooperatiei.html  " Legea Cooperatiei "    care reglementeaza infiintarea unei Cooperative iar statutul respectivei Cooperative  trebuie sa respecte si se supune prvederilor legi .                                                                Respectiva lege la -CAPITOLUL II
Calitatea de membru cooperator.
Drepturi şi obligaţii . ( http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_2088/p_2/Legea-cooperatiei.html ) spune cam asa                                                   
 
Citat din: Legea cooperatiei- CAPITOLUL II- Art. 26. - (1) pina la Art. 31Art. 26. - (1) Calitatea de membru cooperator încetează în oricare dintre următoarele situaţii:
a) retragerea membrului cooperator din societatea cooperativă;
b) excluderea membrului cooperator din societatea cooperativă;
c) decesul membrului cooperator, persoană fizică, respectiv încetarea, în condiţiile legii, a activităţii membrului cooperator persoană juridică;
d) încetarea, în condiţiile legii, a calităţii de persoană juridică a societăţii cooperative, în condiţiile prevăzute de prezenta lege şi de actul constitutiv al societăţii cooperative.
(2) Prin actul constitutiv al societăţii cooperative se poate prevedea un termen în care membrii cooperatori nu se pot retrage din societatea cooperativă, termen care nu poate fi mai mare de 3 ani.
Art. 27. - Notificarea de retragere a membrilor cooperatori din societatea cooperativă se depune la preşedintele societăţii cooperative, care are obligaţia de a informa la prima şedinţă consiliul de administraţie şi adunarea generală.
Art. 28. - (1) Membrii cooperatori pot fi excluşi din societatea cooperativă în unul dintre următoarele cazuri:
a) nu au vărsat diferenţa din valoarea părţilor sociale subscrise în termenul prevăzut de prezenta lege, după ce au fost puşi în întârziere prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
b) nu mai îndeplinesc condiţiile prevăzute de actul constitutiv sau de prezenta lege pentru a fi membri în societatea cooperativă;
c) devin membri cooperatori în societăţi cooperative concurente sau desfăşoară activităţi concurenţiale pe cont propriu ori în contul altei persoane.
(2) Hotărârea de excludere se ia de către adunarea generală şi se comunică în termen de 15 zile membrului cooperator, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Art. 29. - În caz de deces, calitatea de membru cooperator încetează în ziua decesului, iar drepturile patrimoniale ale succesorului se stabilesc pe baza situaţiei financiare anuale încheiate la sfârşitul exerciţiului financiar al anului în care a avut loc decesul.
Art. 30. - (1) La încetarea calităţii de membru cooperator, acesta sau, după caz, succesorii săi au dreptul la plata contravalorii părţilor sociale şi a dividendelor cuvenite conform situaţiei financiare anuale încheiate la sfârşitul exerciţiului financiar al anului în care a intervenit cazul de încetare.
(2) Actul constitutiv trebuie să prevadă termenul în care societatea cooperativă este obligată la plată, termen care nu poate fi mai mare de 2 ani de la data naşterii dreptului.
Art. 31. - Membrii cooperatori au următoarele drepturi:
a) să participe la adunările generale, să îşi exercite dreptul de vot la adoptarea hotărârilor şi să propună măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii societăţii cooperative;
b) să aleagă şi să fie aleşi în organele de conducere ale societăţii cooperative;
c) să beneficieze de facilităţile şi serviciile oferite de societatea cooperativă;
d) să primească dividende din profitul anual, proporţional cu participarea la capitalul social;
e) să solicite şi să primească din partea administratorilor informaţii privind activitatea economico-financiară a societăţii cooperative;
f) să consulte registrul de procese-verbale al adunărilor generale;
g) să solicite convocarea adunării generale extraordinare a membrilor cooperatori, conform prevederilor actului constitutiv şi ale prezentei legi;
h) să solicite includerea pe ordinea de zi a adunării generale a membrilor cooperatori a unor noi probleme;
i) să atace în justiţie hotărârile adunării generale a membrilor cooperatori în condiţiile prevăzute de prezenta lege;
j) să se retragă din societatea cooperativă în condiţiile prevăzute de actul constitutiv şi de prezenta lege;
k) să exercite orice alte drepturi prevăzute de actul constitutiv al societăţii cooperative şi de prezenta lege.



Alutus

Nu incercati sa-i mai lamuriti. Sa  deschida cineva un sondaj pe aceasta tema.
OFER TEREN  ERSTE CLASSE.
Sa nu uiti Darie!

Kov iulian

Citat din: Alutus din Septembrie 26, 2011, 01:31:42 PM
Nu incercati sa-i mai lamuriti. Sa  deschida cineva un sondaj pe aceasta tema.
OFER TEREN  ERSTE CLASSE.
Nu incerc neaparat sa conving pe cineva sa se inscrie in Casa Mieri , ci mai degraba sa se inscrie in Cooperative in general sau sa isi faca propriile Cooperative , ACAR nu mai e o optiune , e timpul sa facem ceva sa ne miscam din amorteala asta in care suntem .

pharaonu75

OK! Hai sa incepem cu inceputul!
Sa presupunem ca eu as dori sa ma inscriu in CASA MIERII. Ce conditii trebuie sa indeplinesc? Ce trebuie sa am la inscriere?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Alutus

Eu cred ca aceasta cooperativa nu este suficienta si acoperitoare pt tot teritoriul.Cred ca  trebuie mai multe cooperative zonale care sa acopere 4-6 judete invecinate. Daca as fi aproape de Slobozia
as intra fara ezitare in coop. Insa la noi mai este nevoie de coop cu acoperire pt judetele riverane Oltului ,in Banat, Alba etc. Pentru coop noi primul pas ar fi sondajul pt a afla numarul celor interesati.
Al doilea pas ar fi adunarea constituanta.   
Sa nu uiti Darie!

D006

  Inainte de a discuta despre proiectul "casa mierii " trebuie sa tineti cont ca la ora actuala la APIA sunt inregistrate 110 forme asociative - asociatii non-profit si cooperative si peste 20 procesatori de miere .
  Majoritatea acestor forme asociative produc bani pt. apicultori iar procesatorii se cam calca in picioare.
  Unde mai are loc Casa mierii ?

Kov iulian

#51
Citat din: dragos2006 din Septembrie 26, 2011, 03:02:07 PM
  Inainte de a discuta despre proiectul "casa mierii " trebuie sa tineti cont ca la ora actuala la APIA sunt inregistrate 110 forme asociative - asociatii non-profit si cooperative si peste 20 procesatori de miere .
  Majoritatea acestor forme asociative produc bani pt. apicultori iar procesatorii se cam calca in picioare.
  Unde mai are loc Casa mierii ?
Acum vorbesc ca simplu Apicultor , e foarte bine ca e asa , ca sunt multe Asociati si Cooperative  , deoarece creste concurenta intre ele incet , iar acum cu masurile astea europeene s-au ridicat multi apicultori amatori care trebuie sa adere undeva. Fiind mai multi Procesatori sunt obligati sa ofere un pret mai bun pt a cistiga clienti , la fel si asociatiile si Cooperativele  au grija sa fie mai corecte altfel membri pot migra catre alte asociati . Nu e bine cum a fost pina acum , un mare Balaur ACA care e tinut in brate de balauri din " politic " cu care nu ai cum sa te lupti , daca esti neindreptatit, nu ai cum sa ii dovedesti . Pe judetul Ialomita Casa Mieri e cam singura alternativa la ACAR  , am cautat dar nu am gasit alta Asociatie , Cooperativa .

D006

Citat din: BOB0 din Decembrie 12, 2010, 11:04:29 PM
Intr-o seara de Decembrie 2004 , un grup de apicultori 12 la numar, am hotarat sa n-e unim  fortele formand o cooperativa.  Motivatia,  preturi proaste la produsele apicole oferite de procesatori, precum si faptul ca,am simtit si din partea A.C.A.ai carui membri  cotizanti  eram acelas tratament.  Visul nostru era  ,valorificarea produselor noastre eliminand intermediarii considerandu-i principalii vinovati. Drumul a fost lung si foarte greu , plin de ostilitati ,birocratie e.t.c..      Am reusit in anul 2007 sa fim recunoscuti ca: Grup de producatori ,la nivel national.                                In prezent suntem un numar de 98 apicultori ce detinem  peste 6000 fam. de albine , un  numar de 40 dintre acestea fiind stupine BIO ,IAR ALTELE IN CONVERSIE si cu o cifra de afaceri anuala de ~800.000 roni. Capitalul social este transformat in actiuni ale membrilor,functie de cati bani au depus fiecare astfel ca ,nimeni sa nu poata fi majoritar.?       REALIZARI : Proiecte pentru accesarea masurii 1 4 1 pentru 32 ferme apicole , accesarea masurii : 1 2 1 doua ferme si cea mai importanta realizare :Accesarea masurii 1 2 3 pentru realizarea UNITATII  DE DEPOZITARE SI PROCESARE MIERE, visul nostru din totdeauna si cosmarul procesatorilor.? Contractul de finantare este aprobat in suma de :~200.000 euro,din care ~50% suma ne rambursabila.  Constrructia acestei fabrici  va incepe in anul viitor  Febr.-Martie pe perimetrul com. CIULNITA, jud IALOMITA ,la Sud de SLOBOZIA distanta 5 Km. drum asfaltat.  Atentia noasta in prezent a Cons. Director al Coop.este ,cooptarea de noi membri apicultori din jud. IALOMITA dar si din localitatile judetelor  invecinate  care doresc sa devina ACTIONARI cu drepturi depline ca si ceilalti membrii existententi, adica de ai fi recunoscuta munca la valoarea fermieilor eropeni.     Mentionez ca ,inscrierea acum in COOPERATIVA  este o favoare ,o oportunitate de conjunctura care nu trebuie ratata valabila pana in cel tarziu 15-20 IANUARIE 2011. Pentru amanunte :Tel. 0724088388. Cucu Nelu, Presedintele asociatiei.

  Nenea Bobo a mai trecut un an si unde s-a ajuns ?????????????????
   Este gata unitatea de depozitare si procesare miere ???????????/
   de ce mai primiti membrii cand ati zis ca primiti doar pana la 15 -20 ian 2011 ?????????
  Ce dividente au incasat pana acum cei care au varsat capital ???????????

 

Alutus

Citat din: dragos2006 din Septembrie 26, 2011, 03:02:07 PM
    Unde mai are loc Casa mierii ?
Sa inteleg ca trebuie sa cerem aprobarea procesatorilor?! Parca in alte postari adresai chemari la initiativa. Ne-am intors cumva la  RSR.!? Cine nu doreste nu participa. ACA si asociatiile de scara sunt ultimele relicve ale vechiului sistem. Casa mierii va avea locul pe care si-l va face in piata.
Sa nu uiti Darie!

Alutus

Citat din: dragos2006 din Septembrie 26, 2011, 03:47:51 PM
Citat din: BOB0 din Decembrie 12, 2010, 11:04:29 PM
Intr-o seara de Decembrie 2004 , un grup de apicultori 12 la numar, am hotarat sa n-e unim  fortele formand o cooperativa.  Motivatia,  preturi proaste la produsele apicole oferite de procesatori, precum si faptul ca,am simtit si din partea A.C.A.ai carui membri  cotizanti  eram acelas tratament.  Visul nostru era  ,valorificarea produselor noastre eliminand intermediarii considerandu-i principalii vinovati. Drumul a fost lung si foarte greu , plin de ostilitati ,birocratie e.t.c..      Am reusit in anul 2007 sa fim recunoscuti ca: Grup de producatori ,la nivel national.                                In prezent suntem un numar de 98 apicultori ce detinem  peste 6000 fam. de albine , un  numar de 40 dintre acestea fiind stupine BIO ,IAR ALTELE IN CONVERSIE si cu o cifra de afaceri anuala de ~800.000 roni. Capitalul social este transformat in actiuni ale membrilor,functie de cati bani au depus fiecare astfel ca ,nimeni sa nu poata fi majoritar.?       REALIZARI : Proiecte pentru accesarea masurii 1 4 1 pentru 32 ferme apicole , accesarea masurii : 1 2 1 doua ferme si cea mai importanta realizare :Accesarea masurii 1 2 3 pentru realizarea UNITATII  DE DEPOZITARE SI PROCESARE MIERE, visul nostru din totdeauna si cosmarul procesatorilor.? Contractul de finantare este aprobat in suma de :~200.000 euro,din care ~50% suma ne rambursabila.  Constrructia acestei fabrici  va incepe in anul viitor  Febr.-Martie pe perimetrul com. CIULNITA, jud IALOMITA ,la Sud de SLOBOZIA distanta 5 Km. drum asfaltat.  Atentia noasta in prezent a Cons. Director al Coop.este ,cooptarea de noi membri apicultori din jud. IALOMITA dar si din localitatile judetelor  invecinate  care doresc sa devina ACTIONARI cu drepturi depline ca si ceilalti membrii existententi, adica de ai fi recunoscuta munca la valoarea fermieilor eropeni.     Mentionez ca ,inscrierea acum in COOPERATIVA  este o favoare ,o oportunitate de conjunctura care nu trebuie ratata valabila pana in cel tarziu 15-20 IANUARIE 2011. Pentru amanunte :Tel. 0724088388. Cucu Nelu, Presedintele asociatiei.
Multumesc Dragos. Un calcul simplu:
200.000- 50% nerecuperabili =100 000 Euro.
100 000: 98 apicultori = ~1000 Euro/apicultor.
Este corect? Nu investesti, nu beneficiezi si te vei lamenta o viata intreaga.
Sa nu uiti Darie!

D006

Citat din: dragos2006 din Septembrie 26, 2011, 03:02:07 PM
  Inainte de a discuta despre proiectul "casa mierii " trebuie sa tineti cont ca la ora actuala la APIA sunt inregistrate 110 forme asociative - asociatii non-profit si cooperative si peste 20 procesatori de miere .
  Majoritatea acestor forme asociative produc bani pt. apicultori iar procesatorii se cam calca in picioare.
  Unde mai are loc Casa mierii ?

Sal, Dragos,..

..si eu sunt INSCRIS la CASA MIERII de la SLOBOZIA....

Pina la CASA MIERII, am vazut si am avut contact cu citeva  cooperative-asociatii sau cum le-o spune, dar nicaieri nu am vazut si intilnit oameni care conduc, cum este Consiliul de administratie de la CASA MIERII...

Se incearca sa se faca ceva pentru apicultori de catre conducatori onesti--asa ii vad si-i simt eu--..si sunt sigur ca se va realiza ceva acolo... Poate, anul acesta se va realiza si CENTRUL DE ACHIZITIE propriu si de la anu' o'm vedea cum este cu profitul..:)--dar pina atunci am incredere in Consiliul de administratie de la CASA MIERII..


Nu sunt in conducerea la CASA MIERII...doar promovez bunul simtz si dorinta de a se realiza ceva care exista acolo la CASA MIERI.



nickialomita

DUPA CUM V-ATI DAT SEAMA SI EU SUNT INSCRIS LA CASA MIERII
NE PLANGEM DE PROCESATORI SI E NORMAL SA FIE ASA CA DOAR DU AU DE GAND SA IMPARTA PROFITUL CU NOI
PERTRU CARCOTASI:
DACA PENTRU PROCESATORI (ACA, FILOMERA ETC)ESTE FOARTE RENTABILA AFACEREA(SI-AU CONSTRUIT IMPERII PE SPINAREA NOASTRA) FARA SA PRODUCA EI MIEREA DOAR CUMPARIAND-O DE LA NOI ASTA NU INSEAMNA CA PENTRU NOI CEI CARE O SI PRODUCEAM O SA FIE SI MAI RENTABIL ?
CONCLUZIA :
CE INTERES AU '' NEGATIVISTII''?
CE INTERESE APARA?
AM MAI SCRIS CA O SA VA DATI SEAMA MAI DEVREME S-AU MAI TARZIU
ORI FACEM CEVA PENTRU NOI ORI SA NU NE MAI PLANGEM PENTRU CA NE MERITAM SOARTA

D006

   Un statut al cooperativei unde poate fi consultat ?

nickialomita

   Statutul se aflala seful asociatiei domnul Nelu Cucu
    Nu am nici o copie
   Cand o sa avem prima adunare generala va anunt si poate veniti.

D006