Filmele lui Dan Margarit

Creat de SERBAN VASILICA, Noiembrie 30, 2013, 04:20:56 PM

« precedentul - următorul »

marian sima


4. Sunt interzise in UE si Romania folosirea de: streptomicina, nitrofuran, sulfatiazol, acid nalidixic si cloramfenicol.

Daca Fumidilul si alte produse nu erau interzise se gaseau in farmaciile veterinare.

D006

  Cele de la punctul 4 oricum nu mai sunt de actualitate in apicultura . Acum vorbim de la Fumagilina in sus.

marian sima

La targul apicol de la Bucuresti un recipient de 454 gr fumidil costa 900 de lei.Fumidil adus din Canada.

D006

  La Sighisoara a fost 750 lei.

Angel

Imi permit sa intervin domnule dragos g. Nu conteaza cate antibiotice credeti dumneavoastra ca bagam in stupi. Se pare ca o parte din apicultori si-au format un fix in momentul in care vad familii puternice, nu se gandesc la altceva decat la antibiotice, medicatie neconventionala, cine stie, poate si steroizi ceva sau poate ca si influentele unor vrajitoare. Fumagilin, oxitetraciclina, si apivar. Asta e tot ce folosesc. Totul este facut preventiv si la timpul potrivit. Si..... da, nu se regaseste in miere, si aici se fac analize " la sange".Dar nu aici vroiam sa ajung. Vroiam sa spun ca populatia nu se datoreaza medicatiei pe care o facem, si dvs. va tratati stupii. De ce nimeni nu vrea sa accepte ideea ca aici avem o baza melifera care permite acest fenomen? Noi aici nu suntem super-apicultori, nu suntem cu absolut nimic mai presus decat cei din tara. Ne ajuta natura, asta e tot.
                Respectele mele domnilor!

romikele

Multumim pentru interventie (speram sa urmeze si altele !) dar si pentru acceptul de a prelua din materialele video prezentate in media.
:welcome: to Apiardeal!  :hi: :bzz:

D006

Citat din: Angel din Noiembrie 21, 2015, 04:21:21 AM
Fumagilin, oxitetraciclina, si apivar. Asta e tot ce folosesc. Totul este facut preventiv si la timpul potrivit. Si..... da, nu se regaseste in miere, si aici se fac analize " la sange".

FELICITARI ! Esti un om corect si din acest motiv ai tot respectul meu ! Spor la munca si te mai astept in spatiu virtual sa mai schimbam impresii.

marian sima

Un mare producator de laptisor de matca care produce si solutia Caspica a plecat din tara sa de origine si a ales Canada pentru a practica apicultura .Stia el ce stia,cu schimbarile astea climatice si cu incalzirea globala se poate ca apicultura sa fie impinsa cat mai spre nord.

mape 48-petru manea

Dan Margarit a spus acelas lucru "Ne ajuta natura "

nicu68

welcome: te mai asteptam cu interventii pe Apiardeal  :welcome:

bucovineanu

Citat din: Angel din Noiembrie 21, 2015, 04:21:21 AM
De ce nimeni nu vrea sa accepte ideea ca aici avem o baza melifera care permite acest fenomen? Noi aici nu suntem super-apicultori, nu suntem cu absolut nimic mai presus decat cei din tara. Ne ajuta natura, asta e tot.
                Respectele mele domnilor!
Bun venit pe forum. Si mai asteptam si alte postari interesante.  Conditiile in care se face apicultura in Canada sau in SUA nu pot fi comparate cu cele din Romania. Canada e o tara cat un continent si incarcatura de stupi la ha nu poate fi comparata cu cea din Romania. Pe de alta parte suntem dezavantajati de pastoralul haotic care se practica la noi: unele zone sunt foarte aglomerate in timp ce altele sunt aproape lipsite de albine.

PricopArthur

Dan Margarit spunea cand prezenta culesurile, ca baza e rapita si lucerna.
Multumesc inca odata pentru efortul depus in realizarea acestor filme, si adminului ca ne-a permis sa le avem asa bine organizate.
Miere multă şi inimă curată!

Eugen B

Cred ca ar trebui sa deschidem alt topic pentru a discuta si cu dn.Angel.
Este cat se poate de adevarat ca daca avem cules familiile sunt mai puternice. Intre salcam si tei am fost la mustar si din cauza polenului adus si al putinului nectar albilene s-au prezentat destul de bine la tei. Din pacate a fost seceta grea la FS si culesul nu a fost stralucit.
Daca lumea nu ar ierbicida si ar fi terenuri nelucrate ca acuma 15 ani si culesul ar fi pe masura.

Angel

Referitor la dan margarint, sincer, am urmarit un singur filmulet, printre primele postate de el; nu pot sa comentez prea multe in acest sens. M-am intalnit cu dan de 2 sau 3 ori pe la meetingurile apicole. Am citit aici multe argumente pro si contra lui. Eu il admir pentru curajul, rabdarea si efortul pe care la depus pentru face aceste clipuri si a vi le pune " pe tava". Dan e un apicultor cu greutate as spune. Din punctul meu de vedere; e omul care a deschis niste porti catre informatie; chiar daca unii dintre dvs. Spun ca nu a fost in totalitate deschis, sunt convins ca reusit sa creeze si o alta imagine despre apicultura. Faptul ca unii au incercat sa il copieze in modul de a face apicultura si nu au reusit nu e vina lui. Orice apicultor, daca e apicultor, trebuie sa stie un lucru foarte important. Apicultura se face in functie de zona si conditiile de mediu. Trebuie sa sti sa te adaptezi. Daca as venii cu 100 de familii de aici in romania, sa nu credeti ca as face productie mai mare decat faceti voi. Daca as sti ca e posibil , va dau cuvantul ca as fi in primul avion spre casa. Deci..... mai mult respect pentru efortul depus de Dan. M.
  Am incercat sa fac si eu acelas lucru, cu multi ani in urma, m-am lovit de cateva persoane " gica contra" si am renuntat din start. De atunci la fiecare intrebare de cum se face apicultura in canada, raspunsul a fost " diferit" atat si fara alte explicatii. .
Va salut cu respect si.... miere multa. Sper ca nu am facut pe nimeni sa se simta ofensat de cele scrise mai sus.

Kiwi Bee

Bun venit pe forum Angel.
Avind in vedere ca iarna deja sa asternut in multe locuri prin Canada poate te vom vedea mai des aici pe forum.