Cer o parere ,eventuale indrumari

Creat de AUREL_C., Septembrie 09, 2010, 12:57:08 AM

« precedentul - următorul »

Florin-braileanul (FlorinI)

am o intrebare ca sa ma lamuresc ce nu se vede in poza...
placuta de sub stup era inchisa?
eu am doar poliuretani si nu am vazut asa ceva niciodata.
nu folosesc placuta la fund decat la frig extrem, sau in timpul tratamentelor

in poza se vede multa rosatura, ca la furtisag, dar daca placuta era deschisa rosatura cadea
nu cumva s-au sufocat?
adica daca au fost otravite cum spun multi pe aici, poate ar fi avut o sansa daca aveau aerisirea la fund deschisa...

oricum imi pare rau de necazul tau...

asa ceva am vazut la un prieten incepator, care a inchis asta vara stupul pentru transport si a uitat sa ia foloia de celofan, a intarziat peste asteptari cu mutarea
si la un stup... o galeata de albina s-a dus ...


sa ne spui si noua ce a iesit la analiza
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

Florin_Dan

Imi pare rau de ce i s-a intamplat lui Aurel.
Si eu am patit-o cu stupii intr-un sfarsit de iarna(de vreo 5 ani).La sfarsitul lui februarie albinele (22stupi)  au iesit la zborul de curatire, un zbor minunat.Un vecin se tot pangea ca il deranjaza albinele si sa le mut.L-am indulcit cu miere dar dobitocu-i dobitoc.La jumatate luna martie, zile calde insorite,  albinele mele nici o miscare. Mi le-a spreiat, mai putin una care era incadrata de niste magazii stivuite, nu a stiut si de aceea.Asadar am ramas cu un singur stup.
Trecand la subiect, primul stup mort se pare ca a fost intoxicat si apoi pradat. Dupa tratament cele 4, puternice, se poate sa fi murit din cauza nerespectarii dozei de varachetsau au fost tinute inchise prea mult timp.Mai este posibil sa fi furat mierea de la prima familie ,posibil intoxicata, si sa fi murit si ele intoxicate, avand in vedere ca au murit urmatoarele cele mai puternice

pistol28

Citat din: bucovineanu din Septembrie 09, 2010, 08:24:10 PM
Odata furtisagul declansat e greu de oprit. Trebuie urmarite cu atentie si daca nu se linistesc, solutia este mutarea. Daca vremea se incalzeste furtisagul va continua cu si mai mare intensitate.

SOLUTIA
Furtisagul se opreste prin micsorarea urdinisului la 1,5 - 2 cm.  iar seara  tarziu se largeste normal, numai daca a doua apare furtisag se repeta operatia (paznici pot sa controleze toate albinele si sa lupte cu cele straine).

Un stupar mai cu experienta mi-a spus ca el introduce unul sau doua furtune (tevi) cu diametrul de 1 cm si lung de 2-3 cm in urdinis si astupa restul urdinisului cu burete, pana cand se potolesc.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

stefan1

  Mortalitatea aia in stup nu a fost din cauza furtisagului. Nu erau multe albinele intepate. Nici de foame nu au murit, ca furtisagul era in curs, iar zdrobiturile de descapaceala erau peste albinele moarte. Eu sunt aproape sigur ca in stup mai era inca miere cand s-a fotografiat. Poate doar sa fi adus ceva otravit in stup...
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

 eu am avut stupi otraviti si stiu cum arata . Aurel nu ne arata si ramele din acel stup , mai era puiet , mai era miere ? La o intoxicatie acuta ramele raman intacte , numai albina moare.

AUREL_C.

Domnule Florin tavita nu era pusa la stup,rosatura era peste albina moarta. Pot face niste fotografii si cu ramele din ei.Pe rame a ramas puietul capacit si larvele moarte.Mierea a fost carata ulterior(asa imi explic eu).Oricum sper ca luni sa primesc rezultatele de la laboratorul de toxicologie de laCluj.Intre timp am reusit sa pun capat furtusagului la ceilalti, prin micsorarea urdinisului si punerea sicanelor.Pentru dorituri o sa postez 2 poze cu modelul de sicana construit de mine dupa modelul unui apicultor maghiar (IOJI).

AUREL_C.


pharaonu75

Am vazut asa ceva in revista Apicultura, din iulie 1974, pag.8.
Se spune ca este eficienta in combaterea furtisagului!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube