Romania in haos politic

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2009, 08:20:24 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: pharaonu75 din Martie 04, 2013, 09:45:13 PM
Mariuse, din profilul tau vad ca esti cadru didactic!
In urma cu vreo 5 ani liberalii va minteau frumos, ca va maresc salariile cu 50%! Iar voi credeati! Apoi tot liberalii cautau metode de  a nu va da banii promisi, lucru pe care l-au reusit! Acum sunt la guvernare iar voi le faceti osanale! Ati uitat de cei 33% pe care mai aveau sa vi-i dea? Ati uitat ca ati fost mintit si folositi? Acum ii pupati si le sorbiti cuvintele, pe motiv ca nu mai sunt mincinoase?  :uimit: :uimit: :uimit:
Si ii mai acuzati pe altii ca le vad PDL-istilor parti bune? Inainte sa ridicati piatra pentru a lovi, uitati-va bine in oglinda, iar daca sunteti multumiti cu ce vedeti, aruncati cu piatra in altii!

  Pharaoane, te stiam mai bine informat. Propunerea de marire a salariilor in invatamant a venit de la PD, in preajma alegerilor din 2008. Tariceanu, cu riscul de pierdere masiva de voturi a insistat ca nu ne putem permite o asemenea majorare. Boc se da atunci mare cat de rapid va mari el acele salarii. Basescu l-a sustinut. E adevarat ca in Parlament s-a votat in integralitate aceasta majorare, dar verifica, propunerea a fost de la PD. Boc nu numai ca a nu a majorat dar stii cum a scazut cu 25% salariile bugetarilor. De fapt el s-a contrazis permanent si cu seninatate. Teza lui de doctorat este despre superioritatea Parlamentului bicameral iar daca Base a spus sa fie 300 de parlamentari si unicameral, el s-a sucit la 180 de grade fara jena. Daca spui ca asa a vrut poporul, eu propun sa se faca un referendum ca salarul minim sa fie 1000 euro si sa vedem rezultatul. Sau sa cerem sa se desfiinteze complet Parlamentul si te asigur ca lumea va vota. S-a contrazis si cu pensiile nesimtite din sistemul de Aparare. A facut atata caz, pe buna dreptate, ca acel sector si altele similare au pensii mult mai mari decat profesii echivalente ca pregatire si responsabilitate din lumea civila. Sa nu mai vorbesc ca ei ies mult mai devreme la pensie si beneficiaza de mult mai multi ani de pensie. Pana la urma, dupa protestele acestora, s-a facut o recalculare, dupa legi speciale si la 90% dintre ei de fapt au crescut in loc sa scada, adica au devenit si mai nesimtite.
  O alta tactica pe care a adoptat-o in toti acesti ani a fost amanarea unor plati castigate in justitie de judecatori dar si de alte categorii, deci toate amanate pentru 2013 si urmatorii ani. Si despagubirile celor cu proprietati confiscate de comunisti si neretrocedate, tot acum trebuie achitate sub amenintarea sanctiunilor UE. Anul asta, in cateva luni trebuiesc achitate restante de plata la furnizorii din sectorul Sanatatii a 1,3 miliarde de Euro sau dolari nu mai stiu. E o suma imensa. Romania a rabdat foame si frig mai mult de 10 ani sa achitam datoria aia de vreo 12 miliarde $. Dar acum fara industrie si chiar fara agricultura, trebuie sa achitam rapid asemenea sume si care in majoritatea lor s-au acumulat in ultimii ani. Si noi asteptam sa traim mai bine...
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

mape 48-petru manea


Alutus

Iata de ce Stefan 1 este Profesor. Pentru a nu fi de acord cu ce expune trebuie sa fi ori foarte, foarte, greu de cap , ori sa fi dominat de foarte multa rea credinta. Ambele situatii sunt dezonorante.
Citat din: Alutus din Martie 04, 2013, 04:43:55 PM
Citat din: dragos2006 din Martie 04, 2013, 02:04:51 PM
  Pentru toti votantii de coalitie luati si mancati  :finger: dar sa o mancati cand e sculata , sa va fie masa imbelsugata !
Multumim, la fel! Poftiti la masa, ca suntem darnici, numai sa nu va inecati cu ea, caci este ultima din dotare, disponibila la ajutoare sociale. Restul le halirati, atunci cand avurati liber la magazia cu scule. Mai este una , dar momentan, lucreaza Nuti la resuscitarea ei. Misiune grea ,aproape imposibila. Dar cum este ambitioasa , va reusi in nobila-i misiune. Sa va fie de bine! Nu returnati nimic.
Daca va raman ceva firimituri luati-le la pachet . Le puteti garnisi cu portocale de Plescoi.
Sa nu uiti Darie!

D006

Citat din: stefan1 din Martie 05, 2013, 02:15:37 AM


   Anul asta, in cateva luni trebuiesc achitate restante de plata la furnizorii din sectorul Sanatatii a 1,3 miliarde de Euro sau dolari nu mai stiu. E o suma imensa.

  O fi imensa pt. mata !  daca nu stiai romanii contribuie anual la fondul de sanatate cu peste 4 miliarde euro dar banii ajung la finante ...  smenul cu datoria e ca acesti bani trec direct prin pixul lui Nicolaescu ... nu va mai dati cu presupusul in domenii in care nu va pricepeti . Apropo restantele astea de 1,3 miliarde sunt din ultimile 9 luni.

stefan1

  Uite, Dragos, cand s-au acumulat datoriile:
  http://www.stiridecluj.ro/social/criza-sanatate-spitale-clujene-datorii

Deja din primul an de conducere PD, in 2009, datoria spitalelor clujene a crescut de 4 ori fata de sfarsitul lui 2008. Dar Clujul a fost oras favorizat, cu alocatii mai mari datorita lui Boc. In restul tarii datoriile au crescut si mai mult. Si de la an la an aceste datorii au crescut nu au scazut.
  Spui ca restantele din Sanatate sunt din ultimele 9 luni. Iarasi o dezinformare flagranta. Intarzierile de plata pentru furnizorii de medicamente sunt in medie de 300 de zile. Deci tot ce a platit actualul guvern a fost in contul datoriei anterioare, mostenite. Ce a putut face actualul guvern pentru a indrepta cat de cat situatia este cresterea cu 30 % a fondurilor destinate Sanatatii fata de 2012, ceea ce nu-i putin, dar nu-i nici pe departe suficient. In Sanatate la noi se practica unul din cele mai mari jafuri prin licitatii aranjate, prin scurgerea de fonduri din sectorul public spre cabinetele private, prin intelegeri intre doctori si retele de farmacii si prin multe alte moduri. Eu am nadejde ca Arafat, daca va putea rezista mafiei care sigur face presiuni, va putea sa astupe unele cai de scurgere ale acestor bani. Deja am auzit critici contra licitatiilor centralizate pentru consumabile si medicamente pentru spitale. Zicea unul ca fiecare doctor s-a invatat cu anumite produse si trebuie sa i se dea dupa cum le cere pentru cresterea calitatii prestatiei lui. Nu zicea ca acelasi produs este de 2-3 ori mai scump intr-un spital decat in altul, sau ca alt produs cu efect similar, nici nu zicea ca pe vremea lui Ceausescu actul medical era destul de bun desi erau furnizori unici. E pacat ca nu cunosti sau nu vrei sa recunosti care e realitatea, doar sa-ti acoperi niste faliti pe care nu i-a mai ales decat o mica minoritate. In Istoria alegerilor nu s-a mai intalnit, ca nici macar un candidat de la cel mai mare partid al tarii sa nu fi castigat intrecerea electorala macar intr-o circumscriptie!!!  Daca era cum insusi Basescu a spus mai inainte ca nu alegerea pe liste ci votul nominal reflecta vointa poporului, acum PD-ul era desfiintat! Macar nu jigni pe cei care nu-s de acord cu tine.
  Ar fi foarte mult de scris, dar la noi toata casa politica este pervertita. Acum sunt dispute acerbe in PDL ca Blaga este prea bland cu guvernarea. Guvernarea trebuie criticata 'din toate pozitiile' si foarte dur. Asta este o conceptie nebuneasca. Adica daca puterea spune ca 1+1=2, opozitia trebuie sa spuna neaparat ca-i o minciuna, altfel si-a pierdut calitatea de opozitie. Normal ar fi ca si opozitia si puterea sa urmareasca cu buna credinta binele tarii. Masurile bune luate de putere ar trebui sprijinite, chiar daca ar fi dure pentru populatie. Ajungerea la putere nu ar trebui sa fie scopul suprem ci o consecinta a unor programe cinstite si convingatoare. Dar astea sunt vise, nici la noi si nici aiurea nu se intampla. Din pacate pericolul populismului este unul din marile minusuri ale unui sistem democratic. Nu cine fagaduieste mai multeste , pe termen lung, cel mai bun pentru un popor. Latinii, mai mult decat anglosaxonii sunt mai inclinati sa traiasca clipa iar viitorul vom vedea atunci cum il vom rezolva.
  Am spus-o si o mai repet. Nu-mi fac mari iluzii cu actuala guvernare, mai cu seama ca este o coalitie fortata. Dar guvernarea din 2009 a fost una dintre cele mai corupte si mai daunatoare tarii. Vedeti numai cate trepte am scazut in aceasta perioada numai fata de vecinii bulgari, care oricum si ei sunt amarati.
  Recent a venit Elena Udrea (fara tocuri) la Sibiu. Spune ca vor sa ajunga la guvernare, dar intai spune ca il vede pe Boc (si el prezent) un bun presedinte al Romaniei.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marius_vfp

Citat din: stefan1 din Martie 05, 2013, 02:15:37 AM
[

  Base a spus sa fie 300 de parlamentari si unicameral, el s-a sucit la 180 de grade fara jena. Daca spui ca asa a vrut poporul, eu propun sa se faca un referendum ca salarul minim sa fie 1000 euro si sa vedem rezultatul. Sau sa cerem sa se desfiinteze complet Parlamentul si te asigur ca lumea va vota.
salut , referitor la cei 300 de grasi/burtosi pe carei votam intruna ,ca tot aia sunt fie ei dintr-un partid sau altul ,fug de colo colo ,
din cate stiu eu ,  senatorii deputatii , si care or mai fin , la alegeri trebuie sa fie votati de un anumit numar de oameni 70000 parca ,(nu prea stiu politica pentru ca nu mi place ) daca ar vota macar 3 milioane de roamani asa cum am votat eu la ultimile alegeri sunt mai mult ca sigur ca ar bate vantu in sala de plen , vazuzem un reportaj precum ca nu le incape un numar de caune in sala si ar trebui sa faca o sala mai mare sau sai bage pe totiintro sala numita Carol I ,sper sa nu fi gresit , judecati voi ce spun , e corect asa , tara asta moare de foame si ne este indusa o  abanfabetizare in masa , si o sa ne fie si mai greu daca nu facem ceva .

revfin cu precizarea , SUNT APOLITIC , fie ei care or fi ,la putere,da sa fie si pentru noi nu numai pentru ei ,ma sa se vada ca fac ceva si pentru noi ca de 20 de ani nu prea se vede .
spor .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

D006

#1866
Domnu Stefan sa va spun o noutate , SUNTEM IN 2013 !!!  =)) =)) =))
  Datoriile din acel articol sunt achitate de mult prin acordul cu FMI .  La ora actuala in sanatate ne mai exista arierate mai vechi de 9 luni si acest termen trebuie sa se reduca la o luna tot prin acord cu FMI .

  Cititi mai cu atentie ... acolo se vorbeste de 2008 si 2009 ...articolul este din 19 -01 - 2010 !!!  =)) =)) =))
   Astia fura acum ca-n codru si distrag atentia credulilor cu fel si fel de fantasmagorii.

Alutus

#1867
Citat din: dragos2006 din Martie 05, 2013, 04:38:39 PM
Domnu Stefan sa va spun o noutate , SUNTEM IN 2013 !!!  =)) =)) =))
    Astia fura acum ca-n codru si distrag atentia credulilor cu fel si fel de fantasmagorii.
De spitalele inchise stii ceva? De cei ce murira in fata portilor lor inchise iti mai amintesti?
Stii ca spitalul public de oncologie, din Brasov, s-a inchis de cativa ani buni, iar in schimb s-a deschis unul particular? Ca sa poata muri (la cel particular evident), oameni isi vand agoniseala de o viata. Cine are de castigat de aici, dreptacilor?! In nici un caz  saracii Romaniei, intre care ne aflam si noi. Vorba primului emanat al tarii: ati intinat nobilele idealuri ale ....dreptei. Cu buna stiinta si prin uzurpare.
Citat din: dragos2006 din Martie 04, 2013, 08:49:01 PM
mai coalizatilor daca nu va construiau comunistii blocuri si acum dormeati in bordee . Sa mai pomenim de Shengen ?
Gura pacatosului adevar graieste! Sa inteleg d-acilea ca faci elogiul comunismului?!. Ca sa vezi, ce inseamna o constiinta autocritica: dintr-un capitalist (tanchist) feroce, se facu dintr-o data un nostalgic comunist.
Sa nu uiti Darie!

stefan1

Citat din: dragos2006 din Martie 05, 2013, 04:38:39 PM
Domnu Stefan sa va spun o noutate , SUNTEM IN 2013 !!!  =)) =)) =))
  Datoriile din acel articol sunt achitate de mult prin acordul cu FMI .  La ora actuala in sanatate ne mai exista arierate mai vechi de 9 luni si acest termen trebuie sa se reduca la o luna tot prin acord cu FMI .

  Cititi mai cu atentie ... acolo se vorbeste de 2008 si 2009 ...articolul este din 19 -01 - 2010 !!!  =)) =)) =))
   Astia fura acum ca-n codru si distrag atentia credulilor cu fel si fel de fantasmagorii.

  Ti-am dat acel link sa arat cand s-au acumulat acele datorii mari. Adica o crestere de 4 ori intr-un an a datoriilor, inseamna ca acolo s-a furat, nu gluma. S-au schimbat conducerile, ca asa e la noi cand se schimba guvernarea, dar cei pusi atunci, in 2009, intr-un fief al PDL, au furat serios, nu ca amatorii dinaintea lor.
  Cele 300 de zile intarziere la platile din Sanatate se refera la anul 2012, datorii restante incepand din 2009 (si o anumita suma, dar mult mai mica, dupa cum am aratat in adresa mentionata, dinainte de 2009).
  Ca nu vorbesc aiurea, citeste aici:
  http://www.mediafax.ro/social/nicolaescu-bugetul-sanatatii-mai-mare-cu-30-decat-in-2012-din-pacate-o-parte-se-duce-la-datorii-10435101
  Ca sa mai vezi cand s-a neglijat Sanatatea verifica: in 2008 bugetul Sanatatii era 4,5% din PIB, iar in anii 2009-2012 a fost sub 4% din PIB.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

#1869
Spitalele au fost , sunt si vor fi gauri negre deoarece la noi sanatatea nu este normata asa ca se poate fura la infinit . Boc a gasit o metoda simpla : a astupat cateva gauri negre .
  Chestia cu mortul in fata spitalului inchis e galusca pentru prosti . Un pacient suna la 112 , vine ambulanta si il duce la UPU .  Restul e gogoasa umflata.

  De ce monstruoasa coalitie nu introduce cardul de sanatate si pachetul minimal ?

PS. stefane iar citezi un articol scris aiurea !!!! =))  ca sa intelegi bine , FII ATENT !!!  5,46 miliarde LEI  a fost bugetul sanatatii iar PIB-ul Romaniei cca. 147 miliarde EURO !!!   sesizezi diferenta !!!!!!
  Datoria e un fleac avand in vedere cat incaseaza real ANAFul la fondul de sanatate .
  cei care au scris articolul nu fac diferenta intre PIB  si Buget ....

marius_vfp

#1870
Citat din: dragos2006 din Martie 05, 2013, 06:39:08 PM

  Chestia cu mortul in fata spitalului inchis e galusca pentru prosti . Un pacient suna la 112 , vine ambulanta si il duce la UPU .  Restul e gogoasa umflata.


dragose de multe ori ai dreptate da aici ai dat cu dreptu in strambu , daca tu crezi ca salvarea sta la cheremu meu , cand sun imi si vine, te inseli amarnic frate , dupa ce sa inchis spitalul orasenesc negresti  in prima sapatamana au murit numai 4 oameni doar pe salvare in timpul transportului , sa numi zici ca vina le apartine celor de pe salvare , , un individ din satul invecinat a sunat la salvare ,ca se simtea rau , dispecerul ia spus sa astepte ca vine salvare in timpul cel mai scurt dar momentan nu e disponibila nici o salvare , salvarea a venit dupa 10 ore , ajus la spitalul de urgenta vaslui ,pacientu era ca si mort nu viu , anterior fusese operat la stomac , dupa 2 saptamani pacientul moare , A CUI E VINA  , a nu a platit spaga grasa la doctori ,

eu o singura data in viata am apelat la urgente la iasi , venisem la urgente cu o durere cumplita de apendicita , mau si operat in 4 ore mau cusut mai rau ca pe un porc , ,cand ajungi pe mana doctorului sau a popii primarului , sigur nu esti la fel de usor prin buzunare ,dar macar sasi faca datoria , recunnoaste ca esti in domeniu , cate plangeri ai .

si las totul la o parte , nu fac referire la partide ,guvernanti presedentie etc , toti sunt o paa siun pamant , sa mearga toti parlamentari la spitalul in care m-am operat (pentru o banala apendicita)sa stea in conditiile in care sunt multi dintre noi sa traiasca ce traim noi , si apoi mai vorbim.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

stefan1

#1871
  Dragos, imi pare rau ca esti din sistem si nu intelegi ce se intampla acolo!
  Uite aici ceva date despre cum se alcatuesc veniturile pentru Sanatate. Citeste cu atentie!

  http://www.wall-street.ro/articol/Social/132027/de-ce-iese-pe-minus-bugetul-sanatatii-circuitul-banilor-in-sistemul-sanitar.html

  Dau aici doar cateva citate:
  " In Romania, din totalul resurselor alocate sanatatii, aproape 80% sunt publice, iar restul private (plati directe sau tarife/servicii). Din resursele publice, 85% sunt administrate Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS), la care contribuie angajatori si angajati, pensionari si persoane fizice autorizate. In 2011, din punct de vedere nominal, veniturile Fondului s-au ridicat la 17,8 miliarde lei.

Sistemul public de sanatate mai are venituri si din accizele pe tutun si bauturi alcoolice (,,taxa pe viciu"), precum si din ,,taxa claw-back", platita de producatorii farmaceutici. Aceste doua taxe au generat, in 2011, venituri la bugetul Ministerului Sanatatii de 1,2 miliarde lei, respectiv de 0,24 miliarde de lei. In plus, sistemul are si subventii de la bugetul de stat, esentiale in acoperirea deficitului Fondului. In 2010 si 2011, aceste subventii au totalizat 5,5 miliarde lei, adica 15% din totalul veniturilor.
  La nivelul anului trecut, resursele publice pentru sanatate au totalizat 21,1 miliarde lei. Cum au fost acesti bani cheltuiti?

Din cele 21 de miliarde de lei cheltuieli publice cu sanatatea, aproape 18 miliarde lei au fost efectuate de FNUASS, alte 2,6 miliarde lei de Ministerul Sanatatii, iar 720 de milioane lei de ca catre administratiile locale."

  Contrar la ce ziceai tu, veniturile din contributiile pentru sanatate nu acopere cheltuielile din domeniu. Statul trebuie sa aloce venituri din alte sectoare ca sa acopere aceasta diferenta. De acei bani era vorba.
  Mai 'sapa' si ai sa vezi ca cheltuielile publice pentru Sanatate la noi sunt in jur de 4% din PIB, bani veniti din mai multe surse, cum sper ca ai inteles.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

#1872
  Stefane tu ai firma cu angajati cu carte de munca ?

  las la o parte faptul ca acel articol este vechi de un an acolo este ceva gen bate saua sa priceapa iapa . Concluzia este ca pensionarii trebuie sa plateasca contributie la sanatate mai ales ca ei sunt cei mai mari beneficiari ai sistemului.

stefan1

Citat din: dragos2006 din Martie 05, 2013, 10:08:34 PM
  Stefane tu ai firma cu angajati cu carte de munca ?

  las la o parte faptul ca acel articol este vechi de un an acolo este ceva gen bate saua sa priceapa iapa . Concluzia este ca pensionarii trebuie sa plateasca contributie la sanatate mai ales ca ei sunt cei mai mari beneficiari ai sistemului.

  Nu am dar nu despre asta era discutia.
  Articolul este vechi, dar cheltuielile publice pentru sanatate tot asa se alcatuiesc si eu aia am vrut sa arat, adica sa vezi ca argumentele pe care le-ai adus in postarile anterioare erau eronate, daca vrei le reiau punct cu punct.
  E tragic ca se ia bani si de la pensionari pentru Sanatate, dar de undeva trebuie sa se majoreze fondurile pentru acest sector. Uiti sa spui ca propunerile de contributii pentru sanatate din pensii (care depasesc un salariu mediu brut, parca), au fost facute tot de prietenul tau Boc, si chiar articolul cu 'apropo-uri' a fost scris tot in acea perioada si deci nu ti-ar servi in demonstratia cat de rau e guvernul actual fata de inteleapta conducere PDL.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

  Daca ai fi avut o firma cu macar un angajat ai fi aflat unde merg banii pentru sanatate . Tu vorbesti din teorie , la capitolul practica ...