Pesticide

Creat de apiardelean, Ianuarie 16, 2011, 09:14:07 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Citat din: stefan1 din Aprilie 27, 2016, 01:05:22 PM
În raportul lor, care urmează să fie publicat luna viitoare, ei susțin că neonicotinoide și o altă substanță chimică numită fipronil otrăvesc pământul, aerul și apa.

Pesticidele se acumulează în sol și se infiltrează în apă, și reprezintă o problemă importantă pentru râme, melci de apă dulce, fluturi și păsări. 

Am mai spus asta despre pesticide . Despre " copilul " nesupravegheat la ora de chimie care amesteca si de aia si de ailalta pana amestecul face poc.

Poate firmele ce le produc si anumite institute studiaza impactul lor asupra unor insecte si animale dar nu cred ca studiaza cineva cu adevarat ce se intampla in sol atunci cand cand amesteci mai multe pesticide si rezulta noi substante care nu poti stii cum reactioneaza.

Citeam undeva despre reactia ciudata a unui pesticid asupra pestilor .

Intr-o anumita doza ii ucidea, scazand doza nu se mai intampla nimic vizibil apoi scazand mult de tot doza la un nivel ce nu parea toxic la prima vedere sa constatat pesti nu se mai inmultesc si devin sterili.

stefan1

  http://www.theguardian.com/environment/georgemonbiot/2013/aug/05/neonicotinoids-ddt-pesticides-nature

  Este noul DDT: o clasă de otravuri cu licență pentru utilizarea pe scară largă înainte ca acestea au fost testate în mod corespunzător, care ingrozesc acum lumea naturală în afară. Și este o altă demonstrație a adevărului vechi că cei care nu învață din istorie sunt destinate să o repete.

Abia acum, când neonicotinoide sunt deja insecticidele cel mai des folosite din lume, pe care începem să înțelegem modul în care sunt extinse impactul lor. La fel cum producătorii au făcut pentru DDT, societățile care fac aceste toxine au afirmat că acestea erau inofensive, pentru alte specii decât cele de dăunători vizati. La fel cum au făcut-o pentru DDT, ei au amenințat oamenii care au ridicat îngrijorări, publicatnd afirmații înșelătoare și făcut tot posibilul pentru a înșela publicul. Și, ca și în cazul în care pentru a se asigura că povestea se lipește de script-ul vechi, unele guverne au colaborat în acest efort. Printre cele mai culpabil este guvernul Regatului Unit.

După cum arată profesorul Dave Goulson în revizuirea sa a impactului acestor pesticide, nu știm încă aproape nimic despre modul în care sunt afectate cele mai multe forme de viață. Dar, după cum dovezile au început să se acumuleze, oamenii de stiinta au inceput sa descopere un impact într-o gamă largă de animale sălbatice.

Neonicotinoidele sunt deja cunoscute ca o cauză majoră a declinului albinelor și altor polenizatori. Aceste pesticide pot fi aplicate pe semințe de culturi, iar acestea rămân în plante pe măsură ce cresc, omorând insectele care le mănâncă. Cantitățile necesare pentru a distruge viața insectelor sunt mici uimitor: în volum aceste otrăvuri sunt de 10.000 de ori mai puternice ca și DDT-ul. Atunci când albinele sunt expuse la doar 5 nanogrammes de neonicotinoide, jumătate dintre ele vor muri. Albinele, hoverflies, fluturi, molii, gândaci și alte polenizatori se hrănesc din florile de culturi tratate, ele sunt, se pare, capabile să absoarbă o cantitate suficientă de pesticide pentru a compromite supraviețuirea lor.
  Dar, doar o mică parte din neonicotinoidele pe care fermierii le utilizează, intră in polenul sau nectarul florilor. Studiile efectuate până în prezent sugerează că doar între 1,6% și 20% din pesticidele utilizate pentru prepararea semintelor sunt efectiv absorbite de cultură: o rată mult mai scăzută chiar decât atunci când toxinele sunt pulverizate pe frunze. O parte din reziduu suflă sub formă de praf, care ar putea face ravagii în rândul populațiilor multor specii de insecte, în garduri vii și a habitatelor din jur. Dar marea majoritate - Goulson spune "de obicei mai mult de 90%" - pesticidului aplicat semințelor intră în sol.
  Cu alte cuvinte, realitatea este o lume în afară de impresia creată de către producători, care păstrează descrie pansamentul semințelor cu pesticide ca "precise" și "orientată".

Neonicotinoidele sunt substanțe chimice foarte persistente, de durată (conform puținele studii publicate până în prezent) timp de până la 19 ani în sol. Pentru că ele sunt persistente, ele sunt susceptibile de a se acumula: cu fiecare an de aplicare solul va deveni mai toxic.

Ceea ce aceste pesticide fac odată ce acestea sunt în sol, nimeni nu știe, ca și suficiente pentru cercetare nu a fost efectuat. Dar, - mortale pentru toate insectele și, eventual, alte specii, la concentrații mici - acestea sunt susceptibile de a șterge o mare parte din fauna solului. Are acest lucru includ râme? Sau păsările și mamiferele care se hrănesc cu râme? Sau pentru care contează, păsările și mamiferele care se hrănesc cu insecte sau semințe tratate? Noi nu știm încă suficient să spun.

Aceasta este povestea voi continua audierea despre aceste pesticide: am intrat în ea orb. Guvernele noastre au aprobat utilizarea lor, fără nici cea mai vagă idee care sunt susceptibile de a fi consecințele.
  Este posibil să aveți impresia că neonicotinoide au fost interzise de către Uniunea Europeană. Ei nu au fost. Utilizarea câtorva dintre aceste pesticide a fost suspendata timp de doi ani, dar numai pentru anumite scopuri. Pentru a asculta legislatorilor, ai putea fi iertat pentru a crede că singura specie care ar putea fi afectată este de albine, iar singurul mod în care acestea pot fi ucișe este prin florile de plante ale căror semințe au fost îmbaiate.

Dar neonicotinoide sunt pulverizate pe frunzele la o mare varietate de plante de cultură. Ele sunt, de asemenea, răspândite peste pășuni și parcuri în granule, în scopul de a ucide insectele care trăiesc în sol și mănânca rădăcinile ierbii. Aceste aplicații și multe altele, rămân legale în UE, chiar dacă noi nu știm cât de sever este impactul mai larg . Noi facem, cu toate acestea, știu suficient pentru a concluziona că acestea sunt susceptibile de a fi rău.

Desigur, nu toate neonicotinoide care intră în sol rămâne acolo pe termen nelimitat. Vei fi ușurat să auzi că unele dintre ele sunt spălate afară, după care ... ah, da, ele ajung în apele subterane sau în râuri. Ce se întâmplă acolo? Cine știe? Neonicotinoidele nici măcar nu sunt enumerate printre substanțele care trebuie să fie monitorizate în conformitate cu Directiva-cadru privind apa al UE, deci nu avem nici o imagine clară a ceea ce concentrațiile lor sunt în apă pe care noi și multe alte specii o folosim.

Dar un studiu efectuat în Țările de Jos arată că unele zone horticole lasa apa atât de puternic contaminata cu aceste pesticide, incat ar putea fi folosita pentru a trata păduchii. Același studiu arată că, chiar și la niveluri de concentratie mult mai mici - nu mai mari decât limitele stabilite de UE - neonicotinoidele care intră în rauri șterg jumătate din speciile de nevertebrate pe care s-ar aștepta să le găsim în apă. Acesta este un alt mod de a spune ștergerea mare a foodweb.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Dau aici raspunsul primit de la UE de Asociatia Fermierilor Romani, care este ingrijorata de prelungirea interzicerii neonicotinoidelor.

"Domnule Baciu,
Mulțumesc pentru scrisoarea dvs. din data de 7 aprilie 2017, în care vă manifestați îngrijorea cu privire la documentele în lucru pe care serviciile Comisiei le-au pregătit, sugerând alte restricții suplimentare la utilizarea a trei neonicotinoide (clotianidin, imidacloprid și tiametoxam).
Comisia acordă mare atenție protecției albinelor, având în vedere rolul lor important ca polenizatori, nu numai în natură, dar și  în multe culturi cultivate. Este, așadar, necesar să implementăm cele mai recente principii științifice în ceea ce privește evaluarea riscurilor pentru albine.
Deja în 2013, Comisia a restricționat sever introducerea pe piață și utilizarea produselor de protecție a plantelor și tratare a semințelor care conțineau aceste trei neonicotinoide (Regulamentul (EU) Nr. 485/2013) inclusiv mai multe culturi de legume și fructe. Decizia se baza pe noile studii științifice care le-au fost puse la dispoziție în acel moment.
Comisia a inclus în această legislație o dispoziție specifică de a solicita informații de confirmare solicitanților celor trei substanțe active, până la 31 decembrie 2014. Este important să reamintim că scopul informațiilor de confirmare solicitate, a fost confirmarea utilizărilor care erau încă permise și considerate ca fiind sigure. Evaluarea informațiilor de confirmare a fost inițiată fără întârziere. Concluziile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA) au fost finalizate în octombrie 2016 și au fost identificate alte riscuri cu privire la utilizarea acestor substanțe.
Documentele în lucru actuale se bazează pe aceste concluzii și sunt discutate cu Statele Membre.

Așa cum am menționat înainte, vom continua să lucrăm la documentul de orientare a albinelor.
O punere în aplicare treptată a celui mai recent document de orientare este propusă prin Comunicarea Comisiei, care este momentan în discuție cu Statele Membre în cadrul Comisiei Permanente.
Observ în mod deosebit marile preocupări pe care aceste documente în lucru le ridică fermierilor români și vă asigur că le luăm în considerare cu atenție în evaluarea noastră."

  Ma ingrijoreaza ultima fraza din document in care asigura pe romani ca le va lua in considerare cererile. Adica ne vor face in continuare un 'favor' sa ne dea aceste otravuri pe care altfel ar fi obligati sa le neutralizeze cu costuri foarte mari, ca noi suntem foarte bucurosi sa le 'neutralizam' mancandu-le!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

corneliuhrom

d l  stefan1 multumim pt aceste informatii va doresc sanatate, %%- sila cit mai multe postari  =D>.

hapy_bee

Buna seara, dragi colegi!
Va voi prezenta mai jos un daunator special si foarte periculos: OMUL!
Astazi am fost la stupina si am gasit toate cele 26 de familii de albine moarte... Un nemernic a ridicat podisorul stupilor si a dat cu insecticid, pulverizat pe rame, dar in cantitate suficienta incat sa curga pe la urdinis si bineinteles ca albinele toate sunt moarte atat intre rame cat si pe fundul stupului...
   Pe data de 14 iunie, vecinul vecinului meu ( deci nici macar nu este vecin cu mine), a strigat din gradina lui fata de care sunt vreo 50 m de la vatra stupinei ca imi da termen doua saptamani sa plec cu stupii de acolo ca altfel nu o sa ii mai am, ca stie el ce sa le faca... Am si un martor care a auzit. Mentionez ca stupii ii tineam pe terenul altcuiva. Ca sa nu ma cert cu nimeni si sa evit situatia de azi, am inceput demersurile de a ii muta, insa nu am apucat...
Am facut plangere penala impotriva lui, a venit cineva de la criminalistica si a prelevat probe...
Dupa experienta voastra credeti ca am vreo sansa sa recuperez prejudiciul?? Sau va ramane ca- n tren...

mape 48-petru manea

Acela nu este om ---este o fiara care este in stare sa ucida orice ---trebuie sa chemi si televiziunea daca vrei ca autoritatile sa se miste corect

MirceaCalin

Citat din: mape 48-petru manea din Iunie 26, 2017, 09:53:54 PM
Acela nu este om ---este o fiara care este in stare sa ucida orice ---trebuie sa chemi si televiziunea daca vrei ca autoritatile sa se miste corect
SUBSCRIU !
Ar trebui uzat de toate mijloacele posibile pentru a face cunoscută fapta (în plus, pe lângă căile legale) !