Filmele lui Dan Margarit

Creat de SERBAN VASILICA, Noiembrie 30, 2013, 04:20:56 PM

« precedentul - următorul »

nicomico

Citat din: Angel din Noiembrie 21, 2015, 08:30:07 PM
Referitor la dan margarint, sincer, am urmarit un singur filmulet, printre primele postate de el; nu pot sa comentez prea multe in acest sens. M-am intalnit cu dan de 2 sau 3 ori pe la meetingurile apicole. Am citit aici multe argumente pro si contra lui. Eu il admir pentru curajul, rabdarea si efortul pe care la depus pentru face aceste clipuri si a vi le pune " pe tava". Dan e un apicultor cu greutate as spune. Din punctul meu de vedere; e omul care a deschis niste porti catre informatie; chiar daca unii dintre dvs. Spun ca nu a fost in totalitate deschis, sunt convins ca reusit sa creeze si o alta imagine despre apicultura. Faptul ca unii au incercat sa il copieze in modul de a face apicultura si nu au reusit nu e vina lui. Orice apicultor, daca e apicultor, trebuie sa stie un lucru foarte important. Apicultura se face in functie de zona si conditiile de mediu. Trebuie sa sti sa te adaptezi. Daca as venii cu 100 de familii de aici in romania, sa nu credeti ca as face productie mai mare decat faceti voi. Daca as sti ca e posibil , va dau cuvantul ca as fi in primul avion spre casa. Deci..... mai mult respect pentru efortul depus de Dan. M.
  Am incercat sa fac si eu acelas lucru, cu multi ani in urma, m-am lovit de cateva persoane " gica contra" si am renuntat din start. De atunci la fiecare intrebare de cum se face apicultura in canada, raspunsul a fost " diferit" atat si fara alte explicatii. .
Va salut cu respect si.... miere multa. Sper ca nu am facut pe nimeni sa se simta ofensat de cele scrise mai sus.
Domnule Angel bine ati venit pe forum.Eu va rog sa veniti cu informatii utile sa invatam toti.Nu trebuie sa tineti cont de parerile unora de tipul lui "gica contra"
Am mai scris si ma repet, ca dl. Dan Margarit a facut foarte mult pentru noi.De la dansul am invatat cum sa-mi fac singur analiza de nosemoza si acarapis woody.Mi-as fi dorit sa ne explice macar teoretic cum sta treba si cu insamantarea artificiala.

Angel

      Multumesc pentru primirea calduroasa. Apelativul " domnule" nu mi se potriveste, eu sunt un taran oltean crescut cu sapa in mana si la coada vacii, nu sunt domn. Deci mi-ati face o mare onoare daca  m-ati trata cu " tu". La randul meu, va spun; BINE V-AM GASIT.
    Cred ca marea majoritate a informatiilor in legatura procesul tehnologic de crestere si dezvoltare a familiilor de albine in canada, v-au fost deja prezentate de Dan Margarint. Fiind la o distanta de aprox. 400km de el, metodele de lucru sunt asemanatoare, nu in procent de % la % dar..... pe aproape. Sa fim cinstiti, metodele de lucru, difera de la stupar la stupar chiar daca scopul e acelas. Asa ca..... eu daca ar fi sa ajut cu niste completari, atata tot.
Vreau sa va aduc la cunostinta ca eu, fiind taran, sunt facut mai " din topor" nu am masarda asa bine finisata ca a unor domni, asa ca nu o sa pot folosii un vocabular ingineresc.
Acum sa revin la subiectul pe care am vrut sa il comentez inainte de a face aceasta scurta, lunga, introducere. Cel dinaintea mea, (i-am uitat numele, batranetea, 'tui mama ei) a mentionat ceva despre insamantarea artificiala a matcilor. Chiar credeti ca omul poate sa faca ceva mult mai perfect decat mama natura?. Cei care fac inseminari artificiale au tot interesul sa ne intoxice cu, calitatile spernaturale ale matcilor respective. O matca dintr-o linie genetica de calitate, insamantata natural si la propriu, sunt convins ca e mult mai de calitate ma refer in mod special si la longevitatea prolificitatii. Nu vreau sa dau impresia ca sunt impotriva cercetarii apicole, dar cum nu sunt de acord cu inseminarea, nu sunt de acord nici cu modificarile la nivel de gena. Am mai spus o si o repet, albina sanatoasa, conditii de mediu, baza melifera...... etc. Va spune o persoana care a facut inseminari artificiale, nu la nivel industrial dar suficient cat sa imi fac o parere. Ar trebuii sa ne axam mai mult pe selectiile naturale sau cele artificiale.(exclud inseminarea artificiala)  Nu e greu sa va alegeti una dintre cele mai bune colonii si sa faceti matci.  Da, cineva o sa spuna...... procesul de consangvinizare....., la cat de apropiate sunt stupinele acolo, chiar credeti ca aceasta teorie mai este valabila? Unii spun ca e aproape imposibil sa mentii o linie genetica "pur sange" la albine, (si sunt de acord cu aceasta teorie), atunci cum de mai e posibila consangvinizarea?deci..... sunt doua subiecte contradictorii.   Nu doresc sa ranesc pe nimeni in afirmatiile pe care le fac, asta este punctul meu de vedere si cu riscul de a fi catalogat ca fixist, mi-l mentin.

G. Iulian


marian sima

Colegul Eugen are dreptate,acest topic este dedicat filmelor lui Dan M,un topic in care sa discutam despre albine si in care sa fie atasate si filmuletele lui Angel e mai indicat.

PricopArthur

Angel, bine ai venit pe forum. Aici sunt intr-adevar cativa gicacontra, dar au si ei farmecul lor.
Stupi ca la voi am vazut mai demult, postat de un coleg din Calaras, ce a stat un sezon in Suedia. De la el a invatat bio sa isi faca centrifuga, cam ceea ce are Dan Margarit cumparata in Canada.
Din pacate, asemenea stupi nu pot fi carati la cules cu magaziiele pe ei. La noi, culesul fuge dintr-o parte in alta, aglomerarile de albine nu fac nimanui nici un bine.
Miere multă şi inimă curată!

stefan1

 Un cald BUN VENIT, Angel, in mijlocul romanilor tai!
Tot ce ai scris aici este de un mare bun-simt si deja ai mai inlaturat unele suspiciuni despre apicultura din strainatate, pe care unii dintre noi o suspectau de fel si fel de smecherii. Imi place ca nu incerci sa iti arogi merite speciale desi sunt sigur ca productiile pe care le obtii te-ar indreptati si desi fara cunostinte temeinice sigur ca nici acolo si nici aici nu ar putea cineva sa fie eficient. Cred ca toti forumistii ar fi bucurosi sa mai intervii cu postari si videoclipuri.   ^:)^     :hi:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

mape 48-petru manea

Bine ai venit pe forumul nostru Angel !---imi place introducerea pe care ai focut-o pe forum (modestie, bun simt,etc )---iarna este lunga (mai ales la tine )si ar fi binevenite niste filme si poze facute de tine si de altii. Noi vom alege fiecare ce ni se potriveste. :hi:

pharaonu75

Ma alatur si eu cu urarile de bun venit, chiar daca este tardiv...ce sa-i faci, am devenit un "comod...
Angel, ne face placere sa te avem printre noi, sa te "stoarcem" de informatii, sa vedem apicultura si din alta perspectiva!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

Angel... :welcome:

... deja cam toata lumea a intrat intr-o perioada apicola  mai lejera si  cu totii avem destul timp pentru a discuta cit m,ai multe cu tine..

Angel

Da, o sa ma straduiesc sa tin pasul cu cerintele dvs. Un lucru trebuie sa stiti de la bun inceput. In ordine cronologica, am facut apicultura in romania, america si in final canada. Apicultura adevarata se poate invata in romania, nu aici. Acolo aveti apicultori adevarati in fata carora ma inclin cu respect. Noi, cei care am ajuns pe aici, doar ne-am adaptat sistemului de lucru si ne-a fost usor datorita faptului ca am avut papornita, (termen oltenesc), plina cu practica din tara mama. Canadezii astia aveau familii puternice si faceau productii mari cu mult inainte de a venii eu peste ei si pot sa va garantez ca  multi nu cunosc nici macar 20% din tainele apiculturi in comparatie cu un apicultor roman . Atata timp cat ai o baza melifera puternica in spate problemele se simplifica, asa ca..... mai fratilor; eu va pot spune cum se face apicultura aici, nu va pot invata apicultura . Secrete nu am, ca nu sunt genul, fac tot posibilul sa aduc cat mai multi romani la munca doar pentru faptul ca au ideie despre apicultura. Pacat ca multi dintre ei nu reusesc sa treaca de viza.anul asta am avut un roman care , o spun cu placere ca m-a impresionat.(te salut stefane, ne vedem in aprilie), spun asta pentru ca el mi-a spus ca am ajuns subiect de discutie pe acest forum  despre care chiar nu stiam.
    Respectele mele

pistol28

Citat din: Angel din Noiembrie 23, 2015, 12:27:58 AM
..................................
Atata timp cat ai o baza melifera puternica in spate problemele se simplifica, asa ca..... mai fratilor; ............................................................................

Oamenii inteligenţi au rezolvări simple la probleme complexe iar concluziile sunt simple şi clare.

Sunt bucuros că aţi revenit domnule Angel,  ^:)^
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

Eugen B

Si eu incerc sa fac o baza melifera diversa pt roi, dar sunt multi stupari in zona si ei nu fac nimic.
Daca am fi uniti am planta diversi pomi si plante melifere ca fiecare din noi avem teren agricol, dar ei nu vor sa dea nici un leu, asteapta sa faca tot altul.
Si la noi in tara am putea face multe, dar nimeni nu face nimic

D006

Citat din: Eugen B din Noiembrie 23, 2015, 08:24:56 AM
Si eu incerc sa fac o baza melifera diversa pt roi, dar sunt multi stupari in zona si ei nu fac nimic.
Daca am fi uniti am planta diversi pomi si plante melifere ca fiecare din noi avem teren agricol, dar ei nu vor sa dea nici un leu, asteapta sa faca tot altul.
Si la noi in tara am putea face multe, dar nimeni nu face nimic

mare dreptate ai ! eu am inceput sa dau pomi de evodia cadou prin tot satul.

ciucur

Citat din: Angel din Noiembrie 22, 2015, 08:46:31 AM
      Multumesc pentru primirea calduroasa. Apelativul " domnule" nu mi se potriveste, eu sunt un taran oltean crescut cu sapa in mana si la coada vacii, nu sunt domn. Deci mi-ati face o mare onoare daca  m-ati trata cu " tu". La randul meu, va spun; BINE V-AM GASIT.
   

Bine ati venit !

Eu stiu cativa cu studii superioare care se tin domni, dar nu ar fi in stare sa scrie trei randuri fara greseli grave. Dumneavoastra le-ati da lectii.
De cat timp sunteti in Canada?
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Eugen B

pt dn.Dragos. Si eu am incercat sa le dau diversi pomi , in special pawlonia, dar nu au vrut.
Exista zone cum este a mea unde s-ar putea planta cateva hectare de pomi meliferi si hectare bune de plante melifere, dar din pacate nu se poate asa ceva. Oricum din cauza vremii in zona asta nu sa mai facut miere de vreo 2-3 ani. Zonele stationare vor muri incet daca nu se va face nimic.