folia anti-condens

Creat de sfantul spiridon, Octombrie 13, 2010, 09:48:45 PM

« precedentul - următorul »

D006

Eu si reciclez pt uz propriu dar am mai si vandut din ele si era o perioada cand scoteam $1000 pe luna din "gunoaie" reciclabile.

sfantul spiridon

si eu reciclez gunoaie....pe vremea mea se facea facultate 5 ani pentru asta
recunosc ca mi-ar mai trebui inca una
pana atunci adun peturi cu elevii
daca as putea posta poze, v-as arata
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

Aici PETurile sunt fff valoroase si de aceea nu vezi prea multe aruncate.

albine

De ce nu importi de la noi gratis??
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

D006

Citat din: albine din Octombrie 23, 2010, 08:03:51 PM
De ce nu importi de la noi gratis??
Cu mare placere astept coletul de la tine si chiar te platesc $1 pt 20 de bidoane.

albinasebes

pai da ca in america primesti 10 centi pt fiecare pet
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

D006

Citat din: albinasebes din Octombrie 23, 2010, 09:54:11 PM
pai da ca in america primesti 10 centi pt fiecare pet
Turnatorule.  :hi:

bucovineanu

Am citit topicul si am niste nelamuriri. Parerea mea este ca insusi titlul este gresit. Dupa mine  folie= condens. Atata timp cat sub folie temperatura este mai ridicata decat deasupra ei, automat sub folie se vor forma picaturi de apa picaturi ce rezulta din condensarea vaporilor. Se spune ca trebuie indoit un colt pentru a se forma curenti, atunci nu vad pentru ce se pune folia. Daca avem podisor din lemn nu vad pentru ce mai e necesara folia. La fel si in cazul stupilor din poliuretan care deja sunt izolatori hidro. Deasemenea folia e un material sintetic si stim ca albinele se impaca foarte bine cu materialele naturale. Nu am vazut niciodata albine sub foliile care se gasesc din belsug prin padurile noastre.
Folia este intradevar un material foarte ieftin si la nevoie poate fi folosit in lipsa de alte podisoare.

tassevasi

Vad ca sunt multe neclaritati despre aceasta folie .
Aceasta se foloseste de regula in constructii , sub tabla pe care o pui pe casa tip  <lindab >care imita tigla .
Folia aceasta este o tesatura speciala , ca la  sacii de rafie , cu care mergem la moara , are doua fete ,una lucioasa si celalta matuita .(pe ofata aluneca apa ,pe celalte lasa sa treaca aerul )
Cind se monteaza pe acoperis ,se pune cu partea  matuita direct pe asteriala (scindura ) ptr ca aceasta parte lasa sa treaca aerul prin ea ,fiind poroasa (matuita), pe cind partea lucioasa nu are aceiasi calitate , condensul si  evenualele scapari de apa aluneca pe ea pina la jghiab .
Peste aceasta folie se pun stachetii din lemn la o anumita distanta ptr a se prinde tabla tip tigla , deci aceasta nu sta direct pe folie ,ceia ce-i confera un spatiu de ventilare f bun .
In pod e cald totusi , sa gindim astfel , afara-i frig si bruma ,tabla -i rece si pe partea interioara face condens ce pica pe folie si mai departe aluneca in jghiab ,  caldura din pod trece prin porii  foliei si asigura o buna ventilare a spatiului dintre tabla si folie .
Sa trecem la stupii nostri :
Exista o asemanare f mare cu ce am descris mai sus ,eu nu folosesc  am podisoare cu aerisire , daca se dovedeste OK ,as incerca ,dar nu as experimenta .
Sanatate si numai bine .
  tassevasi

danut

#39
 La stupii cu sita pe fund ,folie obisnuita pe toata suprafata, peste care se pune o bucata de polistiren de dimensiunea interioara a capacului,apoi capacul ,fara  ,ziare ,mochete,blugi,si alte dracii,care mentin umezeala si mucegaiul ,la stupul cu fundul plin se foloseste cu succes podisorul,folia nu e buna , ptr.iernare,dar si aici merge dupa ce a trecut iarna,orice alte inventii si parainventii nu merita osteneala ,nu va mai complicati!

danut

#40
poze cu cei cativa stupi din polistiren extrudat ,cu sita deschisa pe absolut toata suprafata si pregatiti ptr.iernare.Nu sunt ei superfinisati dar pe viitor v-or iesi mai bine

sfantul spiridon

sa ne spui in primavara cum e cu poliestirenul...sa ne spui mai ales daca albinele il rod...alceva, care ar fi pretul de productie al acestui stup-in regie proprie, bineinteles
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

danut

Stupii i-am avut si in aceasta primavara si vara nu a ros nimeni nimic,conditia sa nu roada este sa ai sita pe absolut toata suprafata fundului si sa fie permanent deschisa ,daca ai numai o ferestruica fetele baga dintii in in polistiren.De asemenea am constatat ca la cei din lemn cu fundul plin (cand aici in sudul tarii temperaturile au fost cele mai mari) ,scandura de zbor eraplina de ventilatoare la polistiren nu ventila nimeni.Toti ce 5 pe care ii am din polistiren au fost roi artif. formati pe 4 rame iar pina in toamna au ajuns la 9si 10 rame ,si au strans miere destua fara a avea nevoie de nici un fel de completari.Acesti stupi i-am facut sa zic asa in gluma ,aveam un bax de polistiren ramas de la constructii ,scule multe nu trebuiesc un cater ,o bormasina cu acumulatori,si un pistol ptr.spuma .va tin la curent cu evolutia acestor familii :hi:

pharaonu75

Poate deschizi un topic separat in care sa ne arati si noua etapele fabricarii unui astfel de stup... materiale, scule, mod de preoducere si bineinteles parerile tale in calitate de proprietar al unor astfel de stupi, avantaje/dezavantaje fata de cei din lemn!  :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pedro

am pus deasupra ramelor GEOTEXTIL terasin.daca a mai folosit cineva acest material ,cum se comporta?

:hi:
In fiecare an trecem nepasatori prin ziua mortii noastre!