Paulownia

Creat de gheco, Decembrie 20, 2009, 11:17:29 AM

« precedentul - următorul »

mioara

Buna dimineata,
Stadiul Paulownia: ma lupt cu mucegaiul ca am facut greseala si am pus prea multa apa in tavita si acum tot astept sa se usuce pamantul.Am fost nevoita sa scot capacul de protectie si sa le las descoperite.Dupa ce am dat o groaza de bani pe acele minisere pe care le-am luat de la Semperflorens, in disperare de cauza am semanat din nou dar de data asta in pamant simplu universal obligatoriu, si nemaiavand loc ca sunt ocupate tavitele din minisere ca totusi sper sa inving mucegaiul, am gasit o solutie care v-o propun si dvs la cei interesati.Am luat caserole de oua din plastic transparent, le-am gaurit cu un cui inrosit fundul fiecarei alveole, iar ca tavita de scurgere am intrebuintat acelasi tip de caserola numai ca nu am mai perforat ci am separat cele doua parti.Daca imi venea ideaa inainte economiseam 70 lei noi.Sa stiti ca au si aerisire, si voi mai intrebuinta metoda asta si la rasadurile de flori si rosii.Are avantajul ca sunt foarte indemanatice, ocupa loc putin si pot sta pe pervazul ferestrei unde lumina este din belsug.Acum sunt in asteptare.
  Referitor la intrebarea userului cristesorin, nu are nici o importanta daca le-ati acoperit cu plastic, totul este sa fiti atent la condensul care se face pe folia de plastic, sa il indepartati pentru ca nu este bine sa cada pe pamant, duce la favorizarea de mediu prielnic diferitelor boli. O zi buna,  :nod:

gheco

In sfarsit una paulovnia din semintele semanate in decembrie are 2 frunze adevaratem Au rasarit 10 bucati in total, dar celelalte sun mai micute.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

mioara

Felicitari, ati reusit. Eu sunt in asteptare, pe alte situri, verdictul este acelasi: le trebuiesc 150-a60 de ore de lumina sa incolteasca.Am intrerupt lampa cu bec economic, am scos capacul de la minisere, sa vad ce o sa reusesc cu casoletele de oua.Nu am gasit lampa cu ultraviolete, de unde v-ati procurat, sau macar numai becul daca are fasung normal.Multumesc, mioara :hi:

gheco

Nu toate semintele incoltesc. Am pus un strat de 2mm vata, am pus semintele si apoi un strat de 1mm vata si am mentinut umed. Dupa 10 zile au incoltit cam 30% din seminte. Leam semanat in cuburi, dar cred ca am mai rupt din colti. Astept rezultatele.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

cristesorin

Cam ce productie de miere da paulownia la hectar?
Acum 3 zile am semanat si eu seminte de paulownia si astazi am vazut o plantuta f mica e posibil sa fie pawlownia?Le-am tinut la temperatura de 25 grade C.

sfantul spiridon

nu cred ca ies atat de repede...
productia este cam ca a salcamului
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

sfantul spiridon

uite o paulownia ca idee
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

cristesorin

Citat din: mioarale trebuiesc 150-a60 de ore de lumina sa incolteasca
Trebuie sa aibe lumina neintrerupta?

mioara

Am incercat cu lumina continua zi si noapte si mi-a aparut mucegaiul cu care ma lupt.Cei din Canada mi-au raspuns la mail, si mi-au spus ca s-r putea sa fi fost prea multa lumina, am tot  hoinarit pe google si am gasit pe you tube o prezentare video in care se spune ca trebuie minim 16 ore pe zi

mioara

iNCERCATI SA INTRATI PE YOU TUBE SAU GOOGLE DAR CAUTATI" PAULOWNIA GERMINATION" SI VETI VEDEA CA VA APAR MULTE DIRECTII O SEARA BUNA :sad:

cristesorin

Va multumesc pt informatii.
Eu le asigur   aproximativ 7 ore de lumina naturala si  7 ore de lumina  de la un bec economic deci in total 14 ore lumina pe zi.

cristesorin

Citat din: sfantul spiridonnu cred ca ies atat de repede...
productia este cam ca a salcamului
Nu le-am plantat foarte adanc in pamant, 0,5 cm, 0.3.Se poate sa fie din aceasta cauza?........sau e o alta planta? :hi:  :hi:  :hi:

mioara

Buna seara, dupa experienta nefericita cu fulgii de cartofi instant care au fost recomandati, dar care in mod sigur aici au alta compozitie" imbunatatita", la a doua transa de semanat in caserolele de plastic, le-am pus chiar la suprafata, cu penseta.Sunt ingrozita de o eventuala aparitie a mucegaiului, si atunci le ud cu seringa de unica folosinta, cate o picatura pe fiecare samanta, dimineata si seara.Atentie la apa sa fie la temperatura corpului si mai ales sa fie statuta de 1-2 zile, ca sa se evapore clorul din ea.Adancimea dvs. de 0,5- 0,3 mm nu este mare totul este ca pamantul sa fie afanat ca ele sa poate iesi.In mod sigur a rasarit o alta planta care era prin pamant, asta v-o spun din patite.In aceeasi perioada intrebuintand pamant universal nemtesc, am pus si semintele de rosii.Am vazut ca mi-a rasarit ceva ca un fir de iarba, in orice caz numai rosie nu era, pe care am eliminat-o.Mult succes!

cristesorin

Domnule Gheco  nu puneti si niste poze cu evodia? :hi:

gheco

Citat din: cristesorinDomnule Gheco  nu puneti si niste poze cu evodia? :hi:
Am postat niste pozala  http://apiardeal.3xforum.ro/post/1556/8/Evodia/ la topicul Evodia
Acum sunt acolo inde sunt plantati puietii de evodia, dar zapada este peste 50 cm si nu am avut nici atractie sa merg 500m prin zapada si sa-i fotografiez. Mai peste vre-o 2 saptamano sper sa fac poze si de aproape. Cat despre cele din cuburile nutritive va voi tine la curent cu evolutiile semnificative,
Cu stima
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/