masura141

Creat de nicu has, August 08, 2010, 04:14:41 PM

« precedentul - următorul »

albinasebes

la multi ani tuturor iubitorilor de albine
cam mult stres in aer cu masura 141, tipic romanesc, nu se stie nimic sigur decat in ultimul moment. fiind implicat direct astept si eu ceva lamuriri.
pentru orice eventualitate, cand vor fi in 2012 perioadele de depunere a proiectelor?
sanatate
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

dorindafi

la timpul potrivit  =))
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Bistriteanul

Citat din: albinasebes din Ianuarie 01, 2012, 02:18:46 PM
la multi ani tuturor iubitorilor de albine
cam mult stres in aer cu masura 141, tipic romanesc, nu se stie nimic sigur decat in ultimul moment. fiind implicat direct astept si eu ceva lamuriri.
pentru orice eventualitate, cand vor fi in 2012 perioadele de depunere a proiectelor?
sanatate

Pentru masura 141, sesiunea va fi in Iunie 2012.

Calendarul estimat pentru depunerea proiectelor pe anul 2012:
http://www.madr.ro/pages/dezvoltare_rurala/calendar-sesiuni-pndr-2012.pdf
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

bucovineanu

Referitor la faptul ca foarte multi nu au stiut ca trebuie sa depuna si copie dupa statutul asociatiei din care fac parte, oare respectivele asociatii nu au nici o vina? Nu le puteau spune ca au nevoie si de copie dupa statut?

alexutu

am si eu o nelamurire
nu era datoria lor sa verifice actele depuse la dosar sa vada daca sunt bune sau nu
00007

alexutu

aveti perfecta dreptate ce ni sa cerut am adus dar am inteles de la consultant ca in ghid nu scria acest lucru despre adeverinta recunosc nu am citit ghidul in totalitate.
am depus la contestatie si copie dupa acest statut al asociatiei om castiga ceva dupa
00007

alexutu

multumesc mult
asta este acum asteptam raspunsul la contestatie.
00007

MiereaNaturala

CitatAici iar intervine o chichita: s-au trimis la timp notificarile pentru a se putea face contestatiile in termen?

:) La multi ani  !

Sigur ca da..
Le-au trimis in 29 decembrie ! :)

CitatPentru apicultori Măsura 141-Sprijinirea Fermelor de Semisubzistenţă!
Într-adevăr,veniturile din apicultură, sericicultură, creşterea animalelor..., nu sunt supuse împozitării, dar eşti obligat să plăteşti contribuţie 31% pentru pensie şi 5,5% pentru sănătate, calculate la salariul minim, 700lei. Fiind PFI ( eşti obligat!), ve plăti 255,5 lei în fiecare lună.

Citatul de mai sus ar trebui sa va dea putin de gandit !



MiereaNaturala

Si daca merg mai departe ( declarat eligibil fiind ) si deschid SRL-ul ca mai  apoi  sa platesc inzecit toate acestea !?

Si cu 0149 tot esti obligat sa platesti Sanatatea ...
iar daca ramai doar  pe un Cod CAEN risti sa nu faci altceva decat sa platesti contributii la stat.

Altfel spus... in afara  de faptul ca muncesti doar ca sa-ti duci planul la indeplinire mai pui deoparte si pentru " minunatul "  sistem de sanatate.
Ma gandesc, oare imi poate garanta statul roman ca nu sunt in cei cinci ani de contract constrans sa fac si alte " nazbatii " !?
cred ca nu !

Si ca atare mai bine stau in bancuta mea cuminte  si  citesc odata pe zi hartia venita de la  " Compartimentul Dezvoltare Rurala "
Afurisita " dezvoltare " !

bucovineanu

Referitor la masurile de accesare ale fondurilor europene, la sedintele aca de acum cativa ani, ni se spunea destul de clar: trebuie sa faceti pfa sau af si sa platiti darile la stat, altfel statul nu are de unde sa va plateasca subventii, Cand a aparut masura 141, ni s-a spus aprox: v-am tot spus sa faceti af. Acum statul va da 1500 de euro pe an, numai sa va faceti societati. Concluzia este ca masura 141 nu este decat un "carlig" pentru a agata producatorii sa intre la plati catre stat.

MiereaNaturala

 Cu tot respectul va recomand o vizita la Administratia Financiara .

Am  avut norocul sa dau de-o tantii bugetara foarte explicita care a incercat sa ma lamureasca.

Foarte adevarat, sunt scutitte de impozit pe venit toate aceste activitati dar in calitate de PFA aveti de  platit niste dari catre statul roman multilateral dezvoltat care sunt totalmente aparte de Veniturile unei " personalitati juridice " asa cum se preteaza a fi PFA-ul.

Pentru ca pana la urma si PFA-ul devine o " personalitate "  ca sa nu-i spunem " entitate " pentru ca are proceduri mai simple de dizolvare decat un SRL.

Va rog sa-mi iertati lungimea postarii dar am tinut sa pun cat mai multe argumente ...

CitatAstfel, la Casa de Pensii Judeţeana, dosarul va conţine declaraţia de asigurare, copia după actul de identitate, copia după Certificatul de înregistrare sau Autorizaţie de funcţionare şi o copie a carnetului de muncă.
        Persoanele fizice autorizate sunt obligate să întocmească şi să depună Declaraţia individuală de asigurare în temen de 30 de zile de la data încadrării în situaţia respectivă;
• Persoanele fizice autorizate care au şi contract de muncă, nu au obligaţia să declare şi să plătească CAS;
• Suma asigurată este stabilită de asigurat prin declaraţia individuală de asigurare, dar aceasta nu poate fi mai mică decât suma reprezentând 35% din salariul mediu brut pe economie şi nici mai mare decât suma reprezentând de 5 ori salariul mediu brut pe economie, şi anume, poate fi orice suma cuprinsă în intervalul: 708 lei şi 10.110 lei.
• Plata contribuţiei se efectuează lunar, până la data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează plata.


Tinand cont de necesitatea asigurarii serviciilor medicale de calitate fata de pacienti, luand in considerare numarul mare de persoane exceptate care beneficiaza de servicii medicale in lipsa platii contributiei de asigurari sociale de sanatate, dezechilibrand astfel bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, avand in vedere necesitatea asigurarii echilibrului bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, precum si urgenta definitivarii acestui buget care se aproba ca anexa la legea bugetului de stat pe anul 2011, intrucat toate aceste aspecte vizeaza interesul public si constituie situatii urgente si extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

CitatGuvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. I. — Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 372 din 28 aprilie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 213 alineatul (1), litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
,,c) persoanele ale caror drepturi sunt stabilite prin Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, republicat, prin Legea nr. 51/1993 privind acordarea unor drepturi magistratilor care au fost inlaturati din justitie pentru considerente politice in perioada anilor 1945—1989, cu modificarile ulterioare, prin Ordonanta Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 189/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, prin Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prin Legea nr. 309/2002 privind recunoasterea si acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar in cadrul Directiei Generale a Serviciului Muncii in perioada 1950—1961, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si persoanele prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 1 din Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, daca nu realizeaza alte venituri decat cele provenite din drepturile banesti acordate de aceste legi;".

2. La articolul 213 alineatul (2), litera h) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
,,h) pensionarii cu venituri din pensii mai mici de 740 lei;".

3. La articolul 257 alineatul (2), litera e) se abroga.

4. La articolul 257 alineatul (2), litera f) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
,,f) veniturilor din cedarea folosintei bunurilor, veniturilor din dividende si dobanzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere si altor venituri care se supun impozitului pe venit, numai in cazul in care nu realizeaza venituri de natura celor prevazute la lit. a)—d), alin. (2 1 ) si (2 2 ) si art. 213 alin. (2) lit. h), dar nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tara, lunar."

5. La articolul 257, dupa alineatul (2 1 ) se introduce un alineat nou, alineatul (2 2 ), cu urmatorul cuprins:
,,(2 2 ) Pensionarii ale caror venituri din pensii depasesc 740 de lei datoreaza contributia lunara pentru asigurarile sociale de sanatate calculata potrivit prevederilor art. 259 alin. (2)."

6. La articolul 257, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
,,(3) In cazul persoanelor care realizeaza in acelasi timp venituri de natura celor prevazute la alin. (2) lit. a)—d), alin. (2 1 ) si (2 2 ) si la art. 213 alin. (2) lit. h), contributia se calculeaza asupra tuturor acestor venituri."

7. La articolul 259, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins :
,,(2) Contributia datorata de pensionarii ale caror venituri din pensii depasesc 740 de lei este de 5,5% aplicata asupra acestor venituri si se vireaza odata cu plata drepturilor banesti asupra carora se calculeaza de catre cei care efectueaza plata acestor drepturi. Prin aplicarea acestei cote nu poate rezulta o pensie neta mai mica de 740 de lei."

8. La articolul 259, alineatul (3) se abroga.

9. La articolul 260 alineatul (1), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
,,a) de catre bugetul de stat, pentru persoanele prevazute la art. 213 alin. (2) lit. c), d), f), g), i) si j);".

10. La articolul 260 alineatul (1), dupa litera a) se introduce o noua litera, litera a1 ) cu urmatorul cuprins:
,,a 1 ) de catre bugetul de stat, pentru persoanele prevazute la art. 213 alin. (2) lit. h), incepand cu 1 ianuarie 2012;".

11. La articolul 260 alineatul (1), litera d) se abroga.
Art. II. — Dispozitiile art. I se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2011, cu exceptia pct. 10, care intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a prezentei ordonante de urgenta.

Prim-Ministru
Emil Boc
Contrasemneaza:
Ministrul sanatatii,
Cseke Attila
Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale,
Ioan Nelu Botis
Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Ialomitianu

Bucuresti, 6 decembrie 2010.
Nr. 107.

Citeste mai mult: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_22548/OUG-nr-107-2010-pentru-modificarea-si-completarea-Legii-nr-95-2006-privind-reforma-in-domeniul-sanatatii.html#ixzz1iILohWVO

Malas

Nu se plateste IMPOZIT PE VENITURI. (16 %)
CAS (nu este impozit) se plateste obligatoriu. (5.5 %)
CASS (nu este impozit) daca ai undeva contract de munca –nu platesti, altfel platesti (31.3 %)
Somaj- optional (0.5 %)

Numai bine.

viorel55

Citat din: Malas din Ianuarie 02, 2012, 07:53:46 PM
Nu se plateste IMPOZIT PE VENITURI. (16 %)
CAS (nu este impozit) se plateste obligatoriu. (5.5 %)
CASS (nu este impozit) daca ai undeva contract de munca –nu platesti, altfel platesti (31.3 %)
Somaj- optional (0.5 %)

Numai bine.

Mai explicit,cu citate din lege,va rog,ca sa inteleaga  toata lumea...., sa  putem elimina " interpretarile  personale"

D006

   Citesc pe forumuri parerile celor care au accesat masuri APDRP si imi vine sa rad. Peste 90% din aplicanti se gandesc numai cum sa foloseasca acesti bani in scopuri personale si cum sa eludeze statul  :) dar nu vad si eu aplicanti care sa spuna ca au un plan de afaceri bine stabilit pe termene si ca afacerea va merge asa de bine incat vor plati cu usurinta si taxe si impozitele . Nu tata , noi suntem romani !   MOCANGEALA & PROSTEALA !!!!!!

MiereaNaturala

CitatEu va recomand sa nu va luati dupa nici o tanti bugetara si sa consultati cu mare atentie toate documentele legislative in vigoare, cuvant cu cuvant.
Mai vorbim dupa...

Vorba romaneasca spune :
" pana la Dumnezeu te vor manca sfintii "
Daca duduia care face fisele fiscale ...si le trimite contribuabililor nu stie ce inseamna " contributie "  si  " venit "  inseamna ca nici noi nu stim ce inseamna Miere.

Nu exista comentariu mai adevarat ca asta.

CitatNu se plateste IMPOZIT PE VENITURI. (16 %)
CAS (nu este impozit) se plateste obligatoriu. (5.5 %)
CASS (nu este impozit) daca ai undeva contract de munca –nu platesti, altfel platesti (31.3 %)
Somaj- optional (0.5 %)

Haideti sa facem prima oara diferenta intre termenii fiscali si apoi sa ne lansam in  beneficii  :)

Curaj la 141....

Asa cum v-am spus...hartia o voi pastra doar de dragul amintirilor si ma opresc la stadiul asta cu mult asteptata  " Masura Europeana "