Poze stupina din BUCOVINA

Creat de bucovineanu, Martie 09, 2008, 08:36:52 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Multumesc pentru urari si din partea mea sincere urari de sanatate.
Hranitoarele sunt acoperite cu sticla si de aceea se observa mai greu pe film.. Am asemenea hranitoare la toti stupii. Compartimentul in care se pune siropul e confectionat ditr-o singura bucata de lemn, cu ajutorul unei freze burghiu.
Da, diafragmele sunt din tabla. Asta deoarece era nevoie sa fie foarte subtiri pentru a ma incadra in dimensiunea stupusorului pentru ramele intregi. Faptul ca sunt din tabla face ca 2 nuclee alaturate sa-si poata imprumuta reciproc caldura.

Lukyan

 Are dreptate Oroles o adevarata lectie pt. cei incepatari .Respect  ^:)^ :bravo:
Pe acest paman este loc pentru toata lumea , cu o singura conditie : SA NE RESPECTAM!

bucovineanu

#662
Un mic filmulet cu lipirea foitelor pe rame


Lukyan

  Pt.  incepatori nu putea fi mai explicit si bn spus , Multumesc , Intrebare : ce putere are transformatorul cu care lipiti fagurii ? v si amperi ? :thanks:
Pe acest paman este loc pentru toata lumea , cu o singura conditie : SA NE RESPECTAM!

bucovineanu

Nu folosesc transformator deoarece nu am curent de la retea la stupina. Folosesc o baterie auto si de aceea inrerupatorul trebuie sa actioneze foarte rapid, altfel sarma va taia foita.

Lukyan

 Multumes si mult spor , mare rugaminte la Domnia Voastra mai postati ca sunt oameni mai tineri care vor sa invete de la Oameni ca D-vs.
Pe acest paman este loc pentru toata lumea , cu o singura conditie : SA NE RESPECTAM!

tassevasi

  Da  , foarte  intersant  dispozitivul dvs ,  sunt intersat  cum functioneaza si cum e confectionat , ma refer la acele picioruse  de contact  cu ceara , are + si - fiecare , ori la  capat  unul  din ele,  eventual  o mica schita .
  Va multumesc. 
 

bucovineanu


E un dispozitiv foarte simplu. Tensiunea se aplica intre electrodul de la un capat al sarmei si prin intrerupator pe electrodul din celalalt capat. Asta atunci cand se lipesc sarmele orizontale. Ceilalti electrozi sunt doar pentru a apasa sarma incalzita in foaie. Cand se face lipirea sarmelor oblice tensiunea se aplica intre electrodul dintr-un capat si prin celalat intrerupator pe electrodul aflat la capatul opus al al sarmei, electrod care de data aceasta e undeva aproape de mijlocul dispozitivului.

tassevasi

Daaa  , am inteles , deci  cei din interior sunt  numai  pt  apropiere  de sirma  calda , e  f  simplu  intradevar, dar  eficient , multumesc.

bucovineanu

O poza cu rama portbotci. Din pacate nu se vad bine botcile.

bucovineanu

Aici se vad si botcile:

bmdna

Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

bucovineanu

#672
Un filmulet cu presa din beton noua:

tassevasi

  Bravoo , ceva  f  bun , intrebarea  este  cine  a   facut-o  si  daca mai  face cineva  asa  ceva ?
  Va  multumesc .

bucovineanu

E vorba despre o presa noua, confectionata acum o luna. Eu am una pe care am folosit-o vreo 20 de ani. Dupa mai multe incercari cineva a reusit sa faca una mai performanta decat cea veche. Noutatea e ca celulele sunt mult mai pronuntate, peretii celulelor au aproximativ 2 mm. Sper ca o sa mai faca si altele.