Rolul viespilor

Creat de dragos milea, Noiembrie 24, 2015, 05:18:28 PM

« precedentul - următorul »

dragos milea

In cartea-Conversaţii cu Dumnezeu- de   Neale Donald Walsch(se gaseste pe net), Dumnezeu spune: Eu am creat lucrurile perfect.
  Deci, ce rol benefic au viespile(lupul albinelor) in viata albinelor?
  Ce rol benefic au acarienii in viata albinelor?
  Chinezii au facut, din larve de viespe, un preparat asemanator cu  apilarnilul, dar mai bun, pe care il dau sportivilor olimpici.
 

sorinma

A fost totul perfect pana a stricat omul echilibrul .
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

pharaonu75

Citat din: dragos milea din Noiembrie 24, 2015, 05:18:28 PM
...
  Chinezii au facut, din larve de viespe, un preparat asemanator cu  apilarnilul, dar mai bun....

de unde stii ca este mai bun?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bmdna

Viespile si lupul albinelor, ca si alti "daunatori" au rolul lor. Ataca indivizii slabi si ajuta la selectia naturala. Numai cei puternici sa supravietuiasca. Cu o conditie, sa nu fie in exces. La inceput puneam capcane de viespi. Anul asta nu mai pun. Singurul lucru pe care l-am facut, am distrus un cuib de viespi care era drept sub un stup. Apoi mai strives cate o matca de viespe pe care o gasesc toamna tarziu printre ramele puse la pastrare.

Ce rol benefic am descoperit eu? Viespile care mai intra in stup se duc sa fure miere. Ele nu descapacesc, fura miere din celulele necapacite. Anul asta am avut cules de mana in toamna. Mierea de mana albinele o capacesc mai greu, Cum restul mierii s-a capacit de mult, presupun ca viespile au intrat si au furat din mierea de mana. Eu consider ca asta este un lucru benefic, avand in vedere ca mierea de mana nu este buna pentru iernat. Deci anul asta nu am avut nicio capcana iar familiile sint bine mersi, toate.

Acarienii varroa sint o pedeapsa pentru om. Milioane de ani albina europeana nu a avut probleme cu acest acarian. Varroa exista dar parazita albina asiatica iar aceasta albina se descurca fara ajutor. Din pacate, interventia omului a ajutat acest acarian sa treaca la albina europeana, care nu a fost obisnuita cu el. In mod natural, totusi eu cred ca si albina europeana se va adapta, dar este un process costisitor pentru stupar si de durata.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

sorinma

Citat din: pharaonu75 din Noiembrie 24, 2015, 06:06:52 PM
Citat din: dragos milea din Noiembrie 24, 2015, 05:18:28 PM
...
  Chinezii au facut, din larve de viespe, un preparat asemanator cu  apilarnilul, dar mai bun....

de unde stii ca este mai bun?
Pai e "strain"
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Eugen B

Domnu Milea ce zici tu apare si in Biblie, defapt cred ca respectiva carte este inspirata din Biblie.
Toate au fost perfecte pana a intrat pacatul in lume, dupa Adam si Eva au fost izgoniti din gradina Edenului. Tot ce este rau pe Pamant este din cauza pacatului. Aici e vorba despre credinta si religie si alte chestii, mai departe in Biblie vei vedea ca pe Noul Pamant leul va paste impreuna cu mielul.
Pana atunci vom lupta cu viespii si alti daunatori. Si cu varroa este o alta poveste, aceasta capusa a venit din vest si a fost lasata strategic sa merga peste tot ca sa cumparam medicamente. Totul este o afacere

dragos milea

  Ma tem ca Biblia  ascunde un adevar crud-Omul de pe Pamint va dispare(se va autodistruge sau va fi o catastrofa naturala) si Terra va fi repopulata(de creatori) folosind ADN unor oameni care au trait pe Pamint si s-au dovedit mai buni decit  restul(destepti si corecti). Cum se spune, multi chemati, putini alesi, dar noi credem ca ajungem toti pe lumea cealalta, desi biserica ne spune(si poate are dreptate) ca nu exista reincarnare.
  Revenind la acarienii care infesteaza mai mult trintorii, s-ar putea ca acestia sa determine schimbari genetice benefice.

Ionut Mioveni

Asta se va intampla(teoretic) doar daca respectivul trântor va reusi să fecundeze o matcă, ceea ce este putin probabil tinând cont de criteriile de alegere ale mătcilor in privinţa eventualilor pretendenţi la perpetuarea speciei, mai mult ca sigur un individ infectat de catre varroa nu este 100% apt pentru competitia din.naintea actului de imperechere.....insă natura poate produce surprize, e adevărat.
Depinde unde se regaseste acea genă dominantă ce va determina "imunitate" (la trantor sau regină). Chestii de genetică, niciodată nu mi.au plăcut, insă genetica stă la baza evoluţiei, fie că vrem fie că nu.
Doar un puct de vedere... :dinti: