STUPUL LAYENS CU 12 RAME SI MAGAZIE-mai multe magazii...

Creat de gaby de apit, August 23, 2009, 05:43:00 PM

« precedentul - următorul »

valy_cot

Stupii fara magazin
Tel 0766615731

valy_cot

Tel 0766615731

valy_cot

Tel 0766615731

valy_cot

Tel 0766615731

abeja

Valy  poti  sa  divulgi  sistemul  de  lucru  cu  acest  stup,poate i-mi  schimb  parerea si  poate  e  diferit  si  mai  rentabil  ca-n  spania.

gaby de apit

Citat din: abejaValy  poti  sa  divulgi  sistemul  de  lucru  cu  acest  stup,poate i-mi  schimb  parerea si  poate  e  diferit  si  mai  rentabil  ca-n  spania.
Da domnul abeja,vorbim aici la Almeria,ma suni cand ajungi aici sa ne putem intalnii,te astept sa vii ai promis,multumesc.

AndreiRN

Citat din: gaby de apit
Citat din: AndreiRN
Citat din: gaby de apit
1. AndreiRN, ce ai cu mine?
5. Da, lasa-mi numarul si te voi suna.
Sunama,te rog frumos: +34642279909
Am sunat si a raspuns o voce feminina.
Gaby se numea.
Mi-a multumit pt jigniri si eu i-am spus "Cu placere".
Are 10 stupi, din spusele ei, si doreste sa aiba mai multi.
Cata experienta si cunostinte are fiecare va trage concluzia personala dar este aici sa comunice si poate sa invete si poate sa invatam si noi ceva nou.

valy_cot

As mai dori sa mai aud pareri pro si contra despre acest stup, care mai foloseste asa ceva?  Sau ceva imagini?
Tel 0766615731


teinegru64

Layens 12 rame+cat1/1cu 10 rame

teinegru64


abeja

Ce  secretosi  mai  sunteti,nu  vreti  sa  ziceti stilul  de  lucru cu  acest  stup.Poate intr-o  zi  o  sa aveti  nevoie  de ceva si  o  sa  zic ,nu  stiu.Anuntul  nu  mai  este  valabil.

stefan1

D-le Abeja, in Romania nu sunt multi stupari care folosesc acest tip de stupi si nici eu nu recomand, pentru ca este greu sa inoti contra curentului. Adica echipamentele apicole de la rame, funduri, podisoare , faguri artificiali etc sunt pe formatul dadant sau multietajat. Mai mari dificultati ai avea daca vrei sa vinzi stupi sau rame cu albine, pentru ca sunt putini care ar fi amatori sa cumpere, daca ei au alt tip de stupi. Asa ca nu din rea vointa nu va raspunde cineva. Este totusi inca sezon apicol si oamenii sunt mai ocupati. In Spania stiu ca sunt unele regiuni unde stupii Layens sunt majoritari, pana la 80% din totalul stupilor. Probabil pe saiturile spaniole de specialitate ati gasi mai multe informatii despre acest tip de lada, si mai aplicate la conditiile locale (clima si mai cu seama rasa de albine, care cred ca acolo este alta, cu alta dezvoltare si comportament).
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)


teinegru64

Stefan are dreptate,dar eu daca ar fi sa incep o investie in apiculura pe acest tip de stup as merge.Tot ce construiesc acum este Layens cu magazine.In toamna voi face un tip de lada layens pe care o consider ,,perfecta" pentru o ferma de 800-1000 de stupi.Intradevar inceputul este greu, dar satisfactiile vin repede si tot atat de repede se uita si inceputul.Nici acum, la terminarea sezonului, nu pot sa-mi explic de ce la acest tip de stup productia de miere a fost dubla fata de ceilanti stupi(a fost mai mult decat dublu dar fiind..... si pescar ,risc sa nu fiu crezut).Si acum imi pare rau ca nu am facut acest stup acum 15 ani,de atunci mi-a incoltit in minte ideea,dar de frica STAS-urilor am tot amanat.Acum este mai simplu, pana si fagurii artificiali care nu se incadreza nici  macar in STAS-ul Layens original ii pot face la baietii de la Apirom.