Proiecte de Lege pt. modificarea Legii apiculturii nr.383/2013

Creat de romikele, Mai 04, 2015, 01:55:07 PM

« precedentul - următorul »

oroles

Mi-ar placea mai mult daca s-ar reglementa mai bine practica cupajarii. Ce raționament justifica aceasta practica? E clar ca se amestecă un produs slab calitativ cu ceva mai bun calitativ si rezulta ceva mediocru. Eu cand mananc miere din comerț am arsuri la stomac.

Amenzile sunt prea mici. Sancțiunile propuse sunt insuficiente.  Sigur nu vor reduce fenomenul. 

Determinarea mierii falsificate e usor de facut. Se poate face acest lucru si intr-un laborator de chimie dintr-o scoala. A se citi "Albinele si produsele lor" de Alexandru Marghitas. Laboratoarele Intertek sunt necesare pentru a vedea daca un produs e bio sau nu. Am mai vorbit despre faptul ca achizitorul roman cumpara miere convențională de la apicultori (cel putin asa li se spune apicultorilor) si este vândută ca miere bio in Germania.  Poate era  bine sa se faca ordine si in procesul de achizitie si in modul de facturare.  Cu o floare nu se face primavara!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

daniel.arad

   Nu ar fi trebuit sa se mentina cum a fost in propunerea initiala a Legii Apiculturi si faptul ca autospecialele apicole care sunt inmatriculate pe persoana fizica nu trebuie sa aiba tahograf ?