Ce planta este?

Creat de gore, Iulie 07, 2009, 01:13:11 AM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Eu am facut poza la inceputul lunii iunie, cand eram cu stupii la amorfa! Intr-adevar, iarba sarpelui era la inceputul infloririi, insa nu analiza doar floarea, ci si frunzele si tulpina.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

livulik

nu stiu daca a mai fost discutata planta din imagini, tot ce stiu ca este f cautata dimineata de catre albine (pt polen) si este inflorita in aceasta perioada!

RazvanTi

popular ii zice cornet.
are si un aport bun de nectar.
stiintific nu stiu...
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

im0rtel

aceasta planta agatatoare se numeste VOLBURA sau popular rochita randunicii .

denumirea de "cornet" este o noutate pentru mine.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Volbur%C4%83

relutu

imortel cred ca ati incurcat ambalajele,planta din imagini nu este bagatatoare,ci este un fel de arbust,deci nu este Volbura.

im0rtel

prietene nu am incurcat nimic . mi-am exprimat parerea . poate ajuta, poate nu. daca gresesc asta e. era excelent daca se puneau niste poze mai clare si se dadeau detalii de genul : e sigur arbust  sau e agatatoare... ceva mai mult decat 3 poze facute cu telefonul mobil.

relutu

Eu am spus ca nu este Volbura ca am vazut asa ceva la un vecin,dar nu stiun exact cum ii spune,iar volbura o cunosc destul de bine,exclus a fi volbura.


livulik

Datura este!
Citat din: delorin I din Septembrie 14, 2013, 11:37:44 PM
Eu cred ca este DATURA! Acea planta care poate fi folosita si ca anestezic pentru albine! Volbura sau rochita randunicii are altfel de frunze! si nu prea vezi vlbura alba decat foarte rar!
cum este planta asta folosita ca anestezic pt albine?

ce stiu eu, este ca toate partile plantei sunt toxice/periculoase pt om (atropina) dar am citit ca pt albine polenul nu este toxic...
zona unde locuiesc in bucuresti este in aria de zbor a albinelor din stupina Manastirii Christiana si in fiecare dimineata, la prima ora, florile acestui arbust sunt extrem de cautate pt polen!

MyBees.ro

Salutare,

Stie cineva cum se numeste aceasta planta? Am descoperit-o vizitata de albine toata ziua, pana seara tarziu si culeg polen si nectar. Are o perioada de inflorire foarte lunga, de cateva luni.
As vrea sa o identific pentru a gasi informatii despre potentialul sau melifer.

Multumescmy flickr  |  my facebook  |  my pinterest  |  my blog  | my YM: MyBees_ro@yahoo.com

MyBees.ro

#40
M-am luminat, nu mai e cazul.

Spor!

cleoma - http://en.wikipedia.org/wiki/Cleome

nu am apucat sa caut informatii despre potentialul melifer insa la cat de vizitata este, ar trebui sa ajute.
my flickr  |  my facebook  |  my pinterest  |  my blog  | my YM: MyBees_ro@yahoo.com

sorinma

Pe noi ne lasi in intuneric? Lumineaza-ne si pe noi....  ^:)^
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Cristel

[image][/img]As avea nevoie de ajutor din partea prietenilor apicultori in descoperirea numelui unui arbust care infloreste devreme in primavara, inainte de a infrunzi alti arbusti si este foarte intens vizitat de albine. Interesant este ca si acum, in 15 decembrie, el are frunzele verzi si este inflorit. Nu imi dau seama daca ar fi de vina canalizarea orasului, care ii tine de cald la radacina (aparent nu se vede nimic de acest fel in zona). Florile sale albe degaja un frumos si intens miros de iasomie. Nu stiu cum sa-l inmultesc, l-am "despuiat" de cateva crengute din care am incercat sa fac butasi dar sansele de reusita sunt aproape nule... :hi:
Frunzele sunt simetrice, usor ovoide, dispuse in general langa florile albe care au 2 sepale si 2 sau 3 petale albe. Pistilul este multiplu. Nu stiu cum sa atasez poza pentru a fi mai clar in solicitare. Multumiri anticipate!
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

relutu


tassevasi

Citat din: Cristel din Decembrie 20, 2013, 12:16:02 AM
[image][/img] Nu stiu cum sa atasez poza pentru a fi mai clar in solicitare. Multumiri anticipate!

Pai jos  unde scrie  (atasamente  si alte ob.)  apesi  si-ti cere  sa alegi  fisierul  unde ai tu poza (trab sa sti exact unde ai poza) , ce are un numar pt identificare, apesi pe nr  respectiv  ,vezi   ca trece mai jos si dai open , se muta in  postarea ta , daca  vrei mai multe , te duci jos  mai dai clic  si alegi alta poza  si tot  asa .