Natural si Bio

Creat de dragos2006, Octombrie 18, 2007, 03:29:31 AM

« precedentul - următorul »

PricopArthur

Drone,
ma bucur sa vad ca nu mai esti asa caustic. Iti inteleg verticalitatea, dar de multe ori trebuie sa iei de la oameni partea lor pozitiva. Si stuparii in genere stau bine la capitolul acesta.
Perfect ar fi ca toti sa lucram bio, cu atat mai mult cu cat majoritatea ne apropiem de aceasta miere (asa cum au spus altii inaintea mea).
In genere, in Romania dupa revolutie agricultura este bio, ca romanul nu mai are bani sa trateze sau sa ingrase terenul.
Stii, il inteleg si pe Tica. Cum ar fi sa spuna ca un fermier lucreaza bio, unde merg multi stupari bio, si printre ei sa vina si cineva cu stupii netratati, sa-i umple de paduchi si alte boli. Ori pierd stupii, ori se lasa de bio.
sa aflam informatii de la stupari e greu. Care este autoritatea care se ocupa de stuparitul bio? De acolo ar trebui sa luam informatiile. Exact ca si o lege. Nu o iei din ziar ci din Monitorul Oficial.
Miere multă şi inimă curată!

D006

Dna,Dsoara Oana,
Dupa cite mi-am putut da seama urmarind site-urile romanesti sint f putini care cunosc apicultura biologica si cred ca sint ff putini care s-o si explice. asa ca nu cred ca o sa aveti succes.Poate pe email sa aveti mai mult succes.Politetea obliga la un raspuns asa ca cred ca daca apelati la drone v-ar putea cred macar indruma.
Sanatate

D006

lazile ce leam facut leam vopsit cu vopsea pe baza de apa si sper sa trec si eu anul asta la bio
ramele ce leam facut anul trecut si acum doi ani sunt cu sirma de inox si cu foita de la bio

tica

daca faci si o cerere de aderare sa-r putea ca in toamna sa ai si prima inspectie.mult succes

D006

sper daca ma ajuta altii?

tica

ce fel de ajutor iti trebuie?

D006

sa vorbeasca cu domnul  silviu de la bio

milu56

Nu cred ca e cazul sa facem haz de necaz.Stim cu toti ca stuparitul in Romania e pus in panta.Ce am putea noi sa facem sa nu dispara cu totul.Sa avem o colaborare serioasa in acest domeniu.Cu sfaturi , cu lamuriri , pana si cu vizite unu la altu, si sa ne ajutam unu pe celalalt.Hai sa luam un exemplu tiganii cum colaboreaza ei.Daca intri intrun sat de tigani si incepi sa ii jignesti nu stiu cum mai iesi de acolo.Asta inseamna ca sunt uniti.Noi sa fim in primul rand pentru a avea stupii cat mai multi, cat mai putearnici si cat mai sanatosi. Sa lasam bio si ecologismul la o parte.In al doilea rand dupa ce vom reusi sa avem stupii puternici si sanatosi sigur vom avea si miere si cand avem multa miere ne putem permite luxul sa o vindem si mai ieftin si  asa vom putea sa ne schimbam situatia asta de nesiguranta si de salivare privind tot timpul la altii si murmurand ca sunt avansati, etc. Orice inceput este greu asta o stim dar sa mai stim inca ceva ca si pentru albina este greu sa munceasca dar munceste.Daca vom incepep cu vointa si curaj vom avea un sfarsit inbucurator.Nu are mare importanta ce tipuri de lazi avem important e sa avem stupii sanatosi si puternici.Ca sa fie sanoatosi nu trebuie sa scrie "bio" pe stup trebuie schimbati toti faguri negri si tinuti intro igiena impecabila, verificati de varooa,stim cu toti cum se verifica.Daca nu avem banii de faguri artificiali putem taia o foaie in 3 , o punem pe partea superioara a ramei si resu o construieste albina.Daca face puiet de trantor il scoatem dupa ce e capacit cu toti parazitii varooa. Hai sa avem succes

milu56

Un apicultor care face apicultura cu dragoste si pasiune si cu umpic de efort devine de la sine ecologic nu il intereseaza diferenta de pret de la mierea normala la mierea bio. Sigur acest apicultor va deveni ecologic.

bucovineanu

Discutam zilele trecute cu un apicultor care este inscris la "bio".Imi spunea ca merge la rapita abia cand seful de ferma il anunta ca a terminat tratamentele.
L-am intrebat daca a scos miere la rapita.A zis ca nu a scos, deoarece nu era multa.A plecat la salcam si mierea de salcam a vandut-o la un pret f bun.Oare putem numi acea miere bio?

bee_lover

La noi acum inca se fac afaceri cu "bio" Sunt stupari care sunt la bio si fac si stationar dar cumpara de la altii care fac pastoral miere de salcam cu 8-9 roni si ei o predau cu 12-13. Asta da afacere!

balasbebe

La noi in general, mierea se poate numi "bio". Acolo unde nu exista poluare, este si vegetatie. Singura mare problema este in efectuarea tratamentelor cu varachet. Daca s-ar face tratamentul cu acizi, nu am mai avea nevoie de nici un certificat. Deocamdata nu analizele cgimice, stau la baza mierii bio, ci hartiile. Sunt si firme serioase, care se respecta, dar acestea sunt putine.

D006

Domnul balasbebe va rog frumos sa descrieti ''scula'' care o aveti postata in fotografia de pe forum Va multumesc !

D006

Programul BIO pe hartie.Urmareste sa nu contine antibiotice mierea predata.In restul totul este o minciuna.Cine poate urmarii unde umbla in pastoral stuparul?Dar stuparul unde umbla poate sa cunoasca ca in raza de 3km nu au fost tratate cu nici un fel de pesticide,sau cu ingrasaminte chimice,sau nu se afla nici o fabrica care polueaza atmosfera.Defapt cei in program bio nu au voie sa faca pastoral.Poate unii respecta aceasta interdictie si atunci asa se explica ca cumpara miere conventionale si preda ca bio.Deci minciuna au mostenit de la comunistii.Cine a inventat acest program bio bazata pe minciuna?.Orunduire comunista a fost bazata pe minciuna deaceea sa prabusit.Consider ca nici acest program bio bazata pe minciuna  nu o sa aiba viata durabila.
Neamtu care vine si face inspectie nu stiu ce fel de facultate are,sau nici el nu crede ce face.

D006

Lucrez si invat de la un stupar de 64 de ani care nu are multi stupi dar ce are este 100% bio.
Nu a folosit niciodata niciun tratament si nu a hranit albinele cu nimica.
Cutiile si le face singur si la baga in apa cu sare 24 de ore dupa care le usuca si le vopseste in cateva straturi.
Pana si cutiile vechi cand sunt goale le baga in saramura si la soare.
Stupi sunt amplasati la umbra sub niste stejari si daca unul nu prospera schimba regina si atat.
Da, lucreaza inca la nivel de hobby dar asta este de fapt.