Pesticide

Creat de apiardelean, Ianuarie 16, 2011, 09:14:07 PM

« precedentul - următorul »

apiardelean

Socot ca in toata lumea pesticidele joaca numele de daunatori.
Sa spunem sa ne fereasca Dumnezeu sa prindem vremurile acestea prezentate in film si sa fim obligati sa polenizam cu mina in locul albinelor.
Filmul scurt prezentat este extras din filmul lui Doug Shultz ( USA 2007) intitulat" " Le silence des abeilles"mai pe romaneste "Tacerea albinelor"si a fost prezentat cu ocazia Saptaminii fara pesticide 2008.
Intr-una din regiunile Chinei unde datorita folosirii pe scara mare a insecticidelor si pesticidelor albinele au disparut iar agricultorii s-au vazut sa polenizeze livezile de peri cu mina.

STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

crombra

Cand am vazut prima data acest documentar pe National Geografic (cam acum 2-3 ani) mi s-a parut o adevarata nebunie sau cum ar zice un prieten de-al meu: MUNCA DE CHINEZ BATRAN! Din nefericire asta este finalitatea atunci cand intervin pesticidele. :redcard:
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

ANITEI

Am in apropriere in jur de 100 de hectare de pomi fructiferi. I/am contactat pe proprietari si mi/au spus ca stropesc cu ceva astringent in perioada infloririi.Mai mult nu stiu sa/mi spuna.Stie cineva care a mai fost la pomi fructiferi ce precautii trebuiesc luate , daca e suficient sa inchizi stupii in ziua stropirii sau altceva?
'' Pot totul in HRISTOS , care ma intareste.'' Filipeni 4:13

apiardelean

Interviul lui Tom Theobald
Tom Theobald a fost  responsabil pentru prezentarea faptul că SUA Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA) a dat licenta firmei Bayer pentru folosirea insecticid sistemic clotianidin, desi dovezile sint ca insecticidul este extrem de toxic pentru albine.....
Asemenea interviuri sint multe care vorbesc despre pesticide.



Vedeti aici interviul lui Phil Candler la adresa:

http://biobees.libsyn.com/interview-with-tom-theobald-bees-pesticides-and-the-corporate-mind



STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

pharaonu75

Filmul intreg poate fi vizionat aici!

Silence of the bees

[jwp=425,344,image]http://apiardeal.ro/video/PBS_Nature_-_Silence_of_the_Bees.flv[/jwp]
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Obombo

Dupa ani de zile de acuze, reclamatii si polemici, EFSA a recunoscut, cu juma' de gura, ca neonicotinoizi reprezinta un pericol pentru albine:
http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/130116.htm

mape 48-petru manea

Albinele ar putea dispărea
Yahoo! NewsDe Ionuț Fantaziu | Yahoo! News – 11 ore în urmă

    E-mail
    Recomandare
    Tweet
    Imprimare

    Amenințare există de câțiva ani, iar pericolul cel mai mare este legat de anumite pesticideVizualizare foto

    Amenințare există de câțiva ani, iar pericolul cel mai mare este legat de anumite pesticide

Specialiștii în apicultură spun că albinele ar putea dispărea în următorii ani dacă nu se iau imediat măsuri de protejare. Potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, această amenințare există deja de câțiva ani, iar pericolul cel mai mare este legat de anumite tipuri de pesticide, în special de cele denumite neonicotinoide, care se folosesc în Europa pentru culturile de porumb, floarea soarelui și bumbac.

Comisarul european pentru Sănătate și Protecția Consumatorilor, Antonio Borg, spune că Uniunea Europeană ar putea lua unele măsuri pentru a limita folosirea respectivelor pesticide. Comisia Europeană a făcut deja o propunere prin care dorește ca pesticidele dăunătoare să nu fie folosite pentru o perioadă de cel puțin doi ani, iar o decizie urmează să se ia în următoarea perioadă.   

Această problemă nu este doar în Europa, ci și în America de Nord, acolo unde același fenomen, denumit Colony Collapse Disorder, ar putea duce la dispariția albinelor. Potrivit specialiștilor, aceste probleme au început să apară în urmă cu aproximativ șase ani. S-a observat că pesticidele folosite în exces în combinație cu o creștere a temperaturilor au dus la scăderea alarmantă a albinelor.   

Organizația Greenpeace acuză faptul că ,,unor companii multinaționale, cu bugete mari, care au investiții importante în domeniul agriculturii li se permite prea mult și trebuie să oprească folosirea intensivă a produselor chimice".  De partea cealaltă, firma care produce pesticidele spune că nu există dovezi clare și că neonicotinoidele nu reprezintă un pericol pentru albine.

Reprezentanții UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu) spun că aproximativ 85% dintre principalele culturi de pe continentul european depind de polenizarea insectelor, în principal a albinelor. Albert Einstein spunea că ,,dacă albinele ar dispărea de pe pământ, omul n-ar mai trăi mai mult de patru ani".
Urmărește Y! News pe Twitter, Găsește-ne pe Facebook


Tamu

Mierea   de   calitate   e   scumpă!    /    Dar   mierea   scumpă   nu   e   întotdeauna   de   calitate!

johnysibiu

Principalii vinovati se numesc PONCHO si GAUCHO.

Sunt interzisi in UE dar la noi zburda liberi prin holdele de Floarea soarelui. Cei care au fost anu asta la floare iar in toamna au inchis multe urdinise  stiu ce vorbesc

Eugen B

Am auzit si eu de pesticidele respectiv din ceva documentare. La noi in tara se poate orice. Pe viitor cine stie cate albine vor mai fi

johnysibiu

Li se face o reclama desantata pe toate site-urile destinate agricultorilor ce cultiva porumb si floarea soarelui.

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde


stefan1

  Articolul nu-i deloc incurajator. Stuparii lupta cu producatori agricoli cu mult mai mare putere financiara si sustinuti de producatorii de pesticide. Coducerea marilor asociatii de fermieri sunt ei insisi detinatori de mari ferme si deci direct interesati de tratamente cat mai ieftine, netinand cont de consecintele pe termen lung.
  Ce am mai inteles:
- se spune ca actualmente tratarea semintelor este facuta de multe ori de catre fermieri, care nu au capacitatea de dozare optima a acestor pesticide deosebit de puternice, deci superdozarea este foarte posibila
- se propune tratarea semintelor in centre specializate, dar asta va duce la folosirea semintelor tratate si in zone unde tratamentele nu s-ar justifica (se zice ca sudul tarii este innfestat cu ratisoara, dar seminte de porumb se folosesc in toata tara)
- se cer derogari in continuare pentru utilizarea neonicotinoidelor, in acest timp cautandu-se o reevaluare a efectelor lor (dar nu in favoarea stuparilor ci din contra), spunand ca se reevalueaza efectele utilizarii acestor pesticide strangand rapoarte de la institutii, organizatii neguvernamentale si guverne. Ori este clar ca ponderea institutiilor care se ocupa de albine sau insecte in general, este mult mai mica decat a organizatiile si asociatiile agricole.
- zic ca la nivel european, in 2016 sau 2017 se asteapta o decizie definitiva despre viitorul acestor pesticide.
  As vrea aici un comentariu: In mod pervers s-a propus ca in UE sa se faca o reevaluare a efectelor neonicotinoidelor dupa doi sau 3 ani de interzicere a lor. Daca in aceasta perioada de neutilizare, situatia albinelor nu s-a inbunatatit, inseamna ca nu ele sunt cauza declinului albinelor. Aceasta este o abordare gresita. Dupa o perioada mare de utilizare a acestor pesticide in Vest, solul si natura in general sunt puternic contaminate si revenirea la normal necesita o mult mai mare perioada. S-au dat cam acum o luna pe forum doua videoclipuri pe care acum nu stiu unde sa le caut; in unul din ele se vorbea ca timpul de injumatatire in sol a neonicotinoidelor este intre 6 luni si 20 de ani, in functie de sol, clima si tipul concret de neonicotinoid folosit! Sa zic ca acest timp de injumatatire ar fi de doar 2 ani. Asta ar insemna ca dupa 10 ani de astfel de tratamente, in sol avem deja o concentratie de pesticid chiar mai mare (prin cumulare) decat doza care s-ar da anual. E clar ca toata vegetatia care creste pe acele soluri va contine otrava inca multi ani dupa incetarea administrarii. (V-am mai spus ca la noi, tratamentele contra gandacului de Colorado nu mai erau necesare la o cultura dupa porumb tratat cu neonicotinoide! Ori gandacul de Colorado are o adaptabilitate foarte mare la tratamente, chiar la DDT a inceput sa reziste, dar nu si la aceste otravuri!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)