se va impozita apicultura..??

Creat de bio, Ianuarie 21, 2013, 07:09:05 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Intrebare ..


Un grup de persoane dintr-o asociare isi vand singuri propria miere unde pot si ei , statul impoziteaza la gramada profitul realizat de acel grup de persoane nu e asa ?


Apoi acelasi stat vine la mine subsemnatul gigel si ma mai impoziteaza inca o data, ce facem aici impozitam de doua ori aceasi activitate ?

caesar

Eu nu sunt lamurit la o treaba: sunt PFA si la vara primesc transa 3 la 141; din aceasta transa trebuie sa platesc 16 % plus CAS ?
Eu anul trecut am completat ca prostu declaratia 200 si am trecut la venituri toata transa 2 de la 141 si acum m-am trezit ca am decizie de impunere pe 2013 vreo 13 milioane (16 % + CAS) impartiti frumusel pe 4 trimestre.
Anul asta inseamna sa nu-i mai declar pe cei din transa 3 ?
In declaratia 200 ar trebui sa trec doar diferenta dintre castigul pe mierea vanduta pe borderou de achizitii cu factura si cheltuielile efectuate ?
Oare tampitii astia impoziteaza si transele 141 ?
Nu sunt lamurit deloc...

romikele

Veniturile din fonduri europene se contabilizeaza, dar nu se impoziteaza.

PACO

Citat din: caesar din Aprilie 02, 2013, 11:14:51 PM
Eu nu sunt lamurit la o treaba: sunt PFA si la vara primesc transa 3 la 141; din aceasta transa trebuie sa platesc 16 % plus CAS ?
Eu anul trecut am completat ca prostu declaratia 200 si am trecut la venituri toata transa 2 de la 141 si acum m-am trezit ca am decizie de impunere pe 2013 vreo 13 milioane (16 % + CAS) impartiti frumusel pe 4 trimestre.
Anul asta inseamna sa nu-i mai declar pe cei din transa 3 ?
In declaratia 200 ar trebui sa trec doar diferenta dintre castigul pe mierea vanduta pe borderou de achizitii cu factura si cheltuielile efectuate ?
Oare tampitii astia impoziteaza si transele 141 ?
Nu sunt lamurit deloc...

cei de la fisc imopziteaza ceea ce tu scrii acolo, daca ai scris la rubrica care nu trebuie nu stiu cine e tampitul.

costoiuaurel

Pentru cei interesati de subiect...si se incadreaza in "Patul lui Procust" pentru cine stie...... Pun in detail nu  in atasament

Declaraţia 221 pentru anul 2013 - documentar fiscal

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vâlcea informează că a fost aprobat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 476/2013 pentru modificarea OPANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările ulterioare.
În documentarul fiscal de mai jos, prezentăm informaţii utile pentru completarea şi depunerea formularului 221 ,,Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit".
 
Venituri care se declară  prin D 221

Au obligaţia depunerii formularului 221 ,,Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit" persoanele fizice care realizează, în mod individual, venituri din România, din activităţi agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, provenind din:
- cultivarea produselor agricole vegetale;
- exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea;
- creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală.
În D 221, modulul III ,,Date pentru stabilirea venitului impozabil" sunt prezentate categoriile de produse vegetale şi animale care cuprind suprafeţele de teren/numărul de capete de animale şi familii de albine până la care venitul este neimpozabil.
Grupele de produse animale pentru care venitul se stabileşte pe baza normelor de venit sunt definite după cum urmează:
1. vaci şi bivoliţe (vaci - femele din specia taurine care au fătat cel puţin o dată; bivoliţe - femele din specia bubaline care au fătat cel puţin o dată);
2. ovine şi caprine: (oi - femele din specia ovine care au fătat cel puţin o dată; capre - femele din specia caprine care au fătat cel puţin o dată);
3. porci pentru îngrăşat - porci peste 35 de kg, inclusiv scroafele de reproducţie;
4. albine - familii de albine;
5. păsări de curte - totalitatea păsărilor din speciile găini, raţe, gâşte, curci, bibilici, prepeliţe.
În cazul în care, activitatea agricolă pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit se desfăşoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, obligaţiile declarative revin asocierii şi se îndeplinesc de către asociatul care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor asociaţiei faţă de autorităţile publice.
Veniturile din activităţi agricole pentru care nu au fost stabilite norme de venit se supun impunerii potrivit prevederilor Capitolul II «Venituri din activităţi independente» de la Titlul III ,,Impozitul pe venit" din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
Important! Veniturile obţinute din valorificarea produselor provenind din activităţi agricole în altă modalitate decât în stare naturală reprezintă venituri din activităţi independente şi se supun regulilor de impunere proprii categoriei respective.
Veniturile din activităţi agricole determinate pe bază de norme de venit, realizate din exploatarea bunurilor (suprafeţe destinate producţiei vegetale/cap de animal/familie de albine) deţinute în comun sau în devălmăşie de proprietari, uzufructuari sau de alţi deţinători legali, înscrişi într-un document oficial, se atribuie proporţional cu cotele-părţi pe care aceştia le deţin în acea proprietate sau contribuabilului care realizează venituri din activităţi agricole, în situaţia în care acestea nu se cunosc.
În cazul persoanelor fizice pentru care nu a fost finalizată procedura succesorală, veniturile corespunzătoare suprafeţelor destinate producţiei vegetale/cap de animal/familie de albine, se atribuie contribuabilului care realizează venituri din activităţi agricole.
 
Contribuabili care nu au obligaţia depunerii declaraţiei

Nu au obligaţia depunerii D 221:
- persoanele fizice/membrii asocierilor fără personalitate juridică ce deţin cu orice titlu suprafeţe de teren destinate producţiei agricole, pentru cele necultivate, pentru cele cultivate cu plante furajere graminee şi leguminoase pentru producţia de masă verde precum şi pentru păşuni şi fâneţe naturale, destinate furajării animalelor deţinute de contribuabilii respectivi, pentru care venitul se determină pe baza normelor de venit şi a celor prevăzute la art. 72 alin. (2) din Codul Fiscal;
- contribuabilii arendatori, care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor supuse impunerii potrivit prevederilor Cap. IV ,,Venituri din cedarea folosinţei bunurilor" Titlul III ,,Impozitul pe venit" din Codul Fiscal;
- contribuabilii care obţin venituri din activităţi agricole şi îşi desfăşoară activitatea în mod individual, în limitele neimpozabile prevăzute la art. 72 alin. (2) din Codul Fiscal;
- contribuabilii care obţin venituri din exploatarea bunurilor (suprafeţe destinate producţiei vegetale/cap de animal/familie de albine), deţinute în comun sau în devălmăşie şi sunt atribuite de proprietari, uzufructuari sau de alţi deţinători legali, înscrişi într-un document oficial, proporţional cu cotele-părţi pe care aceştia le deţin în acea proprietate în limitele neimpozabile prevăzute la art. 72 alin. (2) din Codul Fiscal;
- contribuabilii care realizează venituri din cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea; creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală şi pentru care veniturile din activităţi agricole sunt impuse pe bază de normă de venit după data de 25 mai a anului fiscal în care s-a produs evenimentul pentru veniturile realizate după 25 mai şi până la sfârşitul anului fiscal respectiv;
- persoanele fizice care desfăşoară activităţi agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică.
 
Termen de depunere

Declaraţia se depune la organul fiscal competent, la următoarele termene:
- până la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul în curs, privind suprafaţa cultivată/cap de animal/familie de albine deţinută/deţinut la data declarării. În cazul contribuabililor/asocierilor fără personalitate juridică care depun cu întârziere declaraţia pentru anul în curs, după data de 25 mai, informaţiile cuprinse în declaraţie vizează suprafeţele cultivate/capetele de animale/familiile de albine deţinute la data de 25 mai;
- ori de câte ori contribuabilul constată erori în declaraţia depusă anterior, acesta completează şi depune o declaraţie rectificativă, situaţie în care se va înscrie ,,X" în căsuţa prevăzută în acest scop.
Atenţie! În cazul în care intervin modificări privind structura suprafeţelor destinate producţiei agricole vegetale sau numărul de capete de animale/familii de albine, declaraţia rectificativă se depune până la data de 25 mai a anului fiscal de raportare, iar informaţiile cuprinse în declaraţie vizează suprafeţele cultivate/capetele de animal/familiile de albine deţinute la data depunerii declaraţiei rectificative.
Modificarea structurii suprafeţelor destinate producţiei agricole vegetale sau numărului de capete de animale/familii de albine, intervenite după data de 25 mai nu conduce la ajustarea normelor de venit, respectiv a venitului anual impozabil.
 
Organul fiscal competent pentru depunerea D 221

1. În situaţia în care activitatea se desfăşoară în mod individual, declaraţia se completează în două exemplare:
- originalul se depune la:
a) organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
b) organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit, pentru ceilalţi contribuabili persoane fizice.
- copia se păstrează de către contribuabil sau de împuternicitul/ curatorul acestuia.
2. În cazul în care activitatea se desfăşoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, declaraţia se completează în două exemplare:
- originalul se depune la organul fiscal la care asocierea este luată în evidenţă fiscală;
- copia se păstrează la domiciliul fiscal al asocierii, împreună cu celelalte documente privind activitatea acesteia.
 
Depunere

Declaraţia 221 este pusă la dispoziţie gratuit:
- se completează de către contribuabili sau de către împuterniciţii acestora, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, toate datele prevăzute de formular.
- se depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.
Data depunerii declaraţiei este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.

Kov iulian

Am urmatoarea intrebare .

Ce se intampla daca nu depunem acest forumular pana pe 25 mai ?
Daca astepam si intre timp se voteaza acele modificari si se ridica acea marja de la 50 la 75 familii, daca vom primi somatii de la fisc vor mai fi valabile din moment ce legea se va fi modificat ?

Apropo ieri am scuturat o familie fiindca mi sa trantorit ( am lada ca dovada si ramele )

Daca ma supar si dinadins scutur in fundul curti inca o familie sau doua mai slabute, apoi chem medicul veterinar sa constate pierderile suferite?

Kov iulian

Sau poate platesc acel impozit dar nu romaniei ci tarilor care imi protejeaza interesele .

http://www.greenpeace.org/romania/ro/campanii/agricultura-sustenabila/romania-a-pus-gand-rau-albinelor/

Desi sunt plati de noi contribuabili romani se pare ca domni de la conducerea tari, apara interesele firmelor de afara ce distribuie si produc pesticide .

marius_vfp

#382
iulian traim in tara tuturor posibilitatilor , deci daca esti la limita parerea mea e sa mai scuturi ceva rame prin curtilor vecinilor , eventual cu tot cu cutii ,asa o vreme cat trece controlul. eu sunt de parere ca romanu e inventiv si o sa poata ocoli legea cat mai mult dar si corect sa le dea peste nas celor care au gandit-o doar in interesul unora si nu al apicultorului. in rest suntem niste SCLAVI  cu drept de vot si legi "bine gandite"
spor


RUSINE sa-i fie acelui individ mizerabil ROMAN care a votat impotriva INTERZICERII CELOR 3 SUBSTANTE . RUSINEEEEEE
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

Citat din: Kov iulian din Aprilie 30, 2013, 10:51:51 AM
...
Desi sunt plati de noi contribuabili romani se pare ca domni de la conducerea tari, apara interesele firmelor de afara ce distribuie si produc pesticide .

Monsanto stie cel mai bine... insa acum vad ca nici Bayer sau Syngenta nu stau degeaba si recruteaza politicieni, care pentru cativa arginti ar vinde-o si pe ma-sa!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

Am cerut celor de la greanpeace daca stiu sa ne prezinte numele acelor Domni ca sa ii putem "felicita" si sa ii tinem minte la urmatoarea votare .

marius_vfp

daca s-ar face un referendul cu persoanele pe care vrem sa le excludem din parlament ar fi super , va trebui sa iau tusiera cu mine in cabina de vot =)) =)) =)) =))
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

romikele

Ce e greu de aflat acele nume, nu se stie cine conduce agricultura romaneasca?

evulet78

Azi am citit urmatorul articol http://www.agrointel.ro/7876/se-schimba-iar-impozitarea-agricultorilor/
Se pare ca la senat pentru apicultura s-a decis impozitarea incepand cu 75 familii de albine si o norma de venit de 40 lei.
Dar "dansul" inca nu s-a terminat. :nono:
miere de albine - Un proiect personal ce poate se va dezvolta.
miere bucovina pe google+
miere bucovina pe facebook

pharaonu75

Pai asta era propunerea de modificare a legii, pentru a nu afecta fermele de semi-subzistenta (masura 141), unde in anul 5 trebuie sa ajungi la 75 de stupi!

Reducerea normei de venit la 40 lei/stup este bine-venita. De asemenea, este bine-venit si faptul ca este norma unica, fie ca ai 100 sau 1000 de stupi. In felul asta impozitul va scadea chiar si de 2,5 ori.
Pentru fiecare stup (care trece peste numarul de 75 stupi neimpozabili) se va plati 6,4 lei impozit si 2,2 lei sanatate. Deci 8,6 lei anual.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

Hotararea Senatului e binevenita dar inutila, cat timp onor Parlamentul s-a opus masurii.
Adormitii natiunii sunt inamicii apiculturii  :zzz: