Produse noi-Bonfeed

Creat de dumitriu, Ianuarie 11, 2015, 11:17:13 AM

« precedentul - următorul »

Constantin_MH

Citat din: dumitriu din Ianuarie 19, 2015, 01:43:09 PM
E foarte greu de deosebit la acest moment care sirop e obtinut din sfecla si care din trestie.

Nu este greu deloc! Se vede foarte clar la invertirea prin metoda clasica cu acid citric. La siropul facut cu zahar din sfecla, procesul de invertire are loc normal, cu spumare abundenta timp de 1-2 minute. La siropul facut cu zahar din trestie, spumarea este foarte redusa si practic nu poti sa-ti dai seama daca inverirea a avut loc. Folosesc cel putin 2 tone de zahar pe an si am facut zeci de experimente. Concluzia pentru mine este clara!
Pentru siropul neinvertit este bun si zaharul din trestie.
M-am 'fentat' si cu o tona de zahar la sac de la Agrana(Scria pe sac Made in EU!!). Coronita este OK.
Cu zaharul de la Bod, Ludus, Oradea nu am avut probleme la invertire.
Produsele prezentate sunt sigur ca sunt de calitate, dar pentru mine este este mult mai avantajos sa-mi prepar singur produsele pentru stimulare din materie prima verificata si cu un cost final mult mai redus.

bio

#61
Citat din: dragos2006 din Ianuarie 18, 2015, 10:33:06 PM
Pe piata hranei de albine am vazut o groaza de maclavaisuri care pentru a lua ochiul nepriceputului (pinguinului ) erau ingrosate cu zaharuri nedigerabile de albina . Aveti mare grija ce cumparati , ce este vascos si dulce nu inseamna ca este si eficient la albine ..... .

Sa inteleg ca din aceasta cauza, nu ai mai dat acel "sirop de fructoza", care il dadeai la albine acum 2-3 poate 4  ani in urma ...??

..l-ai dat cu o frenezie iesita din comun, il laudai intens din ce retin eu,...apoi nu l-ai mai folosit,....nici o vorba . ..

mosunick

Citat din: Constantin_MH din Ianuarie 19, 2015, 06:19:02 PM
Citat din: dumitriu din Ianuarie 19, 2015, 01:43:09 PM
E foarte greu de deosebit la acest moment care sirop e obtinut din sfecla si care din trestie.

Nu este greu deloc! Se vede foarte clar la invertirea prin metoda clasica cu acid citric. La siropul facut cu zahar din sfecla, procesul de invertire are loc normal, cu spumare abundenta timp de 1-2 minute. La siropul facut cu zahar din trestie, spumarea este foarte redusa si practic nu poti sa-ti dai seama daca inverirea a avut loc. Folosesc cel putin 2 tone de zahar pe an si am facut zeci de experimente. Concluzia pentru mine este clara!
Pentru siropul neinvertit este bun si zaharul din trestie.
M-am 'fentat' si cu o tona de zahar la sac de la Agrana(Scria pe sac Made in EU!!). Coronita este OK.
Cu zaharul de la Bod, Ludus, Oradea nu am avut probleme la invertire.
Produsele prezentate sunt sigur ca sunt de calitate, dar pentru mine este este mult mai avantajos sa-mi prepar singur produsele pentru stimulare din materie prima verificata si cu un cost final mult mai redus.
Ai inglobat vreodata in turte, cu prilejul invertirii si sirop de glucoza? Am vazut un film cu asa ceva, iar rezultatul final arata mai apropiat de apifonda decat de placile clasice...
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

ionel07196555

Citat din: Constantin_MH din Ianuarie 19, 2015, 06:19:02 PM


Nu este greu deloc! Se vede foarte clar la invertirea prin metoda clasica cu acid citric. La siropul facut cu zahar din sfecla, procesul de invertire are loc normal, cu spumare abundenta timp de 1-2 minute. La siropul facut cu zahar din trestie, spumarea este foarte redusa si practic nu poti sa-ti dai seama daca inverirea a avut loc.

Si eu am observat cele relatate mai sus.
Acum 2 ani am avut zahar din Germania .m am speriat cita spuma poate sa faca la invertire cu sare de lamiie.
Pot spune ca era mai fff eftin decit ce se gasea in RO la promotie .
Asa e viata aia sint mai amariti ca ROMANI.
Sigur acum e sub 45 centi,si uleiu era mult mai eftin la aia decit la noi.
Nu am auzit pe nimeni pina acum ca a fost la poarta fabrici sa ia la un pret mai mic . POLITICA

Constantin_MH

Citat din: mosunick din Ianuarie 19, 2015, 06:52:21 PM
Ai inglobat vreodata in turte, cu prilejul invertirii si sirop de glucoza? Am vazut un film cu asa ceva, iar rezultatul final arata mai apropiat de apifonda decat de placile clasice...
Nu folosesc sirop de glucoza in nicio situatie!

D006

atentie mare , nu folositi glucoza la albine ! sau in nici un caz pura sau in concentratie mare !  :wink2:

mmacreanu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2015, 08:03:35 PM
atentie mare , nu folositi glucoza la albine ! sau in nici un caz pura sau in concentratie mare !  :wink2:

dupa invertirea zaharului nu ramane fructoza si glucoza? ... totusi se da anual la albine!
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

bio

Daca la preaparea turtei BONFEED s-a folosit sirop de glucoza... cred ca s-a facut o alegere neinspirata .

Siropul de glucoza este neatractiv pentru albine , pe o scara de la 1 la 10 privind atractivitatea,... ii dau un 2 cu indulgenta .... poate in turta BONFED o fi mai atractiv.

Cred ca cei care folosesesc formularea"sirop de glucoza" o folosesc pentru produsul AGENABON 20114/A.

D006

Citat din: mmacreanu din Ianuarie 19, 2015, 08:28:53 PM
Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2015, 08:03:35 PM
atentie mare , nu folositi glucoza la albine ! sau in nici un caz pura sau in concentratie mare !  :wink2:

dupa invertirea zaharului nu ramane fructoza si glucoza? ... totusi se da anual la albine!
NU exista invertire 100% , din zahar prin invertire in casa rezulta glucoza , fructoza si zaharoza. Doar in fabrici specializare se obtine separat glucoza , fuctoza , maltoza , etc. Smecheria este ca fructoza este cea mai buna dar si cea mai scumpa.

mmacreanu

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2015, 10:04:48 PM
Citat din: mmacreanu din Ianuarie 19, 2015, 08:28:53 PM
Citat din: dragos2006 din Ianuarie 19, 2015, 08:03:35 PM
atentie mare , nu folositi glucoza la albine ! sau in nici un caz pura sau in concentratie mare !  :wink2:

dupa invertirea zaharului nu ramane fructoza si glucoza? ... totusi se da anual la albine!
NU exista invertire 100% , din zahar prin invertire in casa rezulta glucoza , fructoza si zaharoza. Doar in fabrici specializare se obtine separat glucoza , fuctoza , maltoza , etc. Smecheria este ca fructoza este cea mai buna dar si cea mai scumpa.

in cazul asta turta bonfeed nu este buna pt albine? este vreun produs care are in loc de glucoza, fructoza?
Când ești mort, nu știi ca ești mort. E greu doar pentru ceilalți. La fel și când ești prost.

dumitriu

Citat din: mmacreanu din Ianuarie 19, 2015, 10:08:37 PM
in cazul asta turta bonfeed nu este buna pt albine? este vreun produs care are in loc de glucoza, fructoza?
Nu am vazut nici un produs destinat hranirii albinelor care sa nu contina deloc glucoza.

oroles

Citat din: dumitriu din Ianuarie 25, 2015, 11:33:43 AM

Nu am vazut nici un produs destinat hranirii albinelor care sa nu contina deloc glucoza.
Apifonda contine
    83% zaharoza,
    5,5% dextroza,
    3% fructoza,
    2,5% maltoza
    8% zaharide superioare.

Unde e glucoza?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

pharaonu75

Oroles, vezi ca totalul trece de 100%! De ce? Asta ar trebui sa fie principala intrebare!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Eugen B

este 101% garantat. Oricum fata de alte turte apifonda am vazut ca albinele o iau chiar bine.

D006

Si eu tie daca esti mort de foame si iti voi da o bucata de mamaliga o vei lua foarte bine !