turatie centrifuga

Creat de dragos2006, Martie 14, 2009, 02:54:47 AM

« precedentul - următorul »

D006

Stie cineva care sunt turatiile (rot/min) la diferite centrifuge actionate electric? Probabil difera functie de diametru. Cel mai corect era sa intreb care e viteza tangentiala necesara pentru centrifugarea ramelor... dar n-ar intelege toata lumea. Stie cineva cam ce putere a motorului e necesara pentru un extractor de 24 rame 1/2 radial? Multumesc pentru orice ajutor.

crombra

Exista o corespondenta intre diametru ,turatie si puterea motorului. ccalculul este destul de laborios. Se pleaca de la cantitatea de miere dintr-o celula, tinand cont de inclinatia celulei (aprox 13grade). Se calculeaza forta necesara evacuarii mierii din celula si apoi forta centrifuga.
Teoria pentru cei interesati ,aici:
http://blossomland.com/maxant20framepow ... actor.aspx
Parerea personala :
Problema apare la pornire cand sunt mase inertiale mari. Tebuie musai un ambreiaj sau motor electric cu alimentare prin invertor ce regleaza frecventa curentului.
Un motor de 500Watt la 1500rot/min cu demultiplicarea turatiei si cu un ambreiaj simplu pe curea rezolva problema.
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

D006

Calculul de care vorbesti e pe cat de laborios pe atat de aproximativ. Hai sa fim seriosi... ca sa nu mai experimentam avem nevoie de 3 date simple de la cei ce au sau au vazut extractoare cu actionare electrica... putere motor, turatia finala, nr./tipul ramelor. Diametrul il aproximam noi. Ne poate ajuta cineva cu aceste informatii?
In caz de nevoie, daca motorul are putere mai mica decat ar fi necesar la pornire, cred s-ar putea ajuta imprimand coliviei o turatie cat mai mare manual... inainte de pornirea motorului.

crombra

Da, chestia cu pornirea manual din repaos am vazut-o intr-un filmulet cu extragerea mierii cu centrifuga cu ax orizontal de mare capacitate.
Acum vis-a-vis de calcule, viata mi-a demonstrat ca, calculele sunt importante. Chiar daca se fac plecand de la ipoteze aproximative macar vezi cam pe unde trebuie sa te incadrezi cu dimensiunile.
E drept poti lua datele de la o centrifuga gata confectionata si ai rezolvat problema.
Eu personal prefer sa calculez totul (ce vrei, deformatie profesionala).
Mierea e dulce :)  :) dar cu cata  truda amara se scoate :sad: :sad:.
                                                  
http://crombra.sunphoto.ro/

albine

http://www.safnatura.com/home.html       centrifugele produse de aceasta firma au 280 RPM  .MOTOR 220 V,80WATT.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

silviubuciuman

personal cred ca un motor de stergator de parbriz  luat de la o masina mai mare ar duce 2sau3 sau 4 rame chiar daca ar fi nevoie de ajutor la pornire

balasbebe

Eu am pus un stergator de 24 de volti de la o raba, la un cazan mare de tuica. Merge de 20 de ani, fara reparatii. Este deosebit de rezistent si puternic.