Hranire cu sirop

Creat de Batrinul, Februarie 28, 2010, 08:11:20 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

#120
Am iernat in alti ani pe sirop de zahar , si nu mi-a placut cum mi-au iesit familiile in primavara, sa le dau doar miere ma doare buzunarul , sa le dau doar zahar mie mila de ele , asa am optat pt  un compromis .(din cite stiu zaharul nu contine fructooza ,nu ? pt a suplini lipsa de fructooza din zahar le pun si putina miere , mai bine miere decit fructoza artificiala din porumb , apiinvert si toate prostiile alea ) Cititi un pic pe aici                                                                                                                          http://www.ziare.com/articole/fructoza+sirop+de+porumb                                     http://www.behealthy.sfatulfarmacistului.com/?p=712                                                        http://www.urbaniulian.ro/2009/10/22/siropul-de-porumb-avand-o-concentratie-mare-de-fructoza-produce-substante-chimice-toxice-hmf-prin-incalzire/                                                                               

POSTASUL

in aceasta perioada fac completarile de hrana  sirop 2/1 in seara asta am verificat o familie sa vad daca au tras tot si surpriza mai aveau sirop in hranitor si uitanduma in continuare ramele  care nu au puiet erau aproape pline si in mare parte capacite ,sa mai fii avut ceva cules?? :uimit:ca mi sa parut cam mult nectar in rame si de ce ultimul dat nu lau tras tot? :roll: :uimit:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

viorel_v2000

Citat din: bucovineanu din Septembrie 13, 2011, 07:30:26 PM
Daca ai cateva familii poti intradevar inverti siropul. Dar pentru 90 de familii este foarte greu sa prepari astfel de sirop. Eu am spus cum procedez. Fiecare face cum crede ca e mai bine.
Albinele mai capacesc hrana de completare pe care o primesc de acum incolo?

bucovineanu

Daca se da in fiecare zi cate 1-1,5l de sirop  zilnic pana completam rezervele, tot ce se da va fi capacit in proportie de 70- 80%

Alutus

#124
Am citit de nenumarate ori reteta oferita de raposatul Gica Romanescu, Dumnezeu sa-l odihneasca. Cu tot respectul fata de memoria lui doresc sa pun o intrebare: aceasta reteta a fost confirmata de un chimist cu specializare in produse alimentare ? Eventual poate fi confirmata de o asemenea persoana ? Pun aceasta problema deoarece eu ( ca si Marin banateanul) stiam ca procesul de fabricare este putin mai complicat. As fi bucuros daca cineva ar putea sa ofere o argumentare  solida.
Sa nu uiti Darie!

Obombo

Daca te referi la invertirea zaharului, am scris aici despre asta: buletinul apicol al lui marinlm64
Graficul care nu se mai vede acolo, este cel de mai jos.

Alutus

#126
Dupa ce am studiat mai bine postarile recomandate cred ca reteta Gica Romanescu  se confirma. Trebuie luat in considerare si timpul de finalizare a invertirii. 
Sa nu uiti Darie!

edy

      Dragi apicultori din Romania,

Deocamdata va scriu de aici din Italia, si vreau sa va felicit pentru cunostintele voastre despre apicultura in general . Hranirea albinelor in perioada de inceput de primavara sau mai bine zis de desprimavarare nu este chiar asa de simpla cum pare sau cum scriu manualele de apicultura, deoarece cum bine stiti primavara la noi in tara este de multe ori capricioasa si daca nu suntem atenti putem transforma acesta hranire fortata sau de stimulare intr-o manovra daunatoare dezvoltarii ulterioare a fam. noastre de albine.
Un salut da EDY

"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

dorindafi

acesta hranire fortata sau de stimulare intr-o manovra daunatoare dezvoltarii ulterioare a fam. noastre de albine.


  salutare edy  :hi:
ce te face sa crezi ca ceace ai afirmat e shi adevarat?
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Mechno

Siropul de zahar este transformat de catre albine in fructoza si glucoza  exact ca si in cazul nectarului care este tot un polizaharid care la randul lui tot este transformat in fructoza si glucoza ....... Aceasta scindare (transformare) a zaharozei in fructoza si glucoza (monozaharide) este realizata de catre enzimele produse de catre albine ( invertaza si amilaza).

milu56

Nu hraniti albinele cu zahar!Suna frumos si bine dar de primavara pana toamna albinele gasesc nectar in flori si polen(painea albinei)pentru o dezvoltare naturala.Acum ramane intrebarea:cati ani la rand ne bucuram de nectar pe flori in tot sezonul de primavara pana toamna?UNUL DIN SAPTE?Si asa ar fi bine si chiar mai putini,asa ca trebuie sa recurgem la stimulari,sfatul meu este sa nu ne mai pierdem timpul cu tot felul de indulcitori si tot felul de preparate si acel timp sa il folosim la organizarea munci in stupine  pentru a obtine rezultate sa complectam golurile de cules asa cum au procedat stramosii nostri folosind doar zaharul alimentar si ceaiuri si sa nu ignoram cercetarile lui C.Hristea.

popa ioan

AS VREA SA INTREB DACA APIMERA TREBUIE ADMINISTRATA ASA CUM E SAU SE DILUIAZA

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: dragos2006 din August 05, 2010, 10:28:18 PM
Citat din: AndreiRN din August 05, 2010, 07:01:57 PM
Poti hrani albinele cu sirop de zahar si ele folosind enzime naturale il transforma in fructoza/glucoza si il depune in faguri sau il consuma ca energie de zbor.
Dar poti hrani albinele direct cu fructoza care se obtine din siropul de zahar la care se adauga un acid pt a avea reactia chimica necesara.
Se poate folosi acid de baterie sau acid citric.
Astfel scutesti albina si o protejezi un pic.

Fratilor puteti sa ma injurati dar chestia cu acid de baterie dat in sirop la albine intrece orice imaginatie de stupar normal...  :uimit: :uimit: :uimit:
Uau,nu pot sa ma laud cu vechime in campul muncii dar din 2000 pana cum de cand ma ocup cu cresterea albinelor si cat am citit,informat,nu am auzit de asa ceva, acid de baterie,oare colegul Andrei ar pune o picatura de acid de baterie pe limba  :nebun:,si sarea de lamaie iti face gura punga,dar acidul de baterie....poate o incercat dansul,Pace! :coffee:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:[email protected]  http://foreverapi.sunphoto.ro/

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: bucovineanu din August 14, 2010, 03:45:17 PM
Citat din: Popescu Gheorghe din August 13, 2010, 10:49:22 PM
Se poate introduce si suc de ceapa si chiar de usturoi si de morcovi;ramane la latitudinea stuparului si la ce situatie are.
Folosirea sucului de ceapa si usturoi in aceasta perioada poate declansa furtisagul, mai ales daca siropul nu este consumat in totalitate si il prinde dimineata in hranitor.
Multumim de sfat,eu unul nu stiam de folosirea sucului de ceapa si usturoi,dar mai ales in primavara devreme ca nu-i indicat...Pace! :coffee:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:[email protected]  http://foreverapi.sunphoto.ro/

albinasebes

am dat siropul in pungi deasupra ramelor si am pus si sirop de ceapa dar nu au fost probleme de furtisag. probabil facand doar gauri mici, si fiind pe rame, il cara mai usor si nu miroase asa tare. este foarte practic si nu curge pe rame siropul. mentionez ca nu gauresc punga, albinele fac treaba asta. in schimb, acum doi ani, in toamna, am mai completat la doi stupi cu sirop in care am pus ceapa si s-a facut furtisag. greseala mea, asa, de incepator.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)