Proteina din gluten

Creat de mirea-daniell, Ianuarie 06, 2011, 02:43:21 PM

« precedentul - următorul »

mirea-daniell

Deschid aceast topic cu convingerea ca ma veti ajuta sa nu fac vreo  gogoasa.
Am tot studiat tot felul de retete cu referire la turtele proteice si am ajuns la concluzia ca proteina poate fi de mai multe feluri:
vegetala: polen , soia
animala   : lapte praf degresat, ou...
acest lucru ma dus cu gandul ca ar putea fi bun si glutenul care este un produs obtinut din grau si contine pana la 80% proteina.
Intrebarea care ma macina este daca a folosit cineva asa ceva iar daca nu sunt apicultori care sa o fi folosit atunci sa isi dea cu parerea.
Pana sa aflu parerea voastra am contacta o firma care vinde asa ceva si mi-a dat urmatoarele date despre aces produs:
maxim 77% proteina, maxim 1.4 lipide, maxim 9.55 glucide iar pretul este de 8.3 ron/kg fara TVA asta la saci de 25kg iar ambalat la plicuri de 0.25kg este de 3.49 lei fara TVA. Pretul este super, continutul de proteina este aproape dublu ca la soia, grasimile sunt sub 2% deci e bine, cu glucidele cred ca se refera la amidon...(carbohidrati) restul pana la % cred ca sunt fibre vegetale. Ce parere aveti?  Astept cu foarte mare interes comentarii pe aceasta tema iar eu oricum incerc sa ma documentez si de pe website-uri externe sa vad daca este fezabila treaba

mirea-daniell

chiar nuvrea nimeni sa spuna nimic pe aceasta tema? ....poate am spus o tampenie cu aceasta tema ...macar spuneti-mi ...sa nu mai continui sau macar haideti sa dezbatem putin tema respectiva...poate iese ceva bun din asta

pharaonu75

Kovaci Iulian am vazut ca administra albinelor un amestec de soia si alte cereale... spunea ca are niste retete... nu stiu ce sa iti spun mai mult!
Teoretic, fiind tot proteina, ar trebui sa fie bun si glutenul! Daca merge drojdia, oul, laptele praf, asta de ce nu ar merge?
Nu stiu, intreb!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mirea-daniell

Surpriza.....mi-am adus aminte ca am in biblioteca mea cartea domnului Petru  Moraru " Nutritia si alimentatia Albinelor"...cred ca aceasta carte imi va raspunde la framantarile mele cu privire la proteina din glute...dupa ce o sa ma documentez o sa va impartasesc si voua din cunostintele acumulate

mirea-daniell

Vreau sa va spun ca am creierii pe bigudiuri si la propriu si la figurat. Dupa ce am citit cat am putut din cartea mai sus specificata  pot spune ca roata a fost inventata ..... noi doar o folosim, asa ca nu mai are sens sa inventam alta "structura" pe care sa o numim roata. Nutritia albinelor este fff complexa si a fost studiata in detaliu prin multe experimentari iar specialisti au ales substituenti cei mai buni ai polenului in urma unor indelungate perioade de timp in care sau urmarit mai multi factori in dezvoltarea familiilor. mai pe romaneste nu orice se numeste proteina este si buna in hrana albinelor....retetele de stimulare  cu substituenti ai polenului au in vedere perioadele din an  in care se aplica si ce anume se urmareste in acea perioada. Primavara se urmareste cresterea de puiet si se foloseste un anumit tip de proteina care contine anumiti aminoacizi specifici in concentratie mai mare cum ar fi L- arginina  (lapte praf degresat) iar toamna merge mai bine drojdia de bere pentru formarea corpului gras pentru iernare...cam complicata treaba cu nutritia albinelor

stupar

Ca sa nu te complici,lasa miere si pastura suficienta pt. iarna.Nu cauta alt inlocuitor. :hi: :hi:

mirea-daniell

stiu si eu ce trebuie last in cuib...cu mierea o rezolvi usor ca le lasi si gata dar cu pastura stie toata lumea ca e greu, daca nu ai cules de intretinere in august si te mai plesneste si o seceta...de unde sa mai culeaga polen pentru pastura? rad totul din rame si intri sigur in iarna fara pastura sau cu o cantitate nesemnificativa si de aici incep framantarile legate de substituentii polnului. Daca o sa imi ziceti ca trebuie sa am polen la rezerva o sa va raspund ca sper ca din 2011 sa am...am in proiect sa imi construiesc colectoare depolen pentru toata stupina incepand cu 15 februarie