Proiect Ordin pentru modificarea OM 119/2011

Creat de romikele, Septembrie 30, 2015, 01:35:46 PM

« precedentul - următorul »

romikele

Pui pariu ca nu va plati nimeni nimic din toate astea? Poate doar cei prosti!

S-au modifcat alte legi si ordine de ministru, se vor modifica si aceste aberatii, trebuie doar facute valuri cat mai mari...

nicomico

Spuneti ca trebuie sa ne aliniem la legile europene.De exemplu in Spania nu se cere sa scrii atatea date.(nume apicultor ,adresa stupinei de baza).Pe stupi se scrie nr. de inregistrare al apicultorului.Il rog pe dl. Milu sa confirme ce scriu eu.Cei ce verifica stiu toate datele acestea.

romikele

Era vorba de tabelele care trebuiesc completate cu productiile de miere, ceara, propolis, etc.
Datele de pe panou nu sunt musai pentru controale.
Daca iti ia foc stupina, sau te ataca hotii sau animalele, poti fi gasit mai usor, nu inteleg ce asa mare greutate sa faci un panou.
Ce treaba avem cu Spania sau alta tara, banii pe proiecte se iau in Romania, respectam legislatia diin Romania.

cornelioandanciu

Citat din: romikele din Septembrie 30, 2015, 08:14:55 PM
Citat din: cornelioandanciu din Septembrie 30, 2015, 08:11:11 PM
... Impozite trebuiesc luate, dar cu bun simt !
Ce impozit ai platit de ex. in 2015?
Eu am mai spus pe un forum, cred ca dincolo, cand am sesizat fiscalizarea salbatica a apiculturii, nu am mai investit in albine. Am fost perfect constient ca nu pot concura cu cei care au accesat fonduri.Nu am vrut sa ma fac pfa sau firma, eu am mai avut pfa si stiu ce inseamna.Cei care au accesat fonduri la un moment dat vor falimenta, datorita fiscalitatii. Apoi Statul va sesiza care este problema, abia atunci vom putea investi in stupi ca si mai inainte ! Apoi vom da si Statului partea sa, cu draga inima !
Domnul care zice ca nu este de acord sa plateasca impozit pe mierea vanduta trebuie sa stie ca nici un producator, indiferent ce ar produce, nu prea vrea sa plateasca impozit pe munca sa . Totusi, asa nu se poate .Trebuie sa recunosc ca momentan este bine ca platesc impozit doar cei cu peste 70 de stupi. Cu asta sint de acord.Din partea mea treaba asta poate sa ramana asa.Trebuie sa fim constienti ca Statul trebuie sustinut cu bani, pe care eu i-as da cu draga inima daca as avea de unde. Daca insa Statul vine si cu alte pretentii, adica sa mai platesti CAS dupa stupi ,cum era vorba,si sa mai faci nu stiu cate drumuri pe nu stiu unde, eu imi vad de treaba mea si nu investesc masiv in albine ,ca nu mai are rost in aceste conditii.
Va salut.

cornelioandanciu

Citat din: Eugen B din Septembrie 30, 2015, 08:12:41 PM
Eu nu sunt de acord sa se traga bani din mierea vanduta. Dupa ce scad cheltuieli de pastoral mai discutam. Impozitul e pe profit, nu pe toata mierea.
Mesaj pt dn.Cornel
Ziceam si eu asa, ca m-am lasat dus de val. Pai bineinteles ca trebuiesc scazute toate cheltuielile, de asta are Statul oameni bine platiti care fac tot felul de statistici, astia trebuie sa vada cat castiga real un apicultor. Probabil ca daca ar face aceste calcule, ar gandi cel putin de doua ori inainte de a-i impovara pe apicultori cu tot felul de constrangeri fiscale .
Va salut.

romikele

Problema principala a apicultorilor in acest moment nu e fiscalitatea, care, fie vorba intre noi, mai poate fi "driblata", ci clima si otravurile din agricultura.

viorel55

#21
Citat din: Eugen B din Septembrie 30, 2015, 08:24:20 PM
Citeste mai sus..... . Acuma ma uit pe agrotv ca ciobanii se plang de subventie, si la stupii ar trebuii asa ceva.....





Trebuie sa intelegem ca  nu se mai poate solicita SUB NICI O FORMA subventie pe stup.
Asta pentru ca Romania trebuie si ea sa aplice Regulamentul (UE ) nr.1308?2013 al Parlamentului European si al Consiliului in ceea ce priveste ajutoarele din sectorul apicol,care in art. 55,alin. 4 ,lit.a-h prezinta cele 8 masuri ce pot fi incluse  in programele apicole nationale.

viorel55

         Uitati despre ce este vorba : 
                                                                                                                                                                                                                                                  SECŢIUNEA 5: Ajutor pentru sectorul apicol
                                             
             Art. 55 (1) În scopul ameliorării condiţiilor generale de producţie şi de comercializare a produselor apicole, statele membre pot elabora, pentru sectorul apicol, programe naţionale pentru o perioadă de trei ani ("programele apicole"). Respectivele programe sunt elaborate în cooperare cu organizaţii reprezentative din domeniul apiculturii.

(2) Contribuţia Uniunii la programele apicole este echivalentă cu 50 % din cheltuielile suportate de statele membre pentru programele respective, astfel cum au fost aprobate în conformitate cu articolul 57 primul paragraf litera (c).

(3) Pentru a beneficia de contribuţia Uniunii prevăzută la alineatul (2), statele membre realizează un studiu privind structura producţiei şi a comercializării în sectorul apicol de pe teritoriul lor.

(4) Programele apicole pot include următoarele măsuri:

a) asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori;
b) combaterea agresorilor şi a bolilor specifice stupilor, în special a varoozei;
c) raţionalizarea transhumanţei;
d) măsuri de sprijinire a laboratoarelor de analiză a produselor apicole cu scopul de a-i ajuta pe apicultori să îşi comercializeze şi să îşi valorifice produsele;
e) măsuri de asistenţă pentru repopularea şeptelului apicol din Uniune;
f)colaborarea cu organismele specializate în realizarea de programe de cercetare aplicată în domeniul apiculturii şi al produselor apicole;
g) monitorizarea pieţei;
h) îmbunătăţirea calităţii produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piaţă;

D006

De la 1 ian 2016 veti plati si contributie la fondul de pensie chiar daca sunteti salariati . Ai PFA , esti terminat , chiabur ....

Kov iulian

CitatDe la 1 ian 2016 veti plati si contributie la fondul de pensie chiar daca sunteti salariati . Ai PFA , esti terminat , chiabur ....

In schimb se relaxeaza lucrurile pentru SRL-uri, sau cel putin asa am auzit din alte discutii prin alte parti. ( Persoane ce au SRL-uri dar si PFA-uri )

filip

Eu de ani buni nu am beneficiat de Programul National Apicol nici macar pentru medicamente,sa se spele pe cap cu el.
Dar nici miere engros nu am mai vandut.
Apicultorii seriosi traiesc si fara sa fie asistati social in relatia cu statul.Asociatiile sunt entitati care traiesc din relatia cu statul un fel de ASISTATI SOCIAL DE LUX.
S-a gresit mult la inceput ,trebuia subventie pe fam de albine.
Acum apicultorii sunt impartiti in doua;
Cei care produc fara sa ceara nimic.
Cei care fara ajutoare nu pot supravietuii.............
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Eugen B

Nu s-a gresit. Nu vor ei sa dea subventie. Mai bine baga banii in case si masini.

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)


tinumaftei

Citat din: viorel55 din Ianuarie 31, 2016, 09:56:19 AM


       http://www.stiriagricole.ro/apicultorii-cer-modificarea-sistemului-de-inregistrare-a-stupilor-presedintele-romapis-identificarea-trebuie-sa-se-faca-la-nivel-de-stupina-33463.html
Nu este oare ROMAPISUL printre initiatorii acestei metode de identificare inepte? Nu propunea onor dl. Dobrescu ciparea stupilor? Acum doi ani cand i-am reprosat d-lui Sonea la Targul de la Campina acest sistem nu a sarit dl. Puisoru, cei de la ROMAPIS si altii in apararea d-lui Sonea. Sigur, nu am fost singura voce impotriva actualului sistem.
Concluzia mea este ca actualul sistem a fost numai bun pentru tinerea in viata a cestor asociatii de paie si pentru jaful (nu generalizat, dar prezent) din PNA!!