Unele Concepţii GRESITE drespre albine

Creat de apiardelean, Iulie 10, 2011, 11:03:24 PM

« precedentul - următorul »

Obombo

Citat din: liviu1965 din Iulie 18, 2011, 11:54:36 AM
Eu mi-am cumparat o proprietate acum 15ani , am facut fantana si am dus apa la laborator: nitriti sau nitrati, dracul sa-i chieptene .... si apa are luciul  la 12m.
Nu cred in produse " bio " ptr. ca nu exista , restul este " sufletul comertului "
Parerea mea
Prezenta de nitrati si nitriti e posibl sa se datoreze ingrasasmintelor chimice dare e mai probabil ca se datoreaza wc-urilor sapate in fundul curti. Produsele bio exista dar deocamdata in Romania sunt putini cei care privesc problema din justa pespectiva.
Citat din: apiardeleanPentru ca nimeni  nu este curios ... Poate subiectul nu este interesant ...
Eu chestia asta nu prea o inteleg. Daca vrei sa impartasesti celorlalti cunostiintele tale, de ce nu o faci fara sa te intereseze cine raspunde, cine citeste, cine e interesat si cine nu? Toti cei prezenti pe forum se afla aici ca sa mai afle cate ceva nou, daca nu ar fi interesati ar sta in fata televizorului.
Citat din: antiopa din ardeal din Iulie 20, 2011, 10:48:41 AM... v-as ruga sa prezentati doar testul de vascozitate, inteleg ca le celalalt nu aveti nimic de completat ...
Eu intelesesem, gresit probabil, ca Apiadelean cunoaste un alt test in afara de cel cu lapte, dar nu cel de vascozitate la care m-am referit in a doua postare di subiectul respectiv fiind sigur ca este cunoscut de toti. Daca cineva este interesat :D o sa scriu si despre testul respectiv, cu toate ca e descris, cred, in mai toate manualele de apicultura.

orbanstefan64

Citat din: filip din Iulie 21, 2011, 02:05:42 PM
La salcam am avut ocazia sa salut un apicultor tanar aflat in pastoral.
Era destul de priceput,lucra in pantaloni scurti iar la intepaturi reactiona bine.
Am vazut un lucru suspect pentru mine:
In cuib haranitor tip ram cu capacitate destul de mare in litri,in magazie la fel.
Chestiunea semnalata de unii clienti ai mei pare plauzibila"gustul mierii cumparata de la tine e deosebit fata de alta miere cumparata avand acelasi sortiment"

In curand apicultorul serios va putea sa vanda mierea avand clienti permanenti .
Recomandarea facuta de un client multumit e ce-a mai buna carte de vizita.
am avut si eu comanda de 100 buc hranitoare de 2 l , am intrebat pe respectivul la ce foloseste hranitoare atit de mari mi a raspuns :pt stimulare.
iar eu l am crezut   :P

mape 48-petru manea

eu cred ca hranitoare cu capacitate mai mare de 500 ml  in stupina unui apicultor intelept nu sunt necesare :yellowcard:

marian sima

Apicultori tineri despre care dv vorbiti au facu ucenicie prin tari straine si acolo au vazut ca se poate sa bagi hranitor si de 8 litri,sa bagi sirop cu cisterna in timpul culesului ,au vazut ca merge si asa ,de acea si apare pe anunturi la stuparitul .VIND 5 TONE DE MIERE respectivul nici nu apuca sa termine de scris si anunta ca e informat de dublarea cantitati,banuiesc ca pina a oprit calculatorul cantitatea s-a triplat,interesant ca uni apicultori cu experienta devin creduli,(gen nea Gica) si uni au devenit doctori in aceste manevre ,asa ca trec usor de analiza de laborator,imbogatind mierea cu polen,dind siropul de mai multe ori la albine ca sa-l prelucreze si sa-l imbogateasca cu enzime astfel sa iasa la consistenta dorita.Intrebarea mea este cum s-e simt acesti apicultori cind vin clienti la ei si zic :Sint bolnav si am nevoie de niste miere,sau am copilul bolnav si ii fac o reteta cu miere?De aceia eu unul nu sint adeptul apiculturi industriale,ce e industrial e fals ,cumpara o telemea de la un mic producator si cumpara si o brinza feta produsa industrial,prima e produ natural ,a doua e produs industrial plin de chimicale,asa si cu industrializarea apiculturi cu masuri peste masuri ,cu nr de stupi pe o zona care nu ii sustine,si cu productii de miere iesite din comun.

stefan1

  Se dezbate aici un lucru important. Din pacate obiceiul de a da sirop sau alte zaharuri la albine este cuasigeneralizat. Se vorbea undeva de stupari talibani. Da, sunt un fel de stupar taliban. Aceia se incapatineaza ca pe plan religios sa pastreze prescriptiile musulmane ca pe vremea lui Mahomed. Sigur ca este gresit, trebuie anumite actualizari, insa lucrurile de baza trebuie sa fie pastrate. Asa si la stupi. Sunt multe lucruri foarte importante care s-au cristalizat pe parcurs si este bine sa le folosim in practica apicola. Dar unele lucruri de baza trebuiesc totusi pastrate, chiar daca aceasta incapatinare scade din randamentul unei exploatatii. Unul dintre aceste lucruri este si sa nu folosesti inlocuitori ai nectarului pentru albine decand doar cand este intradevar nevoie. Adica stuparii tineri sa invete ca mierea mai face si din nectar, nu numai din sirop.
  Ma gandesc ca aceasta practica de a da permanent stimulente la albine, cu timpul vor modifica chiar rasele de albine. Vor prolifera rasele care pot sa prelucreze cat mai mult sirop si nu cele care valorifica cel mai bine culesurile naturale. Se va ajunge la albine care fara ajutorul stuparului nu se vor mai putea descurca doar cu ce ofera natura, cum au facut de-a lungul vremurilor.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

La un mare tirg apicol cineva vindea Miere de zmeur,acea miere avea culoarea rosie a fructului de zmeur copt,eu unul nu a-m scos miere de zmeur dar am tufe de zmeur ,am vazut zmeur inflorit cu albine pe el,si i-mi e clar ca mierea de zmeur nu e de culoare rosie,acea persoana nu vindea mierea nici pe plaja nici la colt de strada,ci in mijlocul celor care cunosc mierea falsificata,ba i se facea un pic de reclama si la televizor,eu la tv am vazut pentru prima data miere de zmeur rosie,mierea era etichetata frumos banuiesc ca avea si analizele facute ,asa cu nu ii mai dati inapoi pe cei ce fac astfel de lucruri,cineva de pe aici ii numea baieti destepti,asa ca fenomenul a luat amploare si o mare parte fac apicultura bazinduse pe indulcitori imbogatiti cu polen si minerale.Ca sa devina miere de zmeur :nod:.

Remy

 :D Domnule Marian Sima, nu ati facut niciodata miere de zmeur, dar santeti gata sa afirmati ca are culoarea albastra, sau verde. :nono:
Culoarea mierii de zmeur este rosiatica. Chiar daca floarea este alba.

apiardelean


antiopa din ardeal,
Numele meu este  Tamás Barna (numele Vitray Tamás nume apreciat de dl Topescu va spune ceva) si vorbesc zic pe inteles limba romana.
Am invatat apicultura dela un coleg de servici un roman ,un mare caracrer ptr mine (si ptr altii).
Sper ca nu este importanta ptr ca nu sint vorbitor de limba romana!
STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

apiardelean


obomo,
"In primul rand trebuie stabilit despre care loca este vorba"
Corect

Dianosticarea locii americane se face cu ajutorul:
Testului de viscozitate(ropiness test)
Testul laptelui Holst
Kitul VITA de diagnoza.

La postarea 2 la care faci referire nu faci vorbire despre testul impricinat:"Ar trebui sa existe in comert teste rapide pentru loca, in caz contrar se controleaza viziv si cu batul de chibrit sau scobitoarea. Atentie unde se arunca batul dupa aceea, pare o prostie dar primul instinct este de a-l arunca pe jos.
STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

apiardelean

STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

apiardelean


Apicultor taliban,dupa mine este o persoana vocala care este neintuplecat cu cei nu sint de acord cu modul de lucru propus de el. Dupa parerea mea ce este mai rau ca numai el are dreptate si vrea sa fie tot primul fara sa temei.
Am scris despre apicultorul taliban fara sa fac cu gindul la cineva anume.Nu-mi mai scrie cine credeti ca e dupa parerea voastra apicultor taliban ci postati pe forum.
STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

apiardelean


Nu poti fi taliban daca nu spui de ce trebuie sa invat limba ROMANA.Am gresit unde, ca sa ma corectez.
STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

marian sima

Remy,daca ai miere de zmeur pune o fotografie asa ca sa vad si eu,nu produ miere de astazi sau de ieri,si din experienta stiu ca mierea ia culoarea flori sau a plantei din care a fost culeasa dar nu ia culoarea fructului copt,asa ca nu o sa ai miere de mar rosie,sau de la diferite specii de pomi fructiferi astfel incit sa aiba culoarea fructelor,am scos miere de flori de cimp,miere de rapita,miere de mustar,miere de ciulini si palamida,miere de urzicuta,miere de pomi fructiferi,miere de conifere (singura miere scoasa de mine care avea o culoare rosiatica spre maroniu),miere de izma,de salcim de tei,de floarea soarelui(care anul acesta zici ca este aur asa are culoarea),nu am scos miere de mana ,de zmeur si de coriandru,am uitat sa zic am scos si miere de flori de bala si de nuferi,e majoritate mierei scoase de mine are culoare florilor si nicidecum a fructului copt,tare ma intereseaza mierea de trandafir despre care am auzit la uni stupari si care eu nu credeam ca exista si mierea de mana,pe care uni apicultori din zona au scos-o de la salcie dar eu unul nu am reusit,pune o poza cu mierea de zmeur ,chiar testez diferite tipuri de zmeur pentru a infiinta o plantatie,dar nu pentru a scoate miere de zmeur,eu unul nu cred ca daca pui un hectar de facelia ai miere de facelie ,daca pui 50 de evodii ai miere de evodie,pentru sortimente de miere trebuie sa te duci in pustietate si sa practici apicultura singur in zona ,chiar daca pun zmeur cu alti apicultori pe linga mine nu scot miere dezmeur.plantatiile de zmeur sint de obicei pe linga zonele populate ,in Giurgiu e o plantatie de zmeur de 4 hectare la greaca dar in zona sint si stupari la greu .Chiar rog pe cine are miere de zmeur sa puna o fotografie sa vad si eu ca poate asa o fi de culoare rosie.

D006

Citat din: romikele din Iulie 22, 2011, 08:21:09 AM
Citat din: mape 48 din Iulie 22, 2011, 08:19:43 AMeu cred ca hranitoare cu capacitate mai mare de 500 ml  in stupina unui apicultor intelept nu sunt necesare :yellowcard:
Intelept si mai ales CINSTIT !  :nod:

..cind o sa ajungeti la 300 de familii de albine sigur nu o sa stati sa dati cite 2-300 grame4 sirop pt stimulare..--facetzi hernie de disc numai ridicind la capace-- la stupii de  pe jos- sau tragind de stupi--la cei in pavilion--]


am multe familii de albine si mie imi est4e mai usor sa l;e dau cantitati mari de sirop--am hranitoare de 1,5-2 litri-- decit sa stau sa ma frec cu alde 2-300 de grame,,... imi este mai lejer si mai la indemina sa le dau mai rar dar mai mult odata.

..daca ai multe  familii de albine  faci destula miere ca sa nu m-ai i-ti arda de alte manevre..:)

marian sima

Am gasit pe net o miere de zmeur .