Caravana APDRP

Creat de romikele, Martie 15, 2014, 11:12:18 AM

« precedentul - următorul »

romikele

     În perioada 11.03.2014 – 14.03.2014, Agenția de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) împreună cu LDK Consultants, Engineers and Planners , a organizat în premieră națională în județul Buzău o serie de vizite de exemplificare la proiectele de succes finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013, aceste vizite fiind dedicate persoanelor și instituțiilor care doresc să facă parte din rețeaua multiplicatorilor de informații despre PNDR- Euroagricultura.

     La această acțiune au luat parte  pe lângă reprezentanți ai APDRP centrale și OJPDRP Buzău, Echipa de proiect LDK Consultants și reprezentanți media (presă și TV) precum și invitați din partea Prefecturii, ai Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) și din diferite forme asociative și învățământ. 

     Vizitele au avut loc în cadrul Campaniei lansate la nivel național de APDRP, pentru diseminarea și multiplicarea informațiilor privind accesarea și derularea finanțărilor europene pentru agricultură și dezvoltarea rurală.

     Organizată la finalul implementării Programului Național pentru Dezvoltare Rurală(PNDR) 2007 - 2013 și ca etapă de pregătire pentru PNDR 2014 - 2020, această Campanie își propune să contribuie la îmbunătățirea percepției generale privind programele de finanțare pentru dezvoltare rurală și să încurajeze o cât mai bună înțelegere a conceptului de activitate economică derulată la standarde europene.

     La aceste vizite deosebit de interesante și instructive am reprezentat atât comunitatea Apiardeal, cât și Asociația Apicultorilor Profesioniști "Albina Râmniceană".
     Aspecte din parcursul agendei voi prezenta în intervențiile viitoare.

romikele

Primul proiect vizitat a fost "Extinderea capacității de prelucrare, depozitare vinuri în comuna Săhăteni, județul Buzău", beneficiara acestuia fiind d-na Vișinescu Aurelia.

http://tvbuzau.ro/actualitate/132-caravana-de-la-bucure%C8%99ti,-la-afaceri%C8%99ti-de-succes-care-au-atras-fonduri-europene.html

http://youtu.be/U_4K3Cjjo5I

romikele

     A urmat cazarea la Hotel Cazino din Sărata Monteoru, unde s-au purtat discuții tematice referitoare la proiectele finanțate prin PNDR, GAL și înființarea Rețelei multiplicatorilor de informații despre PNDR EUROAGRICULTURA, statutul și funcționarea acesteia.
     Rețeaua a luat ființă în data de 1 martie 2014, are acoperire națională și își propune transmiterea către un public general sau specializat prin activități de informare sau comunicare directă a informațiilor prezentate sau furnizate de către APDRP cu referire strict la solicitarea, accesarea și derularea fondurilor europene acordate pentru agricultură și dezvoltare rurală.
     Se urmărește ca membrii acestei rețele să atingă la sfârșitul anului 2014 circa 2500 de membri activi, pe bază de voluntariat.
     Aceștia pot fi reprezentanți ai societății civile, ai autorităților publice locale și regionale, ai centrelor de informare și documentare europeană, lideri de opinie locali.

romikele

Ziua a 2-a a debutat cu vizitarea proiectului cu nr. 2, "Modernizare fabrică de conserve legume fructe", beneficiară fiind Pleșa Diana, amplasare în Buzău.

http://tvbuzau.ro/economic/144-secretul-afacerii-de-la-fabrica-de-conserve-de-legume-%C8%99i-fructe.html

http://youtu.be/lms_xt6yp_0

romikele

#4
Al treilea proiect vizitat, cu amplasare tot în Buzău, a fost "Ferma de porci PIG SRL BUZĂU", beneficiar Cimpoca Marius.

http://tvbuzau.ro/actualitate/160-porci-din-danemarca,-crescu%C8%9Bi-la-buzau.html

http://youtu.be/jBJ8PYWEIsg

romikele

AFACERI DE SUCCES CU BANI EUROPENI CU CARTILE PE FATA

http://youtu.be/rfXu1fG54Do

romikele

#6

romikele

#7

romikele


romikele


romikele


romikele


romikele


romikele

În perioada 08-11 iulie 2014, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) [viitoarea Agenţie pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR)], a organizat în județul Buzău a doua serie(ultima) de vizite exemplificative la proiectele de succes finanțate prin PNDR.

... continuare în materialul atașat ...