Terenurile şi clădirile, înregistrate gratuit în sistemul de cadastru

Creat de Kov iulian, Mai 09, 2015, 11:49:00 AM

« precedentul - următorul »

Kov iulian


Terenurile şi clădirile, înregistrate gratuit în sistemul de cadastru, până în 2023


www.avocatnet.ro/Ministerul-Dezvoltarii-Toate-terenurile-si-cladirile-din-tara-vor-fi-cadastrate-gratuit-de-autoritati.html

www.avocatnet.ro/HG-nr-294-2015-aprobarea-Programului-national-de-cadastru-si-carte-funciara-2015-2023.html

www.digi24.ro/Terenurile+si+cladirile+inregistrate+gratuit+in+sistemul+de+cadastru

CitatTerenurile şi clădirile din toată ţara vor fi înregistrate gratuit, până în anul 2023, în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, în cadrul unui program naţional, conform unui act normativ aplicabil din 6 mai.

Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF) a fost aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 294/2015, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 309 din 6 mai şi se aplică de la data publicării, scrie avocatnet.ro.

Acest program are ca obiectiv înregistrarea gratuită, până în anul 2023, a tuturor imobilelor din România (terenurile şi clădirile, inclusiv apartamentele) în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Programul va fi finanţat, în principal, din fondurile Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) şi din fonduri europene.

Astfel, începând din acest an, toate persoanele fizice şi juridice (inclusiv instituţiile publice) vor beneficia gratuit de înregistrarea imobilelor în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Prin program se vor elibera certificatele pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari şi, după caz, a dezbaterilor succesorale, se vor întocmi documentaţiile cadastrale şi se vor înregistra imobilele. În acelaşi timp, autorităţile se vor ocupa şi de digitalizarea tuturor cărţilor funciare şi planurilor cadastrale existente în prezent.

Kov iulian

Ce bine a picat treaba asta, tocmai cand aveam de gand sa ma fac fermier.   :D :D :D

stefanm

Daca primaria unei comune nu a facut intabularea terenurilor si eu doresc sa cumpar sau sa deschid o succesiune sa inteleg ca lucrul asta se face gratuit? Si in ce conditii? Solicit primariei sa faca intabularea pe terenurile care fac obiectul respectivelor tranzactii?
Va multumesc pentru eventualele lamuriri. ^:)^
cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

romikele

Legea e bună, dar nu sunt bani.
Când primăriile vor avea banii și nu-i vor "dirija" în alte scopuri, se va putea pune în aplicare.
Până atunci rămân doar niște cuvinte așternute pe hârtia Monitorului Oficial, ca multe altele...

stefanm

cea ce stiu e ca nu stiu nimic! Socrate

pharaonu75

In mediul rural sunt foarte multe case/curti unde oamenii locuiesc de zeci de ani, de generatii intregi, dar acestea nu sunt intabulate. Cred ca aici legea isi are cea mai buna aplicabilitate.
Pentru a intra in legalitate, oamenii la care faceam referire ar trebui sa plateasca mii/zeci de mii de RON, pentru a obtine act de proprietate pe casa si curtea in care s-a nascut si a crescut si care a apartinut parintilor, bunicilor si strabunicilor lor.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

oroles

Sunt locuitori din secuime care stau in case vechi si de 400 de ani si nu au nici macar un act de proprietate si ei vor sa revendice Ardealul. :) Glumesc, insa situatia este reala. Legea e buna dar sunt unii care vor profita si vor abuza de ea ca asa suntem noi romanii.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

bucovineanu

In Ardeal si Bucovina exista cadastru si carti funciare de vreo 200 de ani. E adevarat ca in multe locuri trebuie actualizate.

cornelioandanciu

Citat din: bucovineanu din Mai 10, 2015, 06:29:45 PM
In Ardeal si Bucovina exista cadastru si carti funciare de vreo 200 de ani. E adevarat ca in multe locuri trebuie actualizate.
In 2000 am deschis un proces, cartea funciara exista la terenuri. In limba maghiara ! Multumim de participare, Bucuresti ! Bine ca au executat oameni in Campeni in anii '50, dar de actele de la terenuri i-a durut in cur !
Va salut.