ce ziceti colegi

Creat de dragos2006, Octombrie 13, 2007, 06:42:29 PM

« precedentul - următorul »

EPSICOM

Folia de plutex are rol suprafata de separare venin-polen. Se schimba de regula la 10-15 intrebuintari, atunci cand se observa perforatii multe ce risca impurificarea veninului, degradare datorita expunerilor repetate la UV (devine plastica) sau spalarilor.
Este singurul consumabil, toate celelalte materiale pe care le punem la dispozitie sunt accesorii pentru optimizarea acestei activitati, control, protectie, conservare,...

PricopArthur

Cat timp trebuie tinut colectorul la un stup?
Cat venin se colecteaza in medie la 10 interventii, cand vom trebui sa schimbam placa de plutex si cat costa o placa noua?
Veninul trebuie razuit dupa fiecare stup?
Cu ce se colecteaza veninul de pe placa de sticla?
Care e cantitatea minima de venin pe care o achizitionati de la un apicultor?
Faceti contract cu apicultorii?
Aparatul dv are garantie?
Cat e aceasta?
In ce consta ea?
Care piese din aparat nu au garantie?
Miere multă şi inimă curată!

EPSICOM

Colectorul este programabil, se alege programul functie de activitatea stupului. De regula nu mai mult de 4 ore.
Pe sezon apicol se colecteaza 200-250 grame de la 20 de stupi, aceasta insemnand activitate continua. Pauze lungi, cantitati mici.
Cantitatile valorificabile sunt cele de la 300 grame. Se fac in baza unui contract.
Garantia este de 1 an si service post garantie. Sincer, nu am avut situatii de reparatii in toti acesti ani decat in 2 randuri (cauzele: socuri cumplite la transport ). Costuri "0".
Reparatia se executa exclusiv de catre noi, orice interventie nu va duce decat la deteriorarea definitiva a aparatului si incetarea totala a colaborarii.
Alte detalii se gasesc inscrise in documentatia ce insoteste aparatul.
Urmeaza acum sa pun si eu o cateva intrebari:
1. Daca in luna Septembrie va trebui sa facem o livrare de 4000-8000 grame as avea asigurari din partea dumneavoastra ca o putem face ?
2. Credeti ca s-ar putea organiza aceasta activitate cu mai multi apicultori si cum ati propune in modul cel mai concret realizarea acestei activitati pentru livrarea in mod constant, anual, a unei cantitati minime de venin.
Astept raspunsurile d-voastra si va asigur de intreaga noastra disponibilitate in realizarea in sfarsit a acestui deziderat: Romania, furnizoare de venin de albine de o calitate exceptionala.
Aveti in noi un stabil colaborator.

PricopArthur

Pentru un venin suplimentar eu sunt disponibil.
Cei care ati mai colectat venin, nu intrati in hora? cei care va ocupati numai de albine ce parere aveti?
Daca voi constata ca merge, si ies bani si din venin, voi putea determina si mai multi colegi din zona mea sa adune venin. Nu pot insa sa le spun insa ca merge, daca eu nu sunt sigur.
Eu am 50 de stupi, si as putea sa mai angrenez in povestea asta inca aproximativ 200 de stupi, cu toate disponibilitatile din partea apicultorilor.
Miere multă şi inimă curată!

D006

..nu am mai colectat venin....dar as incerca.
Incerc intre timp sa ma interesez poate gasesc pe cineva care a mai colectat pt a afla mai multe informatiii legate de colectarea veninului....
..am undeva pe la 200 de familii albine..si sunt ceva mai static cu stupina.

bucovineanu

Nu am colectat venin dar am un prieten care a incercat.Cu vreo 10 ani in urma a cumparat un aparat si a reusit sa stranga intr-un sezon circa 50 grame. L- a dat celui care i-a vandut aparatul si care ii promisese un pret exceptional si nu mai stiu daca a primit ceva pana astazi in schimb.A ramas cu intepaturile de la albine care devenisera turbate si cu aparatul de colectat venin.
Bine a-ti revenit pe forum d-le Bio.

D006

..ok...merci, pt primire..!!!....si dvs si celorlalti colegi care m-au contactat pe MP>.

EPSICOM

D-le Bucovineanu, incercati sa ne dati mai multe detalii, in general frazele pe jumatate pot sa agite nu numai albinele. Colectarea veninului nu trebuie sa afecteze activitatea stupului, este un produs secundar, nu trebuie recoltat cu orice pret, oricum si cu sacrificii ci intr-un mod prietenesc, inteligent, cu intelepciune.
Nu cunosc decat un singur tip de aparat fata de care devin responsabil: cel produs de noi, ultimele variante 3-4 au scris istorie, priviti-le aici,
[youtube=600,480]http://www.youtube.com/v/DGufMaezz_s[/youtube]
, sunt prietenele noastre, doneaza nu sunt fortate sa o faca.

Colectarea in sine cere indemanare, rabdare, pasiune, intelegere si nu goana dupa bani, acestia vin singuri ca rasplata a efortului. Nu numai aparatul in sine ci procedurile ulterioare descrise in documentatia noastra sunt foarte importante. Veninul se poate degrada ca orice substanta organica daca nu este pastrata corespunzator, valoarea pe piata scade sau nu mai poate fi valorificat, de aici zvonuri, zvonuri, zvonuri.
Ideea in care am facut aceste interventii pe acest forum este ca desi aceasta ocupatie pe teritoriul nostru este straveche, nobila si benefica, risca sa se piarda in fata produselor din exterior daca nu o modernizam si sa oferim calitate si diversitate.
Pe latura activitatii de colectare venin in a carui valoare medicala credem cu tarie si pe care il promovam , va stam cu colegialitate la dispozitie.
____________________________________________________________________
"Nu este de ajuns sa stim trebuie sa aplicam, nu este de ajuns sa vrem, trebuie sa facem"
"A sufla in flaut nu inseamna a canta, trebuie sa misti si degetele"

bucovineanu

Nu am vrut sa supar pe nimeni prin ceea ce am scris in postarea anterioara.Am scris ceea ce stiu.La aparatul de care vorbesc placile active se montau in interiorul stupului deasupra ramelor.Nu stiu de la ce firma era cumparat. Desigur e foarte posibil sa nu fi respectat instructiunile de folosire si din dorinta de a strange cat mai mult sa-l fi tinut permanent activ lucru ce a dus la inrairea excesiva a albinelor. Cat despre vanzare o sa discut cu prietenul de care am vorbit si o sa va dau mai multe detalii.Repet inca o data ca nu vreau sa deranjez pe nimeni.

EPSICOM

Sunt cel mai greu de suparat om din lume, am sesizat clar ce doreati sa spuneti. Stiu ca au aparut aparate de tot felul, nu imi permit sa critic decat faptul ca agitand stupii reactia normala a apicultorilor este de a-si proteja stupii iar acestia renunta la aceasta activitate. Problema nu este insa ca tot apar, procedurile nu cred ca sunt puse la punct (am vazut venin colectat din zona de vest intr-o stare degradata, nevalorificabila) astfel incat munca devine inutila iar zvonul imediat este ca nu se vinde. Da, este greu de valorificat orice este degradat.
Nu cred ca este interesant de cine este fabricat (ar fi o reclama negativa pe care nu doresc sa o initiez, nici sa o sustin) insa orice aparat ce produce astfel de evnimente consider ca trebuie returnat.

D006

Chiar se poate recolta 200-250 gr de la 20 de stupi?Ca biologic e imposibil.Asta o zic biologii nu eu.
Dvs. ati facut probe cu el?
Ce rezultate ati obtinut?(dar nu de`alea extrapolate)
In mod normal un aparat cu microprocesor comparativ cu unul fara este de cel putin doua ori mai performant (nu este cazul, ca 200.000 de albine cate se perinda intr-un an intr-un stup tot 5 grame de venin au in dotare orice le-ai face)si de patru ori mai ieftin.Ca asa merge treaba cu aparatele satea de prin `75.La intrebari despre pret nu ati raspuns.De ce oareee?

EPSICOM

Domnule Gica, la ce biolog faceti referire, cu ce s-a contrazis stiinta ?

Daca doriti sa faceti o evaluare matematica cu indicatori statistici ce folosesc ca bază de calcul speranţa matematică a fluxului de numerar, folositi metoda simplex cu parametrii dati: cantitatea de venin din punga, numar de albine, numar de stupi (în condiţiile cele mai defavorabile) si chiar va rog sa ne comunicati rezultatul.
De fapt nu intentionez sa particip la polemici, sa conving pe nimeni despre avantajele materiale ci sa clarificam aspecte pur tehnice, lamurirea unor zvonuri ce au determinat multi apicultori sa renunte la o activitate aducatoare de venituri suplimentare.
Referitor la preturi s-a raspuns, verificati pe topicuri. Daca dispuneti de o cantitate de venin recoltata va invitam la firma sa dicutam pe subiecte concrete.
De ce ? Afacerile se fac cu decenta.

D006

Domnule EPSICON,
De-a lungul unui an bun, intr-un stup bun vietuiesc cca 200 000 de albine.Presupunand ca recoltam tot veninul,dupa cristalizare raman aprox. 5 grame.
Am studiat problema ani de-a randul,am sistat cand am ajuns la imposibilitatea procurarii foliei si la un talhar de la I.C.P.A.(actuala I.C.D.A.)care voia sa mi-o vanda la greutate mai scump decat platina.
Referitor la preturi,am citit.Nu comentez de moment.
Da` serios vorbind,microprocesorul ala la ce foloseste?
-ca aparate de-astea am facut si eu si nu-l vad util decat daca nu merg la stupi o luna.
Rog stuparii care au avut sau au preocupari in domeniu sa-si spuna cuvantul
Rog pe domnul EPSICON sa vina cu date concrete din teren,nume si adrese.
Departe de mine gandul de-a face polemica,sincer sunt interesat dar ambalajul e prea poleit

balasbebe

La noi in Salaj, primele grile de colectoare de venin, tot asa au fost facute, in fata urdinisului. Nu au dat rezultate. Pana la urma se montau, in locul podisorului, iar de la un stup bun, se puteau obtine 8 grame.

PricopArthur

Care sunt normele de calitate ale veninului?
Miere multă şi inimă curată!