servus .Va rog daca imi puteti spune ce alcool sa folosesc pt producerea de protofil in casa .Ce fel de alcool sa cumpar si unde pot gasi acest alcool .multumesc
Se foloseste alcool de 96- 98 grade,eu il folosesc la tinctura de propolis si se gaseste la Metro.
Dn. Daniel cat a costat 1litru?
Eu luam mai demult cu 80 de lei litrul acum e cam 90 si ceva de lei.
Scump, dincolo era mai ieftin :))
daca virgula cauti bine gasesti si la 30 lei kilul :wink2: :wink2: :wink2:
Daca sapi bine si 25
Este si la Kaufland,dar daca ai prieteni moldoveni il cumperi si cu 10 ron/l (cu atat au cumparat prietenii mei).
Citat din: apivasmob din Decembrie 19, 2015, 08:19:21 PM
Este si la Kaufland,dar daca ai prieteni moldoveni il cumperi si cu 10 ron/l (cu atat au cumparat prietenii mei).
La preturile astea ai si garantia ca e bun!?
deci sa fie de pana in 90 de grade alcoolul?si deci se gaseste in supermarket?si cum in aduci la 50-60 de grade pt folosirea la macerarea plantelor?
Formula de diluare era aici pe alt topic.
Se poate folosi si o tuica de 40-60 de grade dar macerarea trebuie facuta mai lunga. Mai exact si un alcool mai slab asi face efectul dar necesita mai mult timp.
Tuica e pt cel cu masca...
Iti face o masca dupa ce o bei :D
Citat din: Aurel din Decembrie 19, 2015, 09:14:20 PM
Citat din: apivasmob din Decembrie 19, 2015, 08:19:21 PM
Este si la Kaufland,dar daca ai prieteni moldoveni il cumperi si cu 10 ron/l (cu atat au cumparat prietenii mei).
La preturile astea ai si garantia ca e bun!?
Este comercialzat in magazine .
Daca aveti alambic (cazan de tuica) puteti scoate 5-6 L de alcool de cereale intre 70 si 80 de grade singuri, cu un cost de 40 de ron. Ai avantajul ca stii ce pui si ce iese. Parerea mea e ca la peste 80 de grade se cam ard toate substantele bune din plante. Am o carte despre tincturi unde recomanda alcool de 40 de grade si o macerare indelungata.
Eu de aceea am spus ca este bun si cel cu un grad mai scazut pt stiu pe cineva aici in NZ care sia facut alcool acasa din zahar special pt protofil. A iesit mai slabutz dar a lasat la macerat dublu timp.