MANDRU CA SUNT ROMAN

Creat de mape 48-petru manea, Aprilie 24, 2015, 08:47:35 PM

« precedentul - următorul »

yulian

#630
Citat din: bismark din Februarie 02, 2017, 09:00:28 AM
    Va veni timpul unui al film ,, Memorialul durerii,, , minca-var puscaria atunci sa va vad cum mai vorbiti.Eu am trait astfel de situatie iar voi nu. :qp:

Am inteles de mult timp, de care a baricadei ai fost si pe vremea tovarasului...se explica treaba cu otelarul...din ce erau facute gratiile detinutilor care nu au fost de accord cu PSD-ul acelor vremuri...otel, nu?? Cu manie proletara sa-i inchidem pe toti care nu sunt de accord cu noi...afara cu strainii...afara cu agenturili, la inchisoare cu burghezii  :nono:

Citat din: bismark din Ianuarie 11, 2017, 03:27:42 PM
    Cine esti tu Yuliene, de unde vii.... Esti cumva instruit de Soros sa-ti bagi coada pe aici.Va veni si timpul vostru sa stim ce hram purtati ca vad ca prea rizi de toti pe aici.

Citat din: bismark din Ianuarie 11, 2017, 04:32:49 PM
Vad ca incepind de la alegerile din SUA se i-au masuri serioase de interzicere a ONG-urile create de el in Polonia,Austria,Ungaria etc.cind vor fi interzisi si la noi asemenea oameni?.

oroles

#631
Pentru @tinumaftei: Daca textele sunt in regula (si nu sunt, iti spun eu) de ce trebuiau aprobate prin OUG (Care e urgenta?) si de ce la ceas de taina? Hai ca iti spun care e spilul. In dosarul celor două angajate DGASPC de la Teleorman, Dragnea urmează sa fie condamnat penal. Cum ar fi a doua condamnare  (prima a fost cu suspendare in dosarul alegerilor) executarea pedepsei e obligatorie.  Ba primeste si un spor dinainte. Asta e miza.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

tinumaftei

Citat din: oroles din Februarie 02, 2017, 11:44:11 AM
Pentru @tinumaftei: Daca textele sunt in regula (si nu sunt, iti spun eu) de ce trebuiau aprobate prin OUG (Care e urgenta?) si de ce la ceas de taina? Hai ca iti spun care e spilul. In dosarul celor două angajate DGASPC de la Teleorman, Dragnea urmează sa fie condamnat penal. Cum ar fi a doua condamnare  (prima a fost cu suspendare in dosarul alegerilor) executarea pedepsei e obligatorie.  Ba primeste si un spor dinainte. Asta e miza.

Pleșu avea  vorbă: " Doar proștii au certitudini. Ba încă depun efortul de a-i convinge și pe alții!"
Poți vorbi despre un text pe care nu l-ai citit? Ba încă vrei să mă și convingi!
Aferim

bismark

   Ai gresit, nu am fost metalurgist ci lacatus-constructii metalice, unul care a facut in tara asta usi,ferestre,ferme metalice pentru halele combinatele siderurgice care azi sint pe mina acolitilor vostri straini sau au fost vindute la fier vechi.Eu am facut ceva, voi ce faceti acum va vindeti pentru 30 de arginti precum Iuda, sa vad cind veti cersi de la straini sa puteti trai sau veti sclavii lor aici sau aiurea.Pina atunci eu mi-am trait traiul mi-am mincat malaiul,pentru mine s-a terminat politica.Va urez sa ajungeti in politica sa vi se faca dosare pe baza reclamatiilor mincinoase a vecinilor,rudelor sau colegilor de servici daca aveti si sa infundati puscariile. La ce postati pe aici sint convins ca nu cunoasteti sau ati citit vreo lege din tara asta vreodata sinteti manipulati de cei interesati in distrugerea tarii.Succes in ingroparea Romaniei. :qp:
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Alutus

Citat din: bismark din Februarie 02, 2017, 09:00:28 AM
    iar dupa ce si-au atins scopul v-au trimis la canal.Eu am trait astfel de situatie iar voi nu. :qp:
Apucaturile de militian mincinos nu ti-au disparut nici la batranete. Te incurci in minciuni. Ori ai fost la canal, ori la table. Poate la canal ai prins ura de clasa, metodele de tortura si dragostea de pulan. Acum vreti sa scoateti hotii din puscarii sa ne bagati pe noi , cum ati facut cu parintii si bunicii mostri?
Salutari de la cuscru.
Sa nu uiti Darie!

oroles

#635
@tinumaftei, eu te cunosc ca o persoana isteata. Personal mi-as dori sa stiu ca ti-a scapat ceva din ordonante, dar nu ca vrei sa manipulezi. Ti-am adresat cateva intrebari la care nu mi-ai raspuns. Ca sa nu mai spunem ca sunt solutii alternative la eliberarea unor puscariasi (construirea de noi puscarii, transformarea unor spitale deja inchise in puscarii Ex. spitalul Buhusi, transformarea unor unitati militare dezafectate in puscarii in acord cu normele europene etc). E clar ca scopul este eliberarea cuiva si dezincriminarea altcuiva. De ce e nevoie si de schimbarea Codului penal pe langa gratiere? Daca stii sa raspunzi la aceste intrebari inseamna ca ai cel putin doi neuroni, caz in care ar iesi si o sinapsa.

CitatSursa: https://cristidanilet.wordpress.com/2017/02/01/ordonanta-de-marti-noapte-pe-intelesul-tuturor/
Adoptare. În noaptea de 31 ian/1 febr 2017 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 92/2017 Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 13/2017 care modifică Codul penal și Codul de procedură penală. În aceeași noapte a fost adoptat un proiect de lege cu privire la grațiere, dar acesta va intra în procedură legislativă la Parlament, așadar încă nu există un act normativ privind grațierea care să producă efecte.

De ce OUG? Pentru situații de urgență, când nu se poate aștepta ca Parlamentul să dea o lege, Guvernul poate să o facă în locul lui, prin OUG. Din partea introductivă a OUG nu rezultă în mod clar care ar fi fost urgența ce a impus modificarea celor două coduri, ci doar se face mențiune la apariția unor interpretări neunitare ca urmare a publicării unor decizii ale CCR.

Avizare la CSM. În domeniile care privesc justiția și codurile este obligatoriu de cerut avizul de la CSM, care are doar valoare consultativă. Cu privire la o primă variantă a textului OUG apărut săptămâna trecută, CSM a dat un aviz negativ. Dar marți s-au adus modificări importante textului inițial, astfel că MJ a considerat că e nevoie de un nou aviz de la CSM. La ora 17 a fost primită la CSM noua variantă a nouă variantă a proiectului de OUG. Președinta CSM a fixat întâlnire a Plenului CSM pentru miercuri la ora 9.00, anunțând chiar pe ministru de aceasta. La ora 21.30 OUG era însă aprobată de Guvern, fără aviz de la CSM.

Modificarea C.pen. Prin OUG se aduc mai multe modificări Codului penal, care vor intra în vigoare peste 10 zile:

1. favorizarea făptuitorului. Dacă ajuți o persoană să se sustragă de la proces sau de la executarea pedepsei, comiți o infracțiune. Nu sunt sancționați însă cei care își ajută membrii de familie (părinții sau bunicii ori străbunicii, copiii sau nepoții ori strănepoții, frații sau nepoții acestora, soții sau concubinii).

– OUG mai adaugă acum o categorie de persoane care nu va fi sancționată: afinii până la gradul II, adică de acum nu vor mai fi sancționați părinții și bunicii soțului, copiii și nepoții soțului, frații soțului. Aceasta înseamnă că dosarele deschise până în prezent pentru aceste din urmă categorii de persoane trebuie închise;

– OUG prevede că de acum nu vor mai fi pedepsiți cei care favorizează făptuitorii prin emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative.

2. abuzul în serviciu. Reglementarea este modificată aproape în întregime, depășindu-se cerințele unei decizii a CCR (405/2016) care atrăgea atenția asupra unei singure neclarități. Sunt mai multe aspecte aici:

– de acum, fapta va fi infracțiune numai atunci când se încalcă normele dintr-o lege, OG sau OUG și se produce o pagubă de peste 200.000 lei sau o vătămare a drepturilor ori intereselor unei persoane. Asta înseamnă că, de pe data de 11 februarie 2017 faptele de abuz cu prejudiciu de cel mult 200.000 lei nu vor mai fi infracțiuni: dosarele penale în curs de soluționare vor trebui închise, iar prejudiciul va putea fi recuperat de cei interesați numai pe calea unui proces civil (reclamantul trebuie să plătească taxă de timbru, să plătească expertize etc, ceea ce nu se întâmpla în cursul procesului penal). Persoanele condamnate definitiv pentru asemenea fapte vor trebui puse în libertate și condamnarea ștearsă din cazier. Încă o precizare: pragul de 200.000 lei este ales în mod arbitrar;

– se reduc limitele de pedeapsă de la 2-7 ani la 6 luni-3 ani sau amendă. Deci, noua lege stabilește pedepse mai mici. Efectul este că scad și termenele de prescripție a răspunderii penale, ceea ce afectează dosarele în curs: dacă până acum o infracțiune de abuz în serviciu putea fi urmărită în termen de până la 8 ani de la data comiterii, de acum acest termen va fi de 5 ani, astfel că dosarele care se află pe rolul organelor judiciare de mai mult de 5 ani trebuie închise;

– în caz de condamnare, până acum judecătorul putea interzice celui condamnat să exercite o funcție publică timp de 1-5 ani. Prin OUG se elimină această posibilitate;

– se reduc drastic pedepsele la abuzul în serviciu comis prin discriminare: dacă până acum se pedepsea cu 2-7 ani închisoare și interzicerea dreptului de a mai exercita funcția publică pentru cel care îngrădea drepturile unei persoane pe temei de rasă, naționalitate, religie, sex, dizabilitate etc, de acum se va sancționa cu închisoare o lună-un an sau amendă;

– OUG prevede că de acum nu vor mai fi pedepsiți cei care comit fapta de abuz în serviciu, inclusiv prin discriminare, prin emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative. Așadar, există o categorie specială de angajați ai statului care nu pot fi trași la răspundere indiferent cât de mare ar fi paguba produsă sau cât de importantă ar fi vătămarea produsă. Mai mult, se deschide posibilitatea legiferării rasiale!

3. neglijența în serviciu. Până acum, dacă un funcționar comitea printr-o îndatorirea de serviciu o pagubă sau o vătămare, dar nu cu intenție (când ar fi fost abuz), ci prin indiferență sau neglijență, fapta era infracțiune. Peste 10 zile aceasta va dispărea cu totul din Codul penal, indiferent cât de gravă ar fi urmarea faptei. Aceasta înseamnă că dosarele penale în curs de soluționare vor trebui închise, iar prejudiciul va putea fi recuperat de cei interesați numai pe calea unui proces civil. Persoanele condamnate definitiv pentru asemenea fapte vor trebui puse în libertate și condamnarea ștearsă din cazier.

4. conflictul de interese Luarea unei decizii de către cel care ocupă o funcție publică în folosul patrimonial al său, al soțului sau al rudei/afinului până la gradul doi este infracțiune. Codul prevedea că astfel de decizii nu pot fi luate nici pentru cei cu care ai fost în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani sau dacă ai primit cadouri sau donații de la aceștia.

– CCR a atras atenția că textul de lege folosește sintagma ,,raporturi comerciale" care nu este clarificată (dec. 603/2015) dar, în loc să fie clarificată această sintagmă, prin OUG 13 a fost cu totul eliminată referirea la ea. Mai mult, s-au înlăturat și referirile la raporturile de muncă, cadouri și donații! Prin urmare, dacă iei o decizie ca funcționar public prin care îți avantajezi fostul șef, fostul partener de afaceri sau cel care tocmai ți-a plătit o vacanță la pare, nu vei comite vreo infracțiune;

– în mod corect a fost înlăturat conflictul de interese în mediul privat, fapt conform cu decizia CCR 603/2015.

5. șoferii băuți

– se prevede că alcoolemia peste limita legală (0.8 gr/l alcool pur în sânge) este cea din momentul conducerii, nu cea de la momentul prelevării probelor biologice. Modificarea este corectă, fiind impusă de decizia CCR 732/2014.

– se introduce o nouă infracțiune: consumul de alcool sau stupefiante după producerea unui accident de circulație care a dus la uciderea sau vătămarea unei persoane se pedepsește cu închisoare 1-5 ani.

Modificarea C.pr.pen. Prin OUG se aduc mai multe modificări Codului de procedură penală, care au intrat în vigoare la momentul publicării OUG:

1. achitare în caz de prescripție: Până acum, dacă ar fi intervenit prescripția răspunderii penale, inculpatul trebuia achitat, iar acțiunea civilă nesoluționată. De acum, chiar și în această situație, judecătorul va trebui să rezolve chestiunea prejudiciului (modificare conformă cu dec. CCR 586/2016), ceea ce este în favoarea victimei.

2. prelungire control judiciar: Pentru a se ralia deciziei CCR 614/2016, OUG 13 prevede că în caz de prelungire a controlului judiciar inculpatul trebuie citat, audiat și să aibă avocat.

3. denunțul Organele de urmărire penală află uneori de comiterea infracțiunilor de la martori, care depun denunțuri. Până la 1 febr. 2017 denunțul se putea depune oricând în termenul de prescripție al răspunderii penale, uneori la ani buni de la comiterea faptei. Prin OUG se prevede că începând cu data de 1 februarie denunțul trebuie depus în termen de 6 luni de la data comiterii faptei. Doua consecințe sunt de subliniat:

– nu sunt vizate dosarele începute până la data de 31 ianuarie 2017, inclusiv. Aceasta pentru că normele de procedură penală nu retroactivează, așa cum se întâmplă în materia normelor penale;

– nu se prevede vreo sancțiune a încălcării acestui termen. Practic, chiar dacă o faptă este adusă la cunoștința poliției sau procurorului după cele 6 luni, organul de urmărire penală se poate sesiza din oficiu. Rămâne ca practica să decidă dacă sunt și alte consecințe.

Procedura în Parlament OUG a fost depusă ieri la Parlament. Acesta o poate aproba sau respinge, conform art. 115 alin. 4 Constituție. Procedura este una rapidă, însă va dura cu siguranță mai mult de 10 zile, actul normativ trebuind să treacă prin cele două Camere ale Parlamentului.

Punctele slabe ale OUG. Conform art. 115 alin. 4 Constituție, Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora. Or, chiar prin OUG se amână intrarea în vigoare a modificărilor aduse la Codul penal timp de 10 zile.

Ce se poate face?

– Guvernul să revină asupra OUG 13/2017 și să o modifice ori chiar abroge;

– Conform art. 146 litera d) din Constituție, Avocatul Poporului poate ridica excepţia de neconstituţionalitate a OUG. E la latitudinea sa exclusivă dacă va ataca OUG 13/2017, ceea ce poate fi făcut oricând de la momentul apariției în M.Of., căci textul Constituției nu cere ca normele din ordonanță să fie în vigoare, ci doar ca ordonanța să existe ca act normativ;

– Conform art. 146 litera d) din Constituție, CCR hotărăşte asupra excepţiilor de neconstituţionalitate privind legile şi ordonanţele, ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti. Deci, dacă exista un proces pe rol cu termen azi-mâine-poimâine, în care sunt incidente articolele din OUG 13/2017, procurorul de ședință, eventual un procuror DNA, poate cere asta instantei, care le poate trimite la CCR;

– În temeiul art. 146 lit. e) din Constitutia Romaniei și art. 34-39 din Legea 74/1992 CSM poate declanșa conflictul constituțional între autoritățile statului – CSM, instanțele judecătorești și Ministerul Public pe de o parte, respectiv Guvernul pe de altă parte. Pe data de 1 februarie Președintele CSM a și anunțat acest lucru;

Intrarea în vigoare a OUG:

– modificările la C.pr.pen. au intrat în vigoare pe data de 1 februarie 2017;

– modificările la C.pen. vor intra în vigoare pe data de 11 februarie 2017. Chiar dacă OUG va fi apoi retrasă de Guvern, respinsă de Parlament sau declarată neconstituțională de CCR, modificările la C.pen. își vor fi produs efectele: fiind vorba de o lege mai favorabilă inculpaților (a se vedea art. 5 alin. 2 C.pen.)

Concluzii:

OUG nu era urgentă, din moment ce pune în acord Codul penal cu decizii chiar mai vechi de un an și se dă un termen de 10 zile pentru aplicare;
Îndreptarea pe cale juridică a acestei situații poate avea loc doar până la data de 11 februarie 2017, ora 00.00.
Explicații abrevieri: OUG – Ordonanța de Urgență a Guvernului; OG – Ordonanța Guvernului; MJ – Ministerul Justiției; CSM – Consiliul Superior al Magistraturii; CCR – Curtea Constituțională a României; C.pen. – Codul Penal; C.pr.pen – Codul de procedură penală

PS: Am adaugat comentariile lui Danilet pentru ca sunt de la un profesionist. In plus nu am remarcat tot ce a remarcat acest judecator. Eu zic ca codurile penale trebuie inasprite.

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

oroles

#636
Ti-am subliniat cu rosu ca sa intelegi cum se recupereaza prejudiciul ala de 200 000 de ron. Pardon,
199 999. De exemplu, daca cineva (Ex. director de scoala sau spital) creaza un prejudiciu de pana in 200 000 ron institutiile statului trebuie sa se constituie parte intr-un proces civil. In acest caz trebuie sa platesti taxa de timbru de 5% din valoarea prejudiciului. E exact ca atunci cand divortezi de sotie si vrei o parte din avere. In instanta spui cat vrei si ti se pune in vedere sa platesti taxa de timbru de 5% din valoarea prejudiciului. De unde ar putea sa plateasca o scoala taxa de timbru in cazul in care un contabil delapideaza 199 999 ron? Si daca si directorul delapideaza? Cine ar trebui sa semnaleze prejudiciul si sa dea in judecata? Clar denunt nu se poate face si nici autosesizare. Directorul (ordonatorul de credite) e cel care ar trebui sa anunte prejudiciul. Ce interes ar avea un director sa anunte prejudiciul...daca si el a delapidat?   Ca sa nu mai spunem de plata expertizei. In orice dosar de prejudiciu care merge pe Codul civil instanta iti propune un expert judiciar pe care tot tu trebuie sa il achiti. Se putea preciza undeva in ordonanta ca astfel de actiuni sunt scutite de taxa de timbru judiciar (ca de exemplu in cazurile litigiilor de munca). Insa nu se spune nicaieri! E liber la furat sau nu? Eu nu cred ca esti atat de limitat intelectual sa intelegi acest aspect.

Sper ca bei o cana de apa si iti revii, tinumaftei!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

yulian

Citat din: bismark din Februarie 02, 2017, 12:55:38 PM
acolitilor vostri straini sau au fost vindute la fier vechi.Eu am facut ceva, voi ce faceti acum va vindeti pentru 30 de arginti precum Iuda, sa vad cind veti cersi de la straini sa puteti trai sau veti sclavii lor aici sau aiurea.

Ce ai facut ma nene? Apoi cine a vandut tot? Nu generatia voastra? Cine ne-a tinut in frig, intuneric, ratii?? Nu tot generatia voastra??? Ne vindem pentru 30 arginti, dar avem ce manca, avem conditii, avem apa calda si caldura, putem calatori oriunde in Europa, azi-maine si in Canada...ce ati lasat voi in urma impreuna cu cizmarul preamarit??? Din cauza cui au plecat cei din generatia mea dupa 2007?? :uimit:

oroles

Ia auziti ce spune doamna Aurelia Cristea. Eu zic ca ar trebui audiata si de un procuror ca martor. Stia de aceste ordonante si despre modificarea Codului penal din "martea neagra, decembrie 2013". Inca ma intreb cum pot unii sa mai sustina PSD-ul?

http://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/politica/un-fost-ministru-demisioneaza-din-psd-660934?video=0&width=570&height=320
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Aurel

Citat din: oroles din Februarie 02, 2017, 03:22:59 PM
Ia auziti ce spune doamna Aurelia Cristea. Eu zic ca ar trebui audiata si de un procuror ca martor. Stia de aceste ordonante si despre modificarea Codului penal din "martea neagra, decembrie 2013". Inca ma intreb cum pot unii sa mai sustina PSD-ul?

http://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/politica/un-fost-ministru-demisioneaza-din-psd-660934?video=0&width=570&height=320
Ai tu garantia ca ceasta cucoana  este sincera?

oroles

@Aurel, dar tu crezi ca Dragnea e sincer?
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

vulpea

nu inteleg dece tineti mortis sa convingeti pe ceilalti,daca aia au alte optiuni. nu mai este libertatea de exprimare si de optiuni ? ca si dreptul de asociere si multe altele. EU L-AM VOTAT PE IDIOTUL DE I.OHA SI SA NU-MI SPUNA NIMENI CA NU EL ESTE ADEVARATUL INSTIGATOR !nici macar nenorocitul de Base. nu si-a permis asa ceva.din surse dela pompieri,s-a constatat ca incendiile dela Colectiv si Bamboo au aceleasi caracteristici ,au fost provocate cu intentii criminale si nu e exclus sa fie si cu tenta politica. asta e promisiunea electorala...PAS CU PAS  ?

yulian

#642
Citat din: vulpea din Februarie 02, 2017, 08:54:19 PM
EU L-AM VOTAT PE IDIOTUL DE I.OHA

=)) =)) =)) =)) :i_love_you: :lol:

Doar membrii marcanti pesedee pot minti in halul asta, fara sa clipeasca! De limbaj nu mai vorbesc, tipic PSD daca va uitati la ce invective scot domnii si doamnele din pesedee

oroles

 Ca sa se trezeasca si @tinumaftei la realitate si sa vada ca am citit textul OUG 13/2017 (Cam mult ghinion am avut cu aceasta ordonanta!)!

Codul penal, art. 297 alineatul I, pana la aprobarea OUG 13/2017:
Citat"(1) - Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act sau îl îndeplinește în mod defectuos și prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică."
Dupa aprobarea OUG 13/2017, art. 297, alineatul I:

Citat"(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste un act prin incalcarea unor dispozitii exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului sau nu indeplineste un act prevazut de dispozitiile exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 lei ori o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. ".

Vad ca nici presa nu a observat acest ultim cuvant din textul nou. Cuvantul "amenda" arata ca poti sa furi mai mult de 200 000 de RON si sa primesti doar o amenda!

O sa vin si cu alte precizari privind OUG 13/2017.

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Aurel

Citat din: oroles din Februarie 02, 2017, 08:40:03 PM
@Aurel, dar tu crezi ca Dragnea e sincer?
Dragnea ar fi cel mai fraier daca nu ar profita de situtie pentru a-si salva pielea.Spun asta acceptand cum spun unii, ca e cu dedicatie. Desi nu vad un scop in asta.Dar dosarele nu au fost cu dedicatie????? Si apoi sant mai tolerant cu un roman deal meu care din ce vad nu e rau intentionat, fata de un strain de neam care pretinde ca e corect dar FACE NUMAI PROSTII folosindu-se de naivitatea tinerilor.Tine minte ce-ti spun:Nu contest pregatirea tinerilor, dorinta lor de libertate.Asta nu e deajuns.In viata mai trebuie sa ai abilitatea de a discerne.Multi au blamat CU UN ANUME SCOP  totalitate realizarile din perioada comunista si ca si acum, la presinea strazii am renuntat la tot.Intrebare:Unde ar fi cum Romania daca ar avea toate capacitatile de productie pe care leam distrus si daca am exploata noi corect toate resursele?Pentru cei care ma vor cataloga comunist, tin sa le precizez ca am trait decent si atunci si acum si daca mine voi fi scos in strada in pielea gola cu siguranta ma voi descurca fara Dragnea sau altcineva.Sant trecut prin sita si ciur si nu fac o tragedie ca nu am curent electric si tableta. Mai mult, am observat ca unii fac o tragedie ca ar putea pleca multinationalele.Dauar Domnul!