MANDRU CA SUNT ROMAN

Creat de mape 48-petru manea, Aprilie 24, 2015, 08:47:35 PM

« precedentul - următorul »

ciucur

Yulian, iti irosesti energiile. Nu merita, e o cauza pierduta sa astepti ca generatiile pensionarilor - care dupa cum spui tu au cladit 'democratia originala'- , sa faca vointa tinerilor pentru a le lasa ceea ce isi doresc tinerii. Eu cred ca ei nu pot face asta nici daca ar vrea, toata viata au fost fortati sa faca altfel (sa se protejeze si sa acumuleze cu orice pret si de oriunde). Si ei se pot plange ca au mostenit o situatie grea, ca au crescut in regimul comunist, ceea ce e adevarat intrucat viata a fost grea. Nu ii inteleg pe unii care regreta regimul comunist, dar asta e...
Totusi ei au facut Revolutia (sau ce o fi fost) deschizand calea spre ce avem acum.

Noi vom schimba cat vom putea cand va fi momentul. Acum, inca nu e.  Din pacate ritmul cu care romanii accepta schimbarea, e unul mult prea scazut.
Singurul lucru de care ma tem din punctul asta de vedere e ca vom ajunge sa fim trasi la raspundere de copiii nostri pentru ca am facut prea putin...
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

tinumaftei

Citat din: ciucur din Ianuarie 25, 2017, 08:38:04 PM
Totusi ei au facut Revolutia (sau ce o fi fost) deschizand calea spre ce avem acum.

Uite asta e diferenta. Tinerii care in 90 manifestau pentru democratie stiau ce nu este democratie. Am fost acolo si nu aveam atunci decat 19 ani.
Azi se folosesc mai multe sloganuri decat in anii comunismului, paradoxal dar asa este. Nu incerc o lista dar iti dau un exemplu: anticoruptie!
Suna bine, dar tara este din ce in ce mai corupta. Vezi condamnati moguli, oameni de afaceri, politicieni, judecatori, procurori, ofiteri MAPN si MAI, subofiteri... Unii sunt saltati in flagrant, in special ultimii din lista. Altii sunt pusi sub acuzare dupa ani si ani de zile cand orice posibilitate de recuperare a prejudiciului este iluzorie.
Care sunt efectele acestei lupte anticoruptie pentru ca nu trece luna sa nu vezi in media un functionar de-al statului (magistrat, ofiter, subofiter, angajat SRI) care sa nu fie saltat? Pai daca chiar cei care trebuie sa participe prin fisa postului la aceasta lupta cad pe capete inseamna ca acesta lupta este dusa prost si ca nu va avea cine stie ce rezultate fiindca moralitatea acestui popor este construita gresit si ca indiferent de asprimea legilor ele vor avea un efect limitat.
In ce priveste dosarele de coruptie ale politicienilor se poate observa un alte fenomene, nici unul nu este deranjat atata timp cat este la putere si ca intre comiterea faptelor si inceperea urmaririi penale trec ani multi. Asta ce inseamna? Pai daca justitia nu se ia de ei atata timp cat sunt la putere inseamna ca justitia este selectiva, adica controlata politic iar cazul Udrea este unul de manual. 10 ani cat TB a fost la butoane nu a zis nimeni nimic si apoi intr-o saptamana au trimis-o in judecata in trei dosare.
In ce priveste inceperea la pastele cailor a urmaririi penale aici poti trage urmatoarea concluzie: pentru fiecare politician exista un dosarel (nu cine stie ce fapte, ex. Dragnea a platit 2 cucoane care lucrau la PSD in loc ca sa lucreze la stat undeva) care este scos fix atunci cand politicianul acela devine incomod. Dau exemplul asta ca este de actualitate nu ca il simpatizez in vreun fel pe Dragnea. Dar fenomenul este ingrijorator? De ce nu l-au judecat acum 4-8 ani cand era presedinte de CJ? Faptele sunt de atunci! 80% din politicieni fac acest lucru, de ce nu sunt judecati decat atunci cand trebuie scosi de pe sine?
Asta este intrebarea pe care mi-o pun eu caruia i se pare ca alaturi de toate aceste partide mai mult rele decat bune avem inca o structura politica obscura care nu se supune nici unei regului democratice, iar genul de iesiri in strada de zilele acestea nu poate decat sa imi confirme aceste banuieli.
Daca lupt pentru ceva lupt pentru libertate si pentru democratie. Iar democratie nu inseamna sa ii ajut pe cei apropiati mie sa ajunga la putere, democratie inseamna ca cei multi hotarasc!

stefan1

  Cei multi pot fi pacaliti prin promisiuni fara acoperire. Sa mai lasam putin sa vedem cum vor evolua treburile. Sa spui ca poporul ne-a ales si deci noi putem sa facem ce vrem, este o fortare a limitelor democratiei. Nu vi se pare ca prea repede, pana nu s-a aprobat nici bugetul, guvernantii se grabesc sa dea legi care ii scapa pe unii dintre ei de pedepse penale sau de ulterioare condamnari? De ce vi se pare suspect ca unii oameni obisnuiti , fara a fi manati din urma de SRI sau de nu stiu ce forte obscure au iesit sa demonstreze, pasnic, fara a cere schimbarea guvernului sau alte de acest fel, doar sa nu se slabeasca masurile de lupta contra coruptiei. Tocmai pentru ca la noi coruptia este foarte mare si este printre principalele cauze ale compromiterii sanselor de dezvoltare a tarii.
  http://stiri.tvr.ro/romania-se-afla-pe-locul-trei-in-topul-celor-mai-corupte-tari-din-uniunea-europeana--este-depasita-doar-de-bulgaria-si-italia_813802.html

  Spui ca Dragnea este vanat fara motiv de Justitie. In comunism era simplu. Nimeni nu putea sa castige foarte mult, salariile fiind cunoscute iar alte afaceri fiind interzise. Stuparii mai puteau sa justifice niste venituri mai mari si de aceea unii afaceristi la negru au devenit si stupari, ca la un control sa-si poata justifica anumite bunuri si averi.
  Uite totusi ce a agonisit Dragnea din venitul de bugetar. Iohannis e mic copil, totusi de el se leaga toti in legatura cu averea. Sunt neadevaruri crase. Am scris cum e cu cele doua case de care se tot vorbeste si vorbeste si Ghita, care de fapt da in toti, chiar in prieteni cum a fost Coldea (cu care mergea in vacante), Kovesi (cu care zice ca s-a intalnit de sute de ori si pentru care zice ca a umblat sa o scape de acuzatiile de plagiat), in Udrea si chiar in Base (inregistrarea aia pe care i-a facut-o ar trebui in mod normal sa il duca pe Base in puscarie, aratand ca el era informat de mersul unor procese trucate, de mijloacele oneroase prin care inamicii lui erau condamnati).
  http://www.evz.ro/averea-lui-dragnea-propietatea-de-7000-mp-piscina-de-dimensiuni-impresionante-si-teren-de-tenis-cu-nocturna-galerie-foto-si-video.html
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

stefan1

  Constrangerile bugetare vor determina guvernul sa dea inapoi fata de promisiunile facute cu generozitate  (si cu rea credinta) in timpul campaniei.

"Programul de guvernare al PSD prevedea că toţi bugetarii ,,vor beneficia anual, începând cu primul semestru din 2017, de un tichet de vacanţă egal cu valoarea salariului minim brut din acel an", care va putea fi utilizat doar în România.

Însă guvernul susţine că este obligat să amâne în continuare acordarea acestor drepturi pentru bugetari din cauza constrângerilor bugetare. ,,Având în vedere necesitatea elaborării legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, neadoptarea în regim de urgenţă a măsurilor propuse prin prezentul proiect de act normativ ar genera un impact asupra deficitului bugetului general consolidat de 6,37% din PIB în anul 2017, ceea ce presupune un deficit bugetar în 2017 de 9,33% din PIB", arată nota de fundamentare a proiectului de act normativ."

  http://www.timponline.ro/bugetarii-nu-primesc-in-2017-bonuri-de-masa-sau-tichete-de-vacanta-si-nici-bani-pe-orele-suplimentare/
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

yulian

Tinu, despre ce dosare vorbesti? Faptele exista si le-a facut. Indirect, Dragnea a furat bani publici pentru ca nu a vrut sa dea din banii psd-ului sa angajeze pe cineva. Din partea mea sa nu existe mila pentru nimeni care si-a batut joc de banii mei, ai tai, ai tuturor. Sa le dea ani grei de puscarie...pana la urma tot vor veni oameni curati la putere!

balasbebe

Eu nu mai apuc sa vad oameni curati. Inca nici nu s+au nascut+???

yulian

Dle Balasbebe, nimeni nu credea ca vom scapa de comunisti, nimeni nu credea ca o vom lua pe drumul cel bun, nimeni nu ne vedea calatorind liber in Europa...si cu toate astea, suntem si in UE, avem drum liber, avem ce sincer, cand eram copil nici nu visam ca vom avea. Cand m-am angajat prima data, aveam pe cartea de munca 750.000 lei si ma uit acum si chiar se vede diferenta. Eu cred ca totusi suntem pe drumul cel bun, chiar daca unii vor sa ne intoarca din drum, avem garantia UE si cat timp vom sta acolo, politicienii o vor lua peste labute, iar institutiile de veghe sunt tot mai puternice. Cine si-ar fi imaginat un Nastase, un Voiculescu in puscarie??? Singurul lucru de care imi pare rau ca au fost nevoiti atatia romani sa plece din tara asta...pacat, mare pacat. Va fi o Europa cu multi bunici romani  :yahoo_cry:

jenica67

   Bancul asta cu coruptia politicienilor eu cred ca este de fatada, nu ca asi vrea sa ii scuz, dar interventii si mici abuzuri cred ca se fac in toata lumea. Acestia sunt scosi in fata si plimbati cu catuse de spectacol, sa vedem noi ca sistemul lupta cu coruptia de nu mai poate, in timp ce in spate sute, daca nu mii de securisti, procurori si chiar judecatori, precum si alti oameni ai sistemului asta infractional, seca Romania, fura si fac faradelegi in voie. Dupa caz, probabil ca in functie de interese in gastile lor, baga si politicieni de care profita, iar cand nu mai au nevoie de ei, ii sacrifica, ii scoate in fata, prin scoaterea dosarelului prefabricat cu mult timp inainte, pentru ai aveaa drept paravan.
   Exista niste chichite in legi, de care cei numiti care trag sforile, sar ca arsi cand vor unii sa se atinga de ele, deoarece sunt parghiile lor principale. I-a ganditiva daca pangerile penale nu ar mai fi aceptate decat in termen de 3 luni cum spunea legea, nu peste 6 ani, dupa 3 luni declarantul fiind considerat cooautor al faptei. Daca legea ar spune ca dosarele ar trebui rezolvate si introduse pe rol in maxim 3-6 luni, altfel procurorul este considerat favorizant al infractorului. Daca judecatorul ar fi obligat prin proceduri, sa asculte in minim o intr-o sedinta probele acuzarii, iar daca acestea nu exista, nici sa nu fie intrabat, sau pus sub acuzatie acuzatul, deoarece are prezumtie de nevinovatie, o sedinta sa fie dedicata pentru a asculta si motivatia acuzatului (in cazul existentei probelor). Probele sa fie temeinice, dovedite cu acte vezi cazul celebru a lui Voiculescu, cand Ciolos s-a constituit parte civila din partea ministerului, fara sa fie proprietar. de ce judecatoarea nu i-a cerut un extras de carte funciara, de unde sa rezulte proprietatea ? Si asa mai departe, o serie de amanunte din legi, care nu au fost precizate destul de clar, tocmai pentru a se putea profita de ele. Din pacate la noi nimeni nu studiaza si nu face prezumtie, vezi rolul serviciilor, ca daca ne spun ei ca stiu cine a furat dupa 6 ani, dara nu mai exista in momentul actual nimic din acel bun, este clar ca sunt platiti degeaba si trebuiesc luate masuri de reformare din temeli a serviciului respectiv.
   In alta ordine de idei avem fiscul, unde sunt mii de angajati care stau prin birouri, dorm in asteptarea primirii unor harti. Acolo ar trebui sa se dea lupte, sa se vada venituri ilicite. Aici ar trebui rezolvata coruptia foarte simplu. Tot ce ai obtinut, indiferent de mod, fara plata impozitelor se confisca si este fapta penala, iar ce ai obtinut cu plata impozitelor catre stat este legal.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

tinumaftei

Citat din: yulian din Ianuarie 26, 2017, 05:03:49 AM
Tinu, despre ce dosare vorbesti? Faptele exista si le-a facut. Indirect, Dragnea a furat bani publici pentru ca nu a vrut sa dea din banii psd-ului sa angajeze pe cineva. Din partea mea sa nu existe mila pentru nimeni care si-a batut joc de banii mei, ai tai, ai tuturor. Sa le dea ani grei de puscarie...pana la urma tot vor veni oameni curati la putere!
Ia sa ii vad pe manifestantii de duminica trecuta manifestand impotriva lui Iohanis, care a fost dovedit pana la aceasta data ca prin ilegalitati a abtinut o casa, a incasat chirie ani de zile si la aceasta ora casa cu pricina este in proprietatea statului. Asta presupune o ilegalitate din partea familiei Iohanis. Cand veti manifesta impotriva lui Dragnea si a lui Iohanis la un loc voi crede buna credinta a manifestantilor. Altfel eu cred ca fara implicarea unui partid politic (pe care l-as numi Adevarata Putere) oamenii nu ies in strada.

tinumaftei

Citat din: jenica67 din Ianuarie 26, 2017, 08:50:55 AM
   Bancul asta cu coruptia politicienilor eu cred ca este de fatada, nu ca asi vrea sa ii scuz, dar interventii si mici abuzuri cred ca se fac in toata lumea. Acestia sunt scosi in fata si plimbati cu catuse de spectacol, sa vedem noi ca sistemul lupta cu coruptia de nu mai poate, in timp ce in spate sute, daca nu mii de securisti, procurori si chiar judecatori, precum si alti oameni ai sistemului asta infractional, seca Romania, fura si fac faradelegi in voie. Dupa caz, probabil ca in functie de interese in gastile lor, baga si politicieni de care profita, iar cand nu mai au nevoie de ei, ii sacrifica, ii scoate in fata, prin scoaterea dosarelului prefabricat cu mult timp inainte, pentru ai aveaa drept paravan.
   Exista niste chichite in legi, de care cei numiti care trag sforile, sar ca arsi cand vor unii sa se atinga de ele, deoarece sunt parghiile lor principale. I-a ganditiva daca pangerile penale nu ar mai fi aceptate decat in termen de 3 luni cum spunea legea, nu peste 6 ani, dupa 3 luni declarantul fiind considerat cooautor al faptei. Daca legea ar spune ca dosarele ar trebui rezolvate si introduse pe rol in maxim 3-6 luni, altfel procurorul este considerat favorizant al infractorului. Daca judecatorul ar fi obligat prin proceduri, sa asculte in minim o intr-o sedinta probele acuzarii, iar daca acestea nu exista, nici sa nu fie intrabat, sau pus sub acuzatie acuzatul, deoarece are prezumtie de nevinovatie, o sedinta sa fie dedicata pentru a asculta si motivatia acuzatului (in cazul existentei probelor). Probele sa fie temeinice, dovedite cu acte vezi cazul celebru a lui Voiculescu, cand Ciolos s-a constituit parte civila din partea ministerului, fara sa fie proprietar. de ce judecatoarea nu i-a cerut un extras de carte funciara, de unde sa rezulte proprietatea ? Si asa mai departe, o serie de amanunte din legi, care nu au fost precizate destul de clar, tocmai pentru a se putea profita de ele. Din pacate la noi nimeni nu studiaza si nu face prezumtie, vezi rolul serviciilor, ca daca ne spun ei ca stiu cine a furat dupa 6 ani, dara nu mai exista in momentul actual nimic din acel bun, este clar ca sunt platiti degeaba si trebuiesc luate masuri de reformare din temeli a serviciului respectiv.
   In alta ordine de idei avem fiscul, unde sunt mii de angajati care stau prin birouri, dorm in asteptarea primirii unor harti. Acolo ar trebui sa se dea lupte, sa se vada venituri ilicite. Aici ar trebui rezolvata coruptia foarte simplu. Tot ce ai obtinut, indiferent de mod, fara plata impozitelor se confisca si este fapta penala, iar ce ai obtinut cu plata impozitelor catre stat este legal.
Sunt de acord cu tine.  Una din callitatile actului de justitie este acela ca dreptatea trebuie facuta la timp.

yulian

@Tinu - confunzi, nu stiu daca in mod intentionat, procesul civil cu cel penal. Iohannis nu a comis fapte penale! In rest, da, sunt de acord ca actul de justitie sa se faca la momentul oportun, atunci cand se descopera fapta, dar asta nu inseamna ca pot fi iertati doar pentru ca au trecut ceva ani. E bine si mai tarziu....si cu executare!

jenica67

  Condamnari mai tarziu, poate genera todeauna dosare dosite si scoase la momentul necesar, pentru manipulare. Cea mai desteapta procedura, eu daca asi fi in locul ministrul justitiei, ar fi daca le-ar deschide online in registru, ca sa ia nr de deschidere a unui dosar penal de la ei de la minister si l-ar inchide in registru, tot la ei la minister. In felul acesta, ministerul ar putea urmari vechimea dosarelor si tragerea la raspundere a procurorilor, in caz de tregiversare.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Alutus

#537
 Problema pensionarilor este una delicata. Nici un om cu scaun la cap nu a acuzat dreptul oamenilor de a-si asigura cat de cat securitatea financiara. Istoria furtunoasa din ultima suta de ani a dus la bulversarea vietii multor milioane de oameni care au cautat cai de supravietuire sau de progress social. Cei mai multi au ales calea  muncii cinstite intr-o economie centralizata si neperformanta. O alta parte au profitat pentru a se catara nemeritat pe scara sociala devenind unelte ale represiunii si indoctrinarii cu scopul prezervarii unor privilegii. Astfel a aparut nomenclatura cu statut de dominatie in societatea romanesca. La caderea regimului, prin intermediul tranzitiei linistite, s-a asigurat transferul resurselor economice catre acestia. Pentru asigurarea linistii si reusita parşiveniei, clasei muncitoare, hartuite si obosite de lagarul muncii fortate in intreprinderile socialiste, debusolate si speriate de viitorul incert, i s-a aruncat un oscior sub forma pensionarilor anticipate, pensionari de boala si grupe de munca, oscior din care- foarte indreptatita- a muscat . Nici nu era alta solutie. La acestia s-a adaugat  un numar mare de slujitori devotati ai regimului communist, intre care militienii, securistii si activistii de partid ocupau un loc insemnat. Erau scosi la pensie  cu bonusuri enorme,  echivalente cu pretul unui apartament de 4-5 camere, ca semn al multumirii sistemului de atunci care supravietuieste si azi, dar si ca urmare a cerintelor de integrare euroatlantica.
Una peste alta in Romania sunt acum cca 6 milioane de pensionari din toate categoriile, avand pensii bune sau de KKt. Toate sunt platite din contributiile celor ce astazi sunt taxati pe munca  si alte venituri. Povestea cu ," eu mi-am platit pensia "tine doar la idioti si propagandistii cu rea credinta. Tu pensionarule de astazi ai fost incadrat in sistemul de " continuitate si solidaritate a generatiilor " si ai platit – cinste tie- sau nu ( militenii si securistii), celor ce se regasesc azi in targul de la Oboga . Astfel incat noi, daca intalnim un pensioner, n-avem dreptul sa-i rupem picioarele, iar ei ar trebui ca intalnind un tanar, sa-si scoata palaria si sa-l salute cu respect , pentru ca ei, numai ei platesc pensiile voastre. Si nu mai repetati lozinca:Am muncit pentru voi. Ati muncit exculsiv pentru voi. Pentru gura voastra si a familiilor voastre. Pentru noi au muncit parintii, mosii, bunicii si chiar fratii nostri. Cu siguranta pe forum sunt si fosti privilegiati ai regimului communist, dar care au decenta sa nu ne sfideze si sa nu ne dispretuiasca, iar pentru asta merita respectful nostrum. Dar daca mos Chiorpec ciubotarul convertit in tablagiu, si-a trimis copii din tara, si i-a pus la adapost in pizmasa Europe pe care, la ordin, o spurca zi  de zi, minut de minut, voi pensionarii onesti, iubiti-i pe tineri si pastrati-i in tara, pentru ca ei sunt si vor fi tara
.
Dar asta este: cine poate oase roade. Oase de pui, mai tari sau rabdari prajite. Asta este situatia cu pensionarii nostrii si cam toata lumea s-a resemnat.
Repet nimeni nu contesta dreptul la pensie, nimeni nu va doreste disparitia, cu atat mai mult cu cat in familiile noastre eterogene se regasesc mai toate categoriile  de pensionari, pe care-i iubim, cu care convietuim si ne ajutam reciproc. Mancati-va pensia in pace! Vrem pace aici intre generatia veche si tineri?! O puteti face intr-un singur mod. Expuneti din experienta voastra in ce domenii profane doriti, femei... sau barbati- mai stii, flori si trandafiri, albine sau pescuit, albine, albine, albine si iar albine si veti fi bine primiti. Dar nu ne mai insultati, nu ne mai dispretuiti, facand propaganda fatisa# in favoarea unei lumi apuse, perpetuate astazi prin grupuri politice mafiote, care se opun mersului democratic.Veti primi raspunsuri pe masura.
    . 27 de ani este deja mult prea mult. Timpul se scurge in defavoarea noastra. Tinerii de atunci au incaruntit in oboseala, asteptari, nesiguranta si spaime.  Tinerii nu sunt tampiti si au dreptul sa-si faca viata cum doresc. Dati-va la o parte din calea lor!. Respecta-i, ajuta-i si vei avea parte de reciprocitate.
# In afara de Rosie O'Donell!
Sa nu uiti Darie!

tinumaftei

#538
Citat din: yulian din Ianuarie 26, 2017, 09:42:11 AM
@Tinu - confunzi, nu stiu daca in mod intentionat, procesul civil cu cel penal. Iohannis nu a comis fapte penale! In rest, da, sunt de acord ca actul de justitie sa se faca la momentul oportun, atunci cand se descopera fapta, dar asta nu inseamna ca pot fi iertati doar pentru ca au trecut ceva ani. E bine si mai tarziu....si cu executare!
Nu este evident ca daca acea casa a fost folosita ilegal de fam Iohanis a fost tocmai din cauza unei retrocedari ilegale? Pai daca este ilegala cineva a comis niste fapte penale (de la abuz in serviciu la fals si uz de fals). Pai de aceste fapte il acuza presedintele pe Dragnea. Ara caderea morala sa faca asta? Asta poti sa faci dumneata sau oricine nu are bube in cap. Dar el nu este hotul neprins care poate fi considerat negustor cinstit! Cand nu va mai fi util sistemului ii vor face si lui vant cu acest dosar, dar pana atunci el trebuie sa joace dupa cum suna muzica!!

Alutus

#539
Citat din: tinumaftei din Ianuarie 26, 2017, 11:50:37 AM
Citat din: yulian din Ianuarie 26, 2017, 09:42:11 AM
@Tinu - confunzi, nu stiu daca in mod intentionat, procesul civil cu cel penal. Iohannis nu a comis fapte penale! In rest, da, sunt de acord ca actul de justitie sa se faca la momentul oportun, atunci cand se descopera fapta, dar asta nu inseamna ca pot fi iertati doar pentru ca au trecut ceva ani. E bine si mai tarziu....si cu executare!
Nu este evident ca daca acea casa a fost folosita ilegal de fam Iohanis a fost tocmai din cauza unei retrocedari ilegale. Pai daca este ilegala cineva a comis niste fapte penale (de la abuz in serviciu la fals si uz de fals). Pai de aceste fapte il acuza presedintele pe Dragnea. Ara caderea morala sa faca asta? Asta poti sa faci dumneata sau oricine nu are bube in cap. Dar el nu este hotul neprins care poate fi considerat negustor cinstit! Cand nu va mai fi util sistemului ii vor face si lui vant cu acest dosar, dar pana atunci el trebuie sa joace dupa cum suna muzica!!
Asta da mostra de consecventa.  De data asta stati in fata oglinzii si va dati palme. Si lingeti cu sarg unde ati scuipat. Adineauri lacrimati dân cauza dă clementa pentru hotul neprins la soroc.  Si scroafa fata mai tarziu de 6 luni Daramite coscogea elefantii.# 
Sa nu uiti Darie!